In Nederland heeft het OV vertraging als er een blaadje of een vlokje sneeuw in de weg ligt. In Parijs hebben ze hele andere redenen voor stagnatie van de dienstregeling. Afgelopen dinsdag dacht een man namelijk dat het ‘neem-je-gestolen-geit-mee-in-de-metro-dag’ was en hij vond het dan ook niet nodig om de metro te verlaten toen de politie dat op hun allervriendelijkst vroeg. Uiteindelijk is het de man gearresteerd en loopt de geit nu weer vrolijk te grazen.

Nu we allemaal weer op de hoogte zijn van de belangrijke zaken op Europees niveau kunnen we weer overschakelen naar orde van de dag in Heyendaalland. Er komen vandaag maar liefst twaalf teams in actie, waarvan vijf in onze eigen kolkende, groene arena.
Om 19.30 uur krijgen de wilde maiden van D12 bezoek van VoCASA D12. Even leek het erop dat er geen vervanging was voor hun coaches Marc en Dion, maar gelukkig is Loes vandaag hun reddende engel. Nu moet het mogelijk zijn om de hekkensluiter van hun poule nog harder van het veld te slaan.
Ook D4 is weer paraat in het RSC deze ronde en ook zij ontvangen een ploeg uit Nijmegen. In plaats van paarse shirtjes zal hun tegenstander gekleed zijn in blauw. Pegasus D3 heeft op dit moment precies de helft van het puntenaantal van D4 gehaald. Wanneer de meiden van Stijn en Stef geen rare dingen doen, zouden ze maar zo weer vijf punten mee kunnen nemen op hun teamweekend. Zal het ze lukken om ook na vanavond nog koploper te zijn?
Het laatste team dat deze ronde in actie komt, is H5 ook zij kunnen hun teamweekend goed beginnen vanavond. Vorige week mochten ze op bezoek bij het eerste team van Switch’87 en vandaag komt het derde team van die vereniging op visite. Waar ze vorige week punten moesten achterlaten in Millingen, zullen ze er nu alles aan doen om ze daar niet weer te laten eindigen!

In de tweede ronde is het de beurt aan twee teams die allebei de punten heel graag willen pakken vandaag, maar wel met tegengestelde redenen.
De meiden van Jochem en Robin, vandaag even de meiden van Frank, mogen het opnemen tegen de Lentse versie van de Rode Duivels. Op dit moment bekleedt D7 de derde plaats en staat D.V.O.L. D1 eerste met nog maar twee verloren sets in zes wedstrijden. Zal het onze meiden lukken om dit aantal vandaag te verhogen?
Het andere team dat om 21.30 uur mag aantreden, is D8. Zij hebben een enigszins moeizame start van het seizoen, want er zijn nog maar twee sets gewonnen. Wel zijn deze sets beide in de afgelopen twee weken gepakt, dus de weg omhoog lijkt ingeslagen te zijn. Ook vandaag is er weer volop kans om punten te pakken tegen Boemerang Komeet D1. Enige hulp van de (schaduw)Klapcie kan hierbij goed van pas komen! *

De overgebleven zeven teams mogen vanavond op verkenning in Nijmegen en omstreken. Om 19.30 uur kleurt de VoCASA-hal deels groen, want zowel D5 als D11 mogen daar op bezoek. D5 neemt het op tegen D7 van vereniging uit Neerbosch-Oost en D11 zal tegenover VoCASA D9 komen te staan. Om 21.30 uur zal D10 daar het stokje van hen overnemen om de strijd aan te gaan met D10 van de thuisspelende vereniging.
Ook de mannen van het derde komen om 19.30 uur in actie, maar zij een stukje verder rijden. DVV H2 zal hen opwachten in Druten. Anderhalf uur later mag ook H4 aan de bak. Zij nemen het op tegen Volamie H1 in Oosterhout. De meiden van Sander reizen af naar Bemmel om strijden tegen Kidang D4. Last but not least zoekt D6 het wat dichter bij huis. Zij spelen om 21.30 uur in de Ark tegen Pegasus D6.

Na alle wedstrijden staan onze vrienden van Café Daen weer klaar om een lading pitchers te tappen waar je bang van wordt. Alle teams die met minimaal vijf personen zijn krijgen de eerste zelfs gratis. Wie wil nou geen punten cadeau krijgen voor de PielPaal Pitcher Competitie?

 

* Gebruik van de trommel is op eigen risico.