Sinterklaas heeft ons koude kikkerlandje weer verlaten en de tijd om een kerstboom in huis te halen, is weer officieel aangebroken. Ook de mensen met licht autistische trekjes mogen vanaf vandaag dus weer naar kerstliedjes luisteren en kerstlichtjes ophangen in hun huizen. Daarnaast komt ook de, nu al legendarische, kerstborrel van corpsballetjes van het derde komt steeds dichterbij.
Toch zijn dat nog dingen voor de toekomst, want eerst moeten de wedstrijden van vanavond nog afgewerkt worden. De avond in het RSC is goed gevuld, maar ook daarbuiten komen nog zes teams in actie.

Om 19.30 uur is het voor de meiden van Stef en Stijn tijd om het een en ander recht te zetten nadat VoCASA D4 hen vijf punten afhandig heeft gemaakt tijdens hun laatste wedstrijd. Dat mogen ze vandaag doen tegen een team van dezelfde vereniging, namelijk VoCASA D5. Wanneer het ze lukt om de volle winst te pakken, is het theoretisch mogelijk dat na vanavond de nummer één en drie van hun poule maar één punt schelen. VoCASA D4 en Pegasus D4 spelen namelijk ook tegen elkaar. Bij een 3-2 winst voor the ladies in blue hebben deze twee ploegen een gelijk aantal punten. Kortom: Meiden van het vierde, zorg er maar voor dat jullie winnen vanavond!
Op het tweede veld mogen de maiden van D12 ook weer op puntenjacht. Ze krijgen bezoek van AETOS D11. Op dit moment heeft D12 13 punten meer en een wedstrijd minder gespeeld dan de ploeg uit Arnhem. Op het eerste oog dus geen jacht waarbij je grof geschut hoeft in te zetten, maar meiden vergis je niet. De prooien die het onschuldigst lijken, zijn vaak het moeilijkst te vangen. Tijd om volle bak in de aanval te gaan!
De mannen van Roel zorgen er met hun aanwezigheid voor dat de man-vrouwbalans deze ronde enigszins wordt hersteld. Om vandaag te winnen is alleen afwezigheid echter niet voldoende, want een van hun directe concurrenten komt op visite. Tweestroom H1 heeft op dit moment een achterstand van vijf punten op onze mannen, maar heeft ook een wedstrijd minder gespeeld. Er zal dus hard gestreden moeten worden om de punten, maar met het nodige “Hup, Groen!!” moet het voor H5 mogelijk zijn om dat extra tandje bij te schakelen en er met de winst vandoor te gaan!

Om 21.30 uur komen ook de overige twee ploegen uit de top zes van poule D1G in actie. De dames van het derde mogen het namelijk opnemen tegen Switch’87 D1. Vorige week was D3 in een gulle bui, want er werden maar liefst vier punten cadeau gedaan aan Atalante. Laten we hopen dat met het vertrek van Sinterklaas uit Nederland ook al zijn hulpjes weer gewone mensen zijn geworden en Gerrie zijn meiden weer kan overtuigen om henzelf te belonen.
Ook voor D8 is punten weggeven vanavond een serieuze no go. De afgelopen weken hebben deze meiden goede zaken gedaan en veel punten gepakt. Dit is iets wat ze tegen de hekkensluiter van hun poule dan ook door zullen willen zetten. Voreo Peter Peters TSR D1 uit Ravenstein heeft nog maar zes sets weten te winnen in negen wedstrijden, dus de kansen zullen vanavond voor het oprapen liggen voor D8. Zullen ze deze ook weten te pakken?
De laatste wedstrijd is er eentje in dezelfde poule, namelijk Heyendaal D6 tegen Isala ‘77 D1. Wanneer je met een snelle blik naar de stand kijkt, lijkt de uitspelende ploeg de betere te zijn vandaag. Toch bedriegt die snelle blik je vanavond, want onze meiden hebben maar liefst twee wedstrijden minder gespeeld dan hun tegenstander. Zal het ze lukken om de stand wat recht te trekken?

Ook buiten het RSC gaat groen weer voor goud vanavond. In de Ark van Oost komt D7 in actie tegen Pegasus D5. Om 21.30 uur zullen zij hier worden afgelost door D5 en D10 die het mogen opnemen tegen Pegasus D7 en Pegasus 10, respectievelijk. In Wijchen zullen twee groene teams elkaar ook afwisselen. Om 19.30 uur is eerst D11 aan de beurt om te knallen tegen Trivos D6, waarna H4 om 21.30 uur het stokje mag overnemen. Zij zullen spelen tegen Trivos H3. De meiden van Sander mogen vanavond alleen op reis. In Gendt zullen ze alles geven om punten te jatten van Hexagon D1.

Als alle puntjes weer veilig zijn waar ze horen, is het tijd om in een optocht naar Café Daen te trekken. Onder het mom ‘Van pitchers kun je er nooit genoeg hebben”, zal elk team dat met minimaal vijf personen aanwezig is een gratis kannetje vloeibaar geel goud ontvangen.