Onder het mom van ‘Heyendaal laat je nooit met rust’ staan er ook vandaag weer vijf, in theorie, pareltjes van wedstrijden op het programma. Of deze theorie ook in praktijk wordt gebracht is binnen onze groene vereniging altijd weer de vraag. Wanneer je vandaag dus naar de tribune komt, vergroot dit niet alleen je kans op de titel ‘Gouden Held’, maar ga je ook een onvoorspelbare middag tegemoet!

13.00 uur
Onze mooie mannen van het eerste hadden schijnbaar de nodige moed nodig voor ze vandaag op het veld durven te verschijnen. Of zoals voor een enkeling geldt: in de buurt van het veld. Het is namelijk nog niet verantwoord voor iedereen om ook echt deel te nemen aan het potje volleybal van vandaag. Als het namelijk al te moeilijk is om een fiets van de grond te pakken, zonder dat je daarbij een eurootje of tweehonderd aan het ziekenhuis moet afdragen, kun je maar beter niet in een volleybalveld gaan staan. Dat de rest daar zoveel zenuwen van krijgt dat ze collectief hetzelfde bedrag spenderen aan bier zullen we maar gewoon moeten accepteren. Toch zijn die zenuwen enigszins te begrijpen als we de uitslag van de vorige ontmoeting met De Hofnar-Bovo H1 er even bij pakken. Vier punten achterlaten in Aalten is ook echt niet fraai natuurlijk. Zal het ze met deze nieuw ingedronken moed lukken om deze uitslag vandaag omgedraaid op het scorebord te krijgen?
Ook voor H2 staat er een wedstrijd op het programma waar de jochies de nodige klamme handjes van krijgen. Het Vlaggenschip uit Nijmegen Oost komt namelijk langs varen in het RSC.
Het lijkt erop dat de mannen van Veerle gezamenlijk een onbekende ziekte hebben opgelopen in de laatste weken van 2018. Het belangrijkste symptoom van dit ziektebeeld is vergeten te winnen in de eerste set. Aangezien dit vaak voorkomt in combinatie met het verdienen van lauwe fristi’s, denken de specialisten dat dit een bijzondere uiting is van het nog niet volgroeid zijn van de ruggengraten van de mannen. Wellicht ze in de kerstvakantie het licht hebben gezien en genezen zijn van deze mysterieuze ziekte. We gaan het vandaag allemaal zien in de eerste ronde!

15.00 uur
Na al dat mannelijke geweld zullen de velden in de tweede ronde weer worden overgenomen door het sterkste geslacht.
De meiden van het derde krijgen ook bezoek uit Nijmegen, maar dan van hun paarse vriendinnetjes uit Neerbosch Oost. Wanneer je met een snel oog naar de stand kijkt, lijkt het alsof VoCASA D5 een directe concurrent is van D3. Toch is dit niet helemaal het geval, want met zeven punten minder en een wedstrijd meer gespeeld staat het uitspelende team toch op een duidelijke achterstand. Zal het de dames van Gerrie ook lukken om te bewijzen dat ze voorlopige podiumplaats waardig zijn?
Ook voor D2 is het weer de hoogste tijd om in actie te komen. Aangezien je het jaar het beste kunt beginnen met een kickstart is hiervoor TweeVV D1 vandaag uitgenodigd in het RSC. De promovendus uit de eerste klasse heeft het dit seizoen voor elkaar gekregen om een sterrenteam samen te stellen en nu dus mee te doen in de top van de competitie. Toch is dit niet iets om slapeloze nachten van te krijgen als D2 zijnde, want sterren kunnen immers ook een keer wat minder stralen. Mocht dit toch niet het geval zijn, dan kunnen we altijd nog lachen om de coaches. Winnen onder leiding van twee zelfdestructieve personen is ook niet de makkelijkste taak die je als team kunt hebben.
Last but not least mag D1 wel echt tegen hun directe concurrent spelen op deze mooie zaterdag. Set Up ’69 D1 heeft een wedstrijd minder gespeeld en staat zeven punten achter op onze meiden. Deze willen dit gat natuurlijk minstens zo groot laten zijn na vandaag. Daarvoor zullen ze dan wel hard aan de bak moeten, want in Scherpenzeel werd er met duidelijke cijfers verloren tijdens de vorige ontmoeting tussen beide teams. Zal het de dames van Marinus lukken om deze verloren punten weer terug te winnen?