Het is alweer bijna tijd om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur, alle Black Friday-aanbiedingen en natuurlijk alle studiegerelateerde ellende. Dit doe je vanavond in twee stappen. Stap 1: Kom naar de tribune en dompel jezelf onder in de wereld van aanmoediging, prachtige (nieuwe) liederen en vooral gezelligheid. Stap 2: Volg de groene meute naar Café Daen, bestel een aantal pitchers bier en dan heb er 100% kans op dat je je in een andere wereld gaat bevinden. Als bonus helpt je je team ook nog met het winnen van de PielPaal Pitcher competitie en worden jullie volgende week donderdag tot Pitcherkoningen/-koninginnen gekroond!

Wanneer je vanavond op de tribune zit, kun je maar liefst zes wedstrijden aanschouwen.
Om 19.30 uur is het weer tijd voor de mannen van H3 om hun lijfjes in beweging te brengen. Ze zullen vandaag bezoek krijgen van Kidang H2. Het team uit Bemmel heeft een gelijk aantal sets laten liggen als onze mannen, maar wel een wedstrijd minder gespeeld. Dit zou dus een spannende pot kunnen worden. Gelukkig krijgt H3 weer hulp van boven, want Loek is ook deze keer weer van de partij!
Ook voor D10 staat er een leuke wedstrijd op het programma en dat gaat ook snel wanneer je het vergelijkt met die van vorige week. Vandaag staan ze tegenover Volamie D1 uit Oosterhout. Het verschil tussen de twee ploegen is maar zes punten, helaas wel in het voordeel van het uitspelende team. Onder leiding van Robbert zullen ze proberen dit verschil terug te brengen naar één miezerig puntje, zodat ze morgen nog meer te vieren hebben tijdens hun teamavond.
Het laatste veld wordt deze ronde bezet door de meiden van Sander en VoCASA D7. Waar vorige week de ommekeer lijkt te zijn gekomen voor D8, is het vanavond aan D9 om dit kunstje te herhalen. Gezien de stand valt er ook wel degelijk iets te halen, want het paarse team staat maar drie plaatsen hoger dan onze groene meiden. Met enige mentale support vanaf de tribune gaat het ze vast lukken om de punten binnen te slepen!

Ook ronde twee is vanavond zo goed gevuld als een kalkoen met Thanksgiving. In deze ronde mogen de dames van Machiel en Jur de strijd aangaan met Hexagon D1. Als er geen gekke dingen gebeuren, is dit nu al een gelopen race voor D5. Het is het bezoekende team in zeven wedstrijden namelijk nog niet gelukt om een puntje te pakken. Toch moet er rekening mee gehouden worden dat een kat in het nauw soms rare sprongen maakt, dus wees op alles voorbereid.
Er kan vanavond volop gecarpoold worden, want H4 speelt tegen Hexagon H1. Ondanks dat het bezoekende team drie wedstrijden meer heeft gespeeld is het puntenverschil tussen beide ploegen nihil. Helaas is het team vanavond alles behalve compleet, want een spellie, een midden en een passer-loper vonden het niet nodig om bij deze wedstrijd aanwezig te zijn. Gelukkig zijn Jonathan en Stan wel bereid om hun vrije donderdagavond met volleybal te vullen. Is dit een nieuwe succesformule?
Last but not least mag D11 vanavond shinen in het RSC en ook zij spelen tegen een team van Hexagon, namelijk D2. In deze wedstrijd zijn de verhoudingen wel enigszins omgekeerd, want onze meiden staan op dit moment op plaats tien en het team de op bezoek komt bekleedt de tweede plaats. Toch zal D11 er alles aan willen doen om de kater die ze vorige week aan hun wedstrijd over hadden gehouden, deze keer te voorkomen. Help jij ze hierbij?

Dan zijn er nog drie teams die op schoolreisje mogen. De meiden van Neele en Mies mogen vroeg aan de bak, want zij spelen om 19,15 uur in Groesbeek tegen Ikaros D2. De andere twee teams mogen lekker in Nijmegen blijven en spelen beide in Neerbosch-Oost. Om 19.30 uur is neemt D8 het op tegen VoCASA D6 en om 21.30 uur wordt het stokje overgedragen aan H5 dat het opneemt tegen VoCASA H6.

Na al het volleybal zijn de wedstrijden nog niet voorbij, want dan is het tijd voor misschien wel de belangrijkste strijd van het moment: De PielPaal pitcher competitie. Vanavond kun je voor de laatste keer zoveel mogelijk pitchers tanken in Café Daen, dus doe je best! Wanneer jouw team met minimaal vijf personen is kun je dit ook nog doen onder het genot van een bitterballetje!