De Siberische temperaturen waren gespreksonderwerp nummer één afgelopen week. Toch deed dit de volleyballende teams niks, zij zouden zich wel warmspelen in diverse sporthallen in en rondom Nijmegen. Benieuwd naar de uitslagen? Lees dan gauw verder wat de prestaties van onze groene teams zijn geweest!

In het RSC was er geen kans voor koukleumen, want maar liefst zes wedstrijden waren te aanschouwen. De mannen van het derde mochten genoegen nemen met Kidang H2. Er werd voorspeld dat deze teams aan elkaar gewaagd waren en dat bleek ook juist. Middels een vijfsetter wist de tegenstander de winst naar zich toe te trekken, maar de setstanden logen er niet om.
Ook de wedstrijd van Dames 10 tegen Volamie D1 beloofde een spannende te worden. Na een nét verloren tweede set (26-28) wisten de meiden de derde set te winnen, maar helaas bleef het hierbij en eindige de wedstrijd in 1-3 in voordeel van de uitspelende ploeg.
Tot slot mochten de dames van het negende aantreden tegen VoCASA D7. In een wedstrijd met wat ups en downs wisten de meiden zich goed staande te houden tegen de paarse rivalen. In een tweede vijfsetter in de eerste ronde trok de tegenstander wederom aan het langste eind, maar mogen de groene dames trots zijn op de twee verdiende punten!

In de tweede speelronde mocht Dames 5 het opnemen tegen hekkensluiter Hexagon D1. Deze tegenstander heeft echter nog geen punt behaald in de competitie, dus taak voor de meiden van Machiel en Jur om niks weg te geven. Uiteraard is dit gelukt en was het geen moment spannend met twee sets onder de tien.
Ook Heren 4 kreeg bezoek van Hexagon, wat ook een hele spannende wedstrijd zou worden gezien de stand. Met wat hulpspelers betraden de mannen het veld en met succes, want alle punten bleven in Nijmegen. De mannen bekleden nu een nette vierde plek en zullen er alles aan doen om naar boven te klimmen.
Tot slot mochten de meiden van Myron en Thirza het opnemen tegen nóg een Hexagon team, ditmaal het tweede damesteam. Hoewel de tegenstander op de tweede plek staat, lieten de groene ladies zich niet afschrikken door dit feit. In tegendeel: alles werd gegeven en een vijfde set was het verdiende resultaat. Helaas ging deze net (12-15) naar de tegenstander, maar het is een prestatie om trots op te zijn.

Drie teams mochten dit spektakel niet meemaken. Dames 6 mocht afreizen naar Groesbeek om te strijden tegen Ikaros D2. De tegenstander bleek echter een maatje te groot en de vijf punten bleven ook in de Groesbeekse hal. Dames 8 en de mannen van het vijfde zochten het ‘dichterbij’ bij VoCASA. De dames van Fleur, Lisa en Lotte hebben de winning mood te pakken en wisten met 3-1 te winnen van het zesde team. Ook Heren 5 bleek daarna succesvol en mocht de volle winst incasseren.

Zaterdag was een drukke dag, want maar liefst zeven teams mochten aan de bak. Na een teamweekend voor de meiden van het vierde mochten zij het opnemen tegen de koploper VoCASA DS4. Helaas mochten de dames geen punten meenemen naar het RSC.
Dames 1 mocht richting Wageningen om punten te gaan sprokkelen tegen Scylla D1. Dit is zeker gelukt, want de wedstrijd werd gewonnen met 3-1. De dames bekleden nu een hele mooie derde positie met uitzicht op een plek in de top 2.
De mannen van Wim en Lies mochten in Barneveld strijden tegen SSS H2. In een spannende wedstrijd waarin de setstanden uiteenliepen, zat de winst er helaas net niet in. Een vijfde set liep op tot 21-19, helaas in het voordeel van de thuisspelende ploeg.
In Elst waren twee Heyendaalteams te bewonderen. De dames van Niek en Ivo wisten helaas niet te stunten tegen Gemini D1 en vertrokken zonder punten weer terug naar Nijmegen. Daarentegen wisten de ladies van het derde het tegenovergestelde te doen door op vrij makkelijke wijze alle vijf de punten te pakken tegen Gemini D3.
De mannen van het tweede mochten spelen tegen Scylla H4 en met dit team werd kortgezegd korte metten gemaakt. 4-0 was de einduitslag in voordeel van de mannen spelend in het groen, aan wie het nu de taak is om te blijven strijden om een plek in de top 3 te behouden.
Tot slot mocht Dames 12 aantreden tegen AETHOS D10. Waar er nog last minute een speelster werd gezocht voor het groene team, mocht dit helaas niet baten. In Arnhem eindigde de wedstrijd in 3-1 in nadeel van onze groene meiden. Overtuigd van het feit dat dit ligt aan een gekke speeldag voor dit team, gaan de dames weer voor winst op donderdagen!

Benieuwd wie de Piel Paal Pitchercompetitie deze maand gewonnen heeft? Kom dan donderdag naar Café Daen! Daar zal nog een laatste mogelijkheid plaatsvinden om toch nog de eerste plek te bereiken. Voor nu houden we de tussenstand even geheim.. Spannend! Tot donderdag in Café Daen dus!

 

Geschreven door Marissa