Alleen maar winnaars vanavond. Dat lijkt natuurlijk lastig op het eerste ogenblik, maar niet als je weet dat de winnaar van de Piel Paal Pitchercompetitie vanavond bekend wordt gemaakt! Maar eerst dus nog even volleyballen. 11 teams vertonen vanavond hun kunststukjes in en buiten Nijmegen. Wie kom jij aanmoedigen?

Om 19.30 uur thuis: D6, D12 en H4
In de eerste ronde thuis mogen de dames van Mies en Neele het veld betreden. Na een wat mindere uitwedstrijd vorige week is het zaak om vanavond veel punten te pakken. Dat zou moeten lukken tegen de nummer laatst. Als de meiden de volle buit pakken, vinden ze aansluiting bij de nummers 3 en 4 in de competitie. En met een paar wedstrijden minder is wellicht die top 3-notering zelfs mogelijk. Belonen jullie jezelf met Aperol Spritz vanavond?

De maiden van Dion en Marcé nemen het op tegen de badjasstudenten uit Wageningen. Op papier een directe concurrent, dus dat belooft veel goeds. Onze dames hebben gemiddeld wel twee wedstrijden minder gespeeld dan de rest van de competitie, dus met een beetje geluk kunnen zij dezelfde stappen maken als Dames 6: op naar de top 3. De herstelde trommel kan hier wellicht een duit in het zakje doen. Hij had een griepje en was daardoor wat vel (let op: niet fel, dat levert klappen op) over been, maar is vanavond weer 100% belastbaar en beslabaar.

De mannen van Luuk zijn bezig aan een sterke eerste seizoenshelft. Alleen tegen de koploper werd nipt met 3-2 verloren, maar verder zijn onze lange mannen bezig aan een mooie reeks. Met slechts 6 verliespunten staan ze er op papier zelfs het beste voor, alleen heeft onze Heren 4 wat minder wedstrijden gespeeld dan de rest. Vandaag is het tijd om de krachten te meten met directe concurrent VoCASA H5, nummer 3 in het klassement. Die mannetjes worden steeds ouder, dus aan onze jonge goden de taak om hier een slaatje uit te slaan (Robin pas op).

Om 21.30 uur thuis: D5, D7, H2
In de tweede thuisronde is het de beurt aan competitieconcurrenten Dames 5 en Dames 7. De dames van Machiel en Jur vielen bijna in slaap vorige week na een niet zo spannende wedstrijd tegen Hexagon. Vandaag mogen ze vol aan de bak tegen Switch. Het is zaak om alle punten te pakken, om zo de 2e plaats steviger in handen te krijgen. Die geeft aan het eind van het seizoen recht op een polonaise achteruit door de McDrive.

De dames van Robin en Jochem, de huidige nummer 5 in de 2e klasse M, mogen de shinemodus aanzetten tegen directe concurrent Tweestroom. De bezoekers uit Gendtdtdt hebben 5 puntjes meer, dus een overwinning telt dubbel vandaag. De Nevobo voorspelt een 2-3 nederlaag voor onze meiden. Maar wat weet de Nevobo nou van deze wedstrijd. Ze voorspellen ook maar wat. Op naar een mooie groene overwinning!

Last but not least mogen de heren van Veerle weer eens op donderdag een thuiswedstrijd afwerken. Het liefst doen ze dat afwerken buiten het volleybalveld, maar de Disneyprinsesjes presteren de laatste wedstrijden gelukkig ook weer in het veld. Dat is trouwens ook beter voor de gemoedstoestand van een niet nader te noemen trainer. Dat de Nevobo trouwens echt helemaal niks snapt van voorspellen, blijkt wel uit de 3-2 prognose voor deze wedstrijd. De tegenstander heeft namelijk pas 3 schamele punten verzameld. Hopelijk hebben de mannen snel 5 punten in tha pocket.

Ook buiten Nimwegen wordt er geshined vandaag
De tekst van deze voorbeschouwing is al veel te lang, maar naast 6 thuiswedstrijden staan er ook nog 5 uitwedstrijden op het programma vandaag. Om 19.15 uur al klinkt het startschot in D’n Hoender voor de wedstrijd van Dames 8 tegen Touché. De meiden van Lisa en Lotte hebben de smaak te pakken na de winst van vorige week. Vandaag staat een echte kraker op het programma, dus het is zaak om de positieve vibe vast te houden.

In de Pegasushal gaan twee teams proberen een groen feestje te bouwen aan het eind van hun wedstrijd. Om 19.30 uur speelt zowel Dames 10 als Dames 9 in de Ark. Het eerstgenoemde team zint op revanche na de nederlaag van vorige week. Het puntenverschil met de tegenstander van vandaag is groter dan het verschil op de ranglijst, in positieve zin, dus tijd om zoveel mogelijk punten binnen te harken. De meiden van Sander en Jurre hebben vorige week netjes 2 punten gepakt. Vandaag kunnen ze in een rechtstreeks duel vechten om een veilige negende plaats. Zet ‘m op!

Iets verderop in Horssen gaat Dames 3 om 20.00 uur de strijd aan met Atalante. De thuisploeg is een vreemde eend in de bijt in die competitie. Ze sprokkelen genoeg punten tegen de hogere teams en verliezen vervolgens van de nummer laatst. Heel onberekenbaar dus. En aangezien onze dames het goed doen in de 1e klasse, zullen ze vanavond flink aan de bak moeten. Om 21.30 uur klinkt in Wijchen het startschot van de club van wijlen Mr. Longpants (Wychen H1) tegen onze Heren 5. De mannen van Roel, Elke en Claudia kun je in ieder geval altijd uitnodigen op je bruiloft, ze trakteren graag op taart, maar voordat ze vanavond weer gaan shinen moeten ze eerst nog even volleyballen. 5 punten voor de jonge goden tegen de opaatjes zou dan een voorbode kunnen zijn voor een mooie avond.

Piel Paal Pitcherwinnaar: vanavond in café Daen
Na de wedstrijden is het zaak om de kannetjes weer te legen in café Daen om zo de eerste Piel Paal Pitchercompetitie te winnen. De uitslag wordt vanavond bekendgemaakt. Dat wil je niet missen!