Ondanks dat er de laatste dagen niet veel positief nieuws de wereld in werd gestuurd, is daar vandaag gelukkig verandering in gekomen. Burgers’Zoo in Arnhem verwacht deze of volgende maand namelijk bijzondere gezinsuitbreiding. Volgens de biologen en dierenverzorgers van de dierentuin is er namelijk een Zeekoevrouwtje in blijde verwachting! Nu velen van ons zich na de feestdagen enigszins kunnen identificeren met deze prachtige dieren is dit nieuws wel vermeldingswaardig.

Toch zijn we ook weer druk bezig om onszelf te ‘ontzeekoeien’, want er zal weer volop gevolleybald worden vanavond. Het programma in het RSC is helemaal volgepland en daarnaast zullen er ook nog vier groene teams buiten het sportcentrum in actie komen. Ook op de tribune zijn er vanaf vandaag extra punten te scoren en dat door alleen al aanwezig te zijn. Zeg nou zelf, wat is er toffer dan jezelf, na de Super Saturday van 6 april, Heyendaals eerste ‘Gouden Held’ te mogen noemen?

Voor de mannen van het derde is het tijd om te ontwaken uit hun kerstwinterslaap. Met de schittermagische kerstborrel nog vers in het geheugen en het feit dat zij virtueel bovenaan staan in hun poule, willen ze ook 2019 goed beginnen. Dat mogen ze om 19.30 uur dan ook doen tegen een van hun directe concurrenten Boemerang Komeet H1. De mannen uit Druten hebben op dit moment twee wedstrijden meer gespeeld dan H3 en hebben hierin ook maar twee punten weten te scoren. Echter tijdens de vorige ontmoeting tussen de twee teams gingen onze mannen er hard af. Maar liefst vier punten werden er achtergelaten in Druten. Zal het thuisvoordeel hen vandaag goed doen?
Ook de meiden van Cheyenne en Anouk moeten meteen weer hard aan de bak, want zij krijgen Weekenders D2 op bezoek. Het uitspelende team bekleedt de tweede plaats en het verschil tussen beide teams is maar liefst 13 punten. Dit verschil hebben ze deels zelf veroorzaakt door tijdens hun vorige ontmoeting vier punten te laten liggen in Winssen. Dat moet deze keer dus anders. Gelukkig is de hal deze keer niet paars en de nodige groene hulp vanaf de tribune zijn de wonderen vast de wereld nog niet uit!
Het laatste team dat in de eerste ronde weer mag gaan stralen, is D9. Voor hen liggen er vandaag ook winstkansen, want ze mogen de strijd aangaan met Switch’87 D3. Ondanks dat de meiden van Sander en Jurre tijdens hun vorige ontmoeting geen punten wisten te pakken tegen de ploeg uit Millingen aan de Rijn, zijn ze erop gebrand om dit nu zeker wel te doen. Degraderen willen de meiden namelijk niet leren, dus dan moet je wel punten sprokkelen bij een team dat maar twee plaatsen hoger staat.

Om 21.30 uur is het de beurt aan de dames van Jur en Machiel om het veld van RSC te betreden en dat is vanavond wat bijzonderder dan normaal. Karlijn de Vries zal namelijk haar laatste wedstrijd bij Heyendaal spelen na maar liefst zeven jaar trouwe dienst. Dit is dan ook wel een goede avond om afscheid te nemen, want D5 zal spelen tegen D.V.O.L. D1 a.k.a. koploper in de 2e klasse M. Aangezien de meiden zelf op plaats twee staan, valt hier zeker wat te halen. Wat is nou een mooier afscheid dan vijf punten pakken en de eerste plaats overnemen?
D11 heeft zich in de laatste maanden van 2018 goed omhoog weten te werken in het klassement. Ze bevinden zich nu dan ook in de ‘veilige’ zone, maar ze zullen vandaag hard moet werken om daar te blijven bivakkeren. Boemerang Komeet D2 komt namelijk op nieuwjaarsvisite en gezien de stand zullen ze waarschijnlijk geen cadeautjes meenemen. Gelukkig zitten de meiden van het elfde nog in de periode dat de goede voornemens nog niet zijn opgegeven, dus zullen ze er alles aan doen om het gat van 23 punten tussen de beide ploegen zo veel mogelijk te verkleinen.
Het laatste veld in de tweede ronde is voor de dames van Neele en Mies. Zij kunnen vanavond goede zaken doen voor maar liefst twee groene teams. Allereerst voor henzelf natuurlijk, maar wanneer ze geen punten weggeven aan VoCASA D6 helpen ze ook D8 in hun strijd tegen degradatie. Zelf staat D6 heel steady op een derde plaats, maar bij volle winst zullen ze weer wat dichter naar de top twee kruipen. Motivatie genoeg zo aan het begin van het jaar, dus daar zal het in ieder geval niet aan liggen!

Ook vandaag zullen er weer teams op expeditie gaan naar de ‘onbekende’ oorden die deze volleybalregio te bieden heeft. Om hen niet te veel af te leiden door het andere geslacht zijn er vandaag voor de dames en de heren twee aparte ontdekkingstochten uitgezet. H4 en H5 hebben Druten als bestemming, waar zij om 19.30 uur en 21.30 uur zullen spelen tegen Boemerang Komeet H2 en H3 respectievelijk. Voor D4 en D7 zal de reis hen leiden naar Bemmel. De dames van Stijn en Stef zullen hier om 19.45 uur de strijd aangaan met Kidang D2 en de dames van Jochem en Robin spelen om 21.15 uur tegen Kidang D4.

Gelukkig staat het beste horecapersoneel van Nijmegen en omstreken ook in 2019 weer voor ons klaar. Al het vocht wat je tijdens het volleyballen of het aanmoedigen verliest, kan dus weer goed aangevuld worden in Café Daen. Daarnaast krijg je daar vanavond ook antwoord op de vraag die ons allemaal al enkele maanden bezighoudt: Wat is het thema van het Heyendaalweekend dit jaar?
Zeker wanneer je een poging hebt gewaagd om dit al eerder te raden, wil je de bekendmaking niet missen. Jij kunt namelijk zomaar degene zijn die er met de gratis consumpties vandoor gaat!