Na alle mental breakdowns door tentamens, deadlines, relaties en alle andere onzin in het leven, is het vanavond weer de hoogste tijd voor volleybal. Dat het geen standaard avond wordt, staat nu al vast. Het is vandaag namelijk Thirsty Thursday en dat ga je zowel in de zaal als in Café Daen goed merken. Naast al het groene geweld dat sowieso al in het veld staat te springen, zullen er ook weer zes prachtige mini’s te bewonderen zijn en kun je meespelen met de volleybalbingo op de tribune.

Om 19.30 uur zullen de eerste drie mini’s de altijd spannende eerste service mogen verzorgen. Janne heeft de eer om dit te doen bij de wedstrijd van D9 tegen Pegasus D5. Nadat de meiden van Sander vorige week een puntje hebben weten te pakken van D7, staan ze vanavond tegenover een soortgelijke tegenstander. Het voordeel is dat er nu geen derbyspanning omheen hangt. Zal het ze dan ook lukken om meer punten te pakken tegen de kudde Oud-Heyendalers die op bezoek komt?
Op het tweede veld zal ook D10 bezoek krijgen van een team in de categorie ‘pittig moeilijk’. Waar ze vorige week de volle winst wisten te pakken tegen het andere team uit Bemmely Hills, zullen ze nu alle zeilen moeten bijzetten om ook te knallen tegen Kidang D5. Gelukkig hebben ze aan Gerwin een mini die hen de goede mentale ondersteuning kan geven om deze klus te klaren. Zal daarnaast ook de nieuwe knuffeltacktiek weer zijn vruchten afwerpen?
Ook de mannen van het derde krijgen het zwaar te verduren vanavond, want ze krijgen bezoek van de koploper die toevallig ook uit Bemmel komt. Alsof dat nog niet genoeg is heeft Monsma het weer gepresteerd om zichzelf te blesseren en moeten ze Rob missen vandaag, kortom stress genoeg. Gelukkig zijn er weer twee reddende engeltjes uit de lucht komen vallen in de vorm van Loek en Tim. Creatief volleybal gaat het dus zeker worden en mini Kristel zal dit vanaf de eerste rang mee mogen maken. Dit wil jij ook echt niet missen!

Om 21.30 uur wordt het stokje overgegeven aan drie nieuwe teams, waarvan D6 de eerste is. Zij krijgen bezoek van Malden D1, dat gecoacht wordt door scheidsrechter Toon Janssen. Mini Jens mag er tijdens deze wedstrijd voor zorgen dat de meiden van Neele en Mies hun off day van afgelopen vrijdag snel vergeten en vandaag de punten wel binnen slepen. Ben jij ook benieuwd hoe hij dit gaat doen?
De Bemmelse invasie gaat deze ronde ook vrolijk verder, want zowel D5 als D11 mogen het opnemen tegen een team van Kidang. Voor de dames van Machiel en Jur gaat het om het vierde team van die vereniging, dat maar drie punten minder heeft op dit moment. Afgelopen  weekend heeft D5 de nodige teambuilding ook weer achter de rug als we de stroom Say Whatjes mogen geloven. Als kers op de taart is het gevolgen vogeltje Cilla ook weer even terug op het nest om de rol van mini te vervullen. Dit moet dus wel zorgen voor een positiviteitsboost waarmee de punten in Nijmegen gehouden kunnen worden.
De meiden van het elfde krijgen te maken met Kidang D6 en ondanks dat er een behoorlijk gat is tussen de beide ploegen, wordt het wel zaak dat er vandaag punten gepakt worden. Wie kan hen daar nou beter bij ondersteunen dan het middenkanon uit H1, Tom. We kunnen er over discussiëren of de term mini wel op hem van toepassing is, maar goed, zolang hij D11 naar de winst helpt, is het allemaal prima.

Helaas zijn er ook drie teams die hun eigen groene feestje moeten creëren buiten het RSC. Gelukkig mogen ze dit wel allemaal in Millingen aan de Rijn doen. Om 19.30 uur bijt D7 het spits af tegen Switch’87 D3. Om 21.30 uur zullen D8 en H5 dit van hen overnemen tegen respectievelijk D2 en H1 van de thuisploeg.

Na alle wedstrijden is het de hoogste tijd voor de nu al legendarische borrel van de dames van het negende. Vergeet niet om vanavond je beste regenbestendige outfit uit de kast te trekken en bedenk alvast een heerlijke roddel voor de “Niet verlegen met dames 9” roddelmuur. Bij binnenkomst krijg je een heerlijk shotje Wodka of water. Wordt jij vanavond ook natter dan regen of houdt je outfit dat juist tegen?