Wanneer je naar het programma voor vandaag kijkt, lijkt het een rustige dag te worden in Heyendaalland. Er staan immers maar drie wedstrijden op het programma. Wanneer je echter gaat kijken wat voor wedstrijden dit zijn, dan is het alles behalve rustig. Iedereen moet namelijk hard aan de bak, zowel in het veld als op de tribune. Wie weet is de goedheiligman ons goed gezind en geeft hij vijftien puntjes cadeau!

In het RSC wordt om 13.00 uur het startschot gegeven voor de wedstrijd tussen de prachtige mannen van het eerste en de koploper uit Den Dolder. Vorige week heeft H1 na vier verloren wedstrijden eindelijk weer het tij kunnen keren en werd in Dieren de winst na vijf sets binnen gesleept. Het moet vast veel nieuwe energie geven om te winnen tegen de huidige nummer drie, dus laten we hopen dat de mannen van Lies en Wim vandaag met die energie gaan strijden tegen Cito H2. Daarnaast is het ook een uur en een kwartier rijden naar Den Dolder en dat duurt alleen maar langer als je als koploper verliest van de nummer tien. Dit moet een motiverende gedachte zijn voor onze mannen en voor de trommelbrigade op de tribune. Nadat de trommel gisteren al is warm geslagen in Wageningen kan er nu ook in Nijmegen gevlamd worden. Zal dit genoeg zijn om de punten binnen te harken?

Om 15.00 uur wordt het stokje overgedragen aan D2 en ook voor hen staat er een prachtpot op het menu. Ze krijgen namelijk bezoek uit Gemini D2 uit Elst. Waar D2 voorgaande jaren altijd bekend stond om hun spannende vijfsetters wil het dit seizoen nog niet zo vlotten. Waar het aan ligt weet niemand precies, maar dat het anders moet is een ding dat zeker is. Gelukkig zijn ze het daar allemaal over eens en zorgen alle meiden dat ze uiterst fit in het veld staan vandaag, met name de libero van het team. Vandaag valt er namelijk wel echt wat te halen. De bezoekende ploeg staat namelijk maar twee plaatsen hoger dan onze meiden. Zullen onze meiden zichzelf weten te herpakken en de punten in Nijmegen kunnen houden?

De dames van Marinus mogen eerst een stukje reizen voor ze een balletje kunnen slaan. Ze zullen het om 15.30 uur opnemen tegen ‘die andere groenen’ in Wijchen. Wanneer er vandaag vier punten naar de thuisbasis worden verplaatst en WaHo punten laat liggen in Barneveld, kan D1 na vandaag aan kop gaan in de Derde divisie B. Deze gedachte kan twee dingen veroorzaken, motivatie of zenuwen. Laten we hopen dat onze meiden te maken krijgen met het eerste en Trivos met het tweede, want laten we eerlijk zijn: de vijf punten voelen zich vast meer thuis in Nijmegen!