Waar sommige voetbalteams zich nog op warme oorden begeven en daar genieten van een heuse kamelenrace (https://www.nu.nl/260795/video/neymar-door-het-dolle-tijdens-kamelenrace-met-psg-in-qatar.html), is het voor de meeste Heyendaalteams alweer tijd voor de tweede wedstrijd in 2019. Waar een aantal teams vorige week nog niet uit hun winterslaap was ontwaakt, is het vanavond hoog tijd om dat wel te doen. Vandaag staan er 11 wedstrijden op het programma, waaronder een echte Heyendaalderby.

Dames 3 vs Dames 4, Dames 12 en Heren 5
De eerste ronde thuis in ons eigen RSC heeft een drietal mooie affiches. Zo wordt eerst de kraker tussen D3 en D4 uitgevochten. En dat het een mooi volleybalgevecht gaat worden staat bij voorbaat al vast. D4 won namelijk de eerste onderlinge ontmoeting, dus D3 is hoe dan ook gebrand op revanche. En niet alleen tussen de speelsters is het een wedstrijd van erop of eronder, ook de coaches moeten eraan geloven. De meiden van Gerwin staan op een mooie 3e plaats met al 40 punten en maar 4 punten achtersprong op de koploper. Gerwins teamgenoten Stijn en Stef moedigen de dames aan de andere kant van het net aan en staan slechts één schamel puntje achter D3 op een keurige 4e plaats. Hoe spannend wil je het hebben?!
Alsof dat niet genoeg is vindt op het veld ernaast nog een kraker plaats. De wilde maiden van D12 spelen daar tegen de directe blauwe concurrent uit Nijmegen-Oost. De meiden van Dion en Marcé staan op een keurige 4e plaats maar zullen er vanavond alles aan doen om afstand te nemen van de concurrentie en aansluiting te vinden bij de top-3 van het klassement. Schreeuw jij de meiden naar de overwinning?
Omdat het nog niet leuk en spannend genoeg is, mogen ook de mannen van het vijfde in de eerste ronde aantreden tegen de koploper van de competitie Volamie H2. De mannen zijn zelf terug te vinden op de 3e plaats. Hopelijk kunnen de heren van Roel, Claudia en Elke de net-niet-Nijmegen-tegenstanders van vanavond met zo weinig mogelijk terug de dijk op sturen!

Dames 7 en Dames 8
Dat er in de tweede ronde slechts twee wedstrijden in het RSC plaatsvinden, neemt niet weg dat het minder spannend gaat worden. Om half 10 komen twee van onze 2e klasseteams in actie. D7 speelt in de poule van D5 en D9 en zijn terug te vinden op een mooie 5e plaats. De paarse tegenstanders staan een paar plaatsen lager dan de meiden van Robin en Jochem en de Nevobo voorspelt daarom een 3-1 overwinning voor onze groene meiden. Lukt het ze ook om alle punten in het RSC te houden?
Naast D7 verschijnt D8 ten tonele tegen Nijmegen-Zuidgangers Malden D1. De meiden van Lisa en Lotte kruipen langzaamaan omhoog naar een veilige negende plek, maar dat het ongemeen spannend is in de 2e klasse N staat vast. De tegenstanders staan in de middenmoot. De Nevobo voorspelt 2 punten voor onze meiden. Lukt het D8 om een overwinning uit het vuur te slepen?

Dat je je vanavond moet melden in het RSC is dus vrij duidelijk. Alle teams kunnen wel een portie ongenuanceerde hulpschreeuwtjes gebruiken vanavond. Maar ook buiten het sportcentrum kun je je lol op aan volleybal. Ben je toevallig in de buurt, neem dan vooral een kijkje. Je kunt onze clubgenoten vinden in Neerbosch-Oost, Lent, Winssen en Ravenstein. Vooral bij onze paarse buren schijnt het een groen feestje te worden vanavond…

19.30 uur: D9, D10 en D11
Om klokslag 19.30 uur is het de beurt aan D9, D10 en D11. D9 strijdt voor de punten tegen de koploper D.V.O.L. Zouden de Lentse meiden angst hebben voor het groene geweld na het verlies tegen D5 vorige week? D10 mag op herhaling in Winssen. De meiden van Anouk en Cheyenne hebben op z’n zachtst gezegd een haat-liefdeverhouding met de paarse sporthal. Kan de knop vanavond om en gaan de punten mee naar Nijmegen? D11 is het eerste groene team dat vanavond punten probeert te stelen in Neerbosch-Oost. De meiden spelen tegen de directe concurrent, dus een 3-2 winstvoorspelling van de Nevobo zal de dames niet tevreden stellen. Zijn ze hongerig voor meer?

20.00 uur: D6
Het Ravensteinse spreekwoordelijk laatste uurtje heeft geslagen, want D6 komt op bezoek. Voor minder dan 5 punten reizen de meiden van Mies en Neele namelijk niet af naar het Brabantse dorpje. Bovendien kunnen ze ook D8 zo indirect helpen, dus pak je borst maar vast (of hoe ging die uitspraak ook alweer?)

21.30 uur: H3 en H4
Vanavond staat er een groen feestje op het programma. Het schijnt dat dit gevierd gaat worden bij onze paarse buren. Zowel H3 als H4 doet het erg goed in de competitie. H3 staat op papier nu 8e, maar bij een maximale overwinning zomaar, zonder grap, bovenaan! H4 draait een fantastisch stabiel seizoen en staat virtueel zelfs 1e. De tegenstander is, geheel in het rijtje van krakers van wedstrijden vandaag, een directe concurrent.

Trommel jezelf dus op als je geen wedstrijd hebt, eerste naar de sportvelden om de teams naar de overwinning te trommelen, en daarna naar Daen om te proosten op de punten!