De dagen worden langzaam kouder. Sinterklaasavond komt eraan en we hoeven niet meer in spanning te wachten wie de Piel Paal Pitchercompetitie gewonnen heeft.

De week begon met een bekerwedstrijd op een ongebruikelijke dinsdagavond in het verre Dieren. Hier speelde Dames 1 een bekerwedstrijd tegen de Rebelle DS1. Rebels waren de dames zeker. Na de winst van vorige bekerwedstrijd waren de dames erop gebrand om ook deze wedstrijd binnen te slepen. Na een eerste gewonnen set trokken de tegenstanders toch aan het langste eind.
In het RSC waren op donderdagavond genoeg wedstrijd te aanschouwen maar ook in andere sporthallen kon je de groene aanwezigheid vinden. Heren 4 beet het spits af tegen de paarse rivalen, VoCASA HS5. Het werd een spannende pot aangezien de tegenstanders steeds dichterbij de eindstreep kwamen. Het lukte de mannen om ze maar met een puntje terug te sturen naar Neerbosch Oost.
Dames 12 speelde wederom tijdens de eerste ronde een spannende pot tegen één van hun directe concurrenten. De dames van Marc en Dion zagen bijna geen kansen meer nadat de eerst twee sets werden verloren. In de derde set werd het tij gekeerd nadat de dames nipt wonnen (27-25) wedstrijd eindigde in een vijfsetter waarbij WaHo DS7 helaas de winst naar zich toe trok. Op het derde veld speelde Dames 6, die nu op een mooie vijfde plek in de competitie staan, tegen de hekkensluiter van de poule, Voreo DS 1. Niet te vergeten dat zij minimaal 2 wedstrijden minder hebben gespeeld dan de rest van de teams. De dames uit Ravenstein maakten geen kans en lieten vijf punten achter in Nijmegen.
Tijdens de tweede ronde waren wederom alle velden in het RSC bezet. Zo kon Heren 2 ook eens ervaren hoe het is om op een donderdagavond een wedstrijd te spelen. De mannen in het groen spelen mee in de top van de competitie, dus elk puntje telt. Ook tegen de Weekenders HS1 die op de laatste plek staan diende alle punten behaald te worden. Dit is de mannen zeker gelukt door met 4-0 te winnen.
Na het verlies van vorige week tegen de nummer 1 in de competitie was Dames 7 erop gebrand om deze wedstrijd opnieuw puntjes binnen te slepen. Volgens de setstanden leek het de laatste set nog even spannend te worden maar het is de dames van Robin, Jochem en Cees niet gelukt om sterker dan Tweestroom DS1 te zijn. Dit mocht de pret voor het teamweekend niet verpesten. Als laatste speelde Dames 5 een thuiswedstrijd tegen Switch’87 DS3. De meiden hadden wat opstartproblemen tegen de nummer 8 waardoor de eerste set werd verloren. Maar hier lieten de meiden het niet bij liggen en de opeenvolgende sets werden dik gewonnen. Dames 5 bekleedt nu een nette tweede plek in de competitie met uitzicht op een kampioenschap.
Dames 8 had een spannende wedstrijd voor de boeg in Dreumel. De nummer 9 en 10 waren zeer zeker aan elkaar gewaagd waarbij beide teams ‘ups and downs’ doorstonden. Touché DS1 trok in de vijfde set aan het langste eind maar als de tegenstander uit Dreumel in Nijmegen op bezoek komen zullen ze er niet zo makkelijk vanaf komen.
Dames 9 en 11 zochten het ‘dichterbij’ op en bekleedden de blauwe hal in de Ark van Oost groen. Er werd voorspeld dat de teams aan elkaar gewaagd waren en dat bleek ook. Een eerste winst voor Dames 9 zat er niet in. De directe concurrent, Pegasus DS7 wist de winst naar zich toe te trekken (3-1).
Dames 10 wist daarentegen wel van hun directe concurrent te winnen met 4-0 tegen het achtste.
De heren van Roel mochten richting Horssen reizen om punten te gaan sprokkelen. Ook hier stond een spannende wedstrijd voor de boeg waarbij het tegenovergestelde gebeurde dan de andere wedstrijden die in een vijfsetter eindigde. De mannen wisten namelijk de stijgende lijn vast te houden en vertrokken met de winst.
Last but not least speelde Dames 3 een uitwedstrijd in Horssen die onverwachts eindigde in het verlies voor onze groene dames. Ze hebben het Atalante DS1 niet gemakkelijk gemaakt want elke set die verloren werd verschilde uiteindelijk maar 5 punten met de tegenstanders.
Na deze spannende wedstrijden was het tijd voor de uitslag van de Piel-Paal Pitchercompetitie. Het tij keerde onverwachts, Dames 7 startte namelijk aan een heuse inhaalrace. Heren 1 zakte daarom naar een tweede plek, waardoor Dames 7 met trots de eerste plaats innam. Zij werden daarna samen met hun trainers Jochem en Robin gekroond tot de bierkoning(inn)en van de Piel Paal Pitchercompetitie 2018-2019. Daarbij mochten zij ook de Piel Paal Pitcher-Bokaal in ontvangst nemen. Deze zal over enige tijd in Café Daen te bewonderen zijn, met daarin de winnaar gegraveerd. Volgend jaar zal de nieuwe winnaar ook een plekje krijgen op deze mooie pitcher. Maar voor dit jaar mag Dames 7 nog vol op genieten van hun welverdiende titel!