Vandaag is zo’n dag dat je blij bent dat je een zaalsport doet, want die regen en wind maken het er niet aangenamer op buiten. Gelukkig is het in het RSC altijd lekker warm en gezellig. Dat de kans om doof te worden, door het soms intense, maar sfeergevende geluid van de trommels, vergeten we even. Het effect dat die dingen hebben op de teams in de zaal is toch echt het belangrijkst.
Wat ook belangrijk is, is dat alledrie de wedstrijden eenmalig om 12.00 uur zullen beginnen. Ik herhaal 12.00 uur! Dus kom allemaal een uurtje eerder naar het RSC en help Heyendaal naar de winst.

In de Tweede divisie B staat vandaag een kraker op het programma. Twee teams met exact hetzelfde aantal punten, gewonnen en verloren sets spelen tegen elkaar. Laat een van deze twee teams nou bestaan uit mooie (lange) Heyendaalmannen. Het andere team moet vroeg op, want de de autorit vanuit Rijssen naar Nijmegen is al een onderneming opzich. Dan hebben ze ook nog de pech dat de wedstrijd een uur eerder start dan normaal. Normaal zou dit een psychologisch voordeel kunnen zijn voor de thuisploeg, maar we weten allemaal dat het woord ‘normaal’ nou niet bepaald in de woordenboeken van deze groene spelers voorkomt. Kortom tijdens deze wedstrijd kan er vanalles gebeuren en wordt het enorm spannend, iets wat je zeker niet wilt missen!

Niet alleen de tijd is vandaag anders dan normaal. Ook het tweede team dat op deze druilerige zaterdag speelt, is enigszins een vreemde eend in de bijt. De mannen van het derde mogen vandaag eens laten zien wat zij op een zaterdag waard zijn. Ze krijgen bezoek van Trivos H2. Ondanks dat de mannen van Jesse en Bas visueel op een zesde plaats staan in het klassement, staan ze virtueel eerste. Dit zegt allemaal niets in een poule waarbij het verschil tussen de koploper en de hekkensluiter maar veertien punten is. H3 heeft alle steun vanaf de tribune dus ook hard nodig vandaag!

Midden tussen dit mannelijke geweld mag ook D1 in actie komen. Zij zullen het opnemen tegen Dros-Alterno D4 uit Apeldoorn. De meiden van Marinus doen het dit seizoen erg goed en bekleden op dit moment zelfs de derde plaats in hun poule. Dat er dan een klein slippertje wordt gemaakt in het bekertoernooi is iedereen alweer bijna vergeten. Bijna is echter nog niet helemaal. Ze zullen dit namelijk wel enigszins recht willen zetten en dus de focus zal er vandaag goed op staan. Geef jij ze dat laatste zetje naar de overwinning?  

Aangezien er vandaag niets is dat normaal is, is dus ook alles toegestaan. Dus zit jij normaal stilletjes op de tribune, laat dan deze keer je stemgeluid eens horen. Of kom jij normaal niet naar het RSC op zaterdag, doe dat dan vandaag eens wel. Uit je comfortzone stappen schijnt heel goed te zijn voor een mens!