Vandaag is een zwarte dag in de geschiedenis van de donderdagavonden van Heyendaal. Het nieuws dat de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls Adams Eethuis per direct heeft gesloten is ingeslagen als een bom. De paniek is groot, want waar moet er nu gegeten worden wanneer de avond in Café Daen op zijn einde is gekomen. Toch zullen de twaalf teams die vanavond in actie komen deze zorgen even moeten vergeten, want er zullen eerst punten verzameld moeten worden. Zeven van de twaalf teams spelen in het RSC, oftewel het is weer derbytime!

Derbytime
Voor D9 en D5 is dertien december derbyday, want deze groene teams zullen vanavond tegenover elkaar staan in de eerste ronde. Beide ploegen staan net niet aan de uitersten van hun poule, want D5 bekleedt de tweede plaats en D9 de tiende plaats. Op papier een gelopen race dus, maar we weten allemaal dat Heyendaalderby’s vaak verrassende uitkomsten hebben. Zal dit vanavond ook weer het geval zijn of zal D5 gewoon doen wat het moet doen?

D4 en H5
De meiden van Stef en Stijn hebben duidelijk last van een najaarsdepressie, want het winnen lukt niet meer en de snelheid in het veld is soms ook ver te zoeken. Hoogste tijd voor een spoedkuurtje vitamine D en een beetje peper in de reet, want vanavond staat weer een nieuwe wedstrijd op het programma. Om 19.30 uur zullen ze bezoek krijgen van Trivos D3, dat de voorlaatste plaats in de competitie bekleedt. Lukt het D4 om hun laatste wedstrijd van 2018 winnend te eindigen?

Op het laatste veld mogen de mannen van het vijfde het opnemen tegen Trivos H4. De ploeg uit Wijchen staat, net als het derde damesteam van die vereniging, op de elfde plaats in de competitie. Roels mannen staan steady op de zesde plaats, dus volgens de prognose moet het geen probleem worden om de punten in Nijmegen te houden.

Ronde 2: D7, D8 en D12
Ook ronde twee is weer rijkelijk gevuld vanavond. De meiden van Jochem en Robin (zonder deze twee heren, maar met Cees) mogen de strijd aangaan met Pegasus D7. Het verschil tussen beide teams is zes punten, in het voordeel van onze dames. Na drie wedstrijden met het volledige puntenaantal te hebben afgestaan aan de tegenstander wordt het nu de hoogste tijd om zelf weer wat puntjes te pakken. Hierbij is de steun vanaf de tribune natuurlijk nooit verkeerd. Naast hen zal er ook een Nijmeegse strijd worden uitgevochten, namelijk die tussen Pegasus D6 en onze D8. Ook voor deze meiden is het zaak om weer de nodige punten te pakken, want ze zullen van die elfde plaats af moeten komen. Dat lukt natuurlijk niet als je punten cadeau doet aan de nummer twaalf. Zal het ze lukken om de gulheid van vorige week vandaag om te keren naar totale hebzucht? Last but zeker not least mogen ook de wilde maiden van D12 weer in actie komen en wel tegen het team waar ze volgende week dinsdag ook weer tegen zullen spelen, Invicta D4. Als we de stand mogen geloven, zou dit nog wel eens een hele spannende pot kunnen worden. Beide teams schelen namelijk maar twee miezerige puntjes. Tijd dus om vandaag alvast de toon te zetten voor de wedstrijd van volgende week!

Buiten de deur
Ook buiten de deur staan, ondanks de dramatische nieuwsberichten van vandaag, mooie potjes op het programma. Om 19.30 uur gaan D11 en H4 op bezoek bij onze ‘oosterburen’. In de Ark nemen zij het op tegen respectievelijk Pegasus D9 en Pegasus H8. Om 20.30 uur is het op een ongebruikelijke wedstrijddag de beurt aan de meiden van Ivo en Niek tegen AETHOS D1. Hopelijk kunnen de meiden van D2 die jarige lange trainert een mooi verjaardagscadeau bezorgen. Om 21.00 uur hoopt H3 uit een minidipje te komen op bezoek bij Trivos H1. Revanche tegen die vereniging is sowieso op z’n plaats. Om 21.30 uur speelt D6 een uitwedstrijd bij Switch inclusief meegereisde sterspeler uit D10. Dat moet dus zeker goed komen voor de meiden van Neele en Mies.

RIP Adam
Na al het volleybalgeweld is het tijd om te proosten op de punten en te huilen om het verlies van Adams Eethuis. Denk nog terug aan de mooie laatste keer daar (als je je dat kunt herinneren) nadat je vanavond café Daen verlaat.