Nog maar drie nachtjes slapen en dan is het kerst, dus het is de hoogste tijd om de laatste wedstrijden van 2018 te spelen. Wat een geluk dat al deze wedstrijden vandaag ook nog lekker in het RSC zijn. Om het niet te moeilijk te maken zo aan het einde van het jaar leek het verstandig om niet te veel variatie in kleur de zaal in te laten vandaag. Vandaar dat er voor de vier te spelen wedstrijden maar drie verenigingen zijn uitgenodigd. Daarnaast is vandaag dus ook je laatste kans om alles uit dit jaar te halen wat er nog in zit, zowel in de zaal als op de tribune.

De dames van Marinus hopen natuurlijk op dezelfde soort aanmoediging als die ze hebben gekregen tijdens hun laatste wedstrijd in Wageningen. Ook vandaag krijgen ze weer bezoek van een team uit die plaats, maar met een andere naam en een andere plaats in het klassement. Scylla D1 heeft er dit seizoen namelijk nog niet bijster veel van gebakken en bekleedt op dit moment plaats nummero twaalf. Onze meiden zullen er dan ook alles aan doen om het jaar letterlijk uit te knallen en de vijf punten lekker in Nijmegen te laten overwinteren.
De heren van het Tweede zullen ook om 13.00 uur het eerste fluitsignaal te horen krijgen in de wedstrijd tegen Scylla H4. Als er een team is dat al in de kerstsfeer is, dan is het H2 wel. Afgelopen donderdag hebben ze hun inpakkunsten namelijk al goed getest, want er werd maar zo een setje cadeau gedaan aan Evoba. Nou mannen, allemaal leuk en aardig dat jullie solliciteren voor de functie van kerstelf, maar ik moet jullie helaas mededelen dat deze functie al vergegeven is. Vandaag mogen jullie dus gewoon weer machogedrag vertonen en de punten zelf houden!

In de tweede ronde hoef je je vandaag ook niet groen en geel te ergeren, want beide teams willen maar wat graag winnen. Tenminste… De dames Ivo en Niek willen dat wel, maar of de coaches na vannacht ook nog functioneren is sterk de vraag. Wellicht dat hun prachtige hoofdjes de kleuren van de shirts van deze ronde kunnen evenaren. Toch zal Gemini D1 om 15.00 uur gewoon op de stoep staan. Gezien de stand gaat het een pittige pot worden voor onze meiden, want de dames uit Elst staan maar liefst zeven plaatsen hoger. We hebben gelukkig al vaker gezien dat dit niets hoeft te betekenen en na twee maanden zonder winst is het wel weer eens tijd om punten te pakken.
D3 krijgt ook bezoek uit Elst, namelijk van Gemini D3. Ook hier is er een behoorlijk verschil in punten, maar nu gelukkig in groen voordeel. Dat is natuurlijk al een fijne gedachte, maar er is iets wat de dames stiekem nog fijner vinden. Wanneer er vandaag gewonnen wordt staan zij namelijk voor het eerst dit seizoen boven de meiden van het vierde in het klassement. Dan hebben ze dat onderlinge verlies toch weer enigszins rechtgetrokken. Toch is het nog niet zover, want er moet wel eerst echt gewonnen worden. Winnen van de hekkensluiter schijnt nog wel eens een moeilijk te nemen hobbel te zijn. Zal het ze vandaag lukken?

Na alle wedstrijden is het dan eindelijk tijd voor die welverdiende kerstvakantie waar iedereen al een hele tijd naar uitkijkt. Als ComCie willen we jullie dan ook graag hele fijne feestdagen wensen en een heel gelukkig 2019! Dat het nieuwe jaar maar nog groener, gekker en geweldiger mag worden als 2018!

 

P.S. Mocht je nu benieuwd zijn hoe de mannen van het Tweede eruit zien als kerstelfen, zorg dan dat dit bericht maximaal geliked wordt op FB. We weten namelijk dat deze heren alles doen voor aandacht!