Fiere Heyendalers,

Nadat alle Heyendalers weer hersteld waren van Diner Rouler konden zij zich alweer klaarstomen voor een nieuwe competitieweek. Het was namelijk weer een drukke week in de sporthal!

Zo stonden er afgelopen donderdag weer een aantal wedstrijden op het programma die in Nijmegen en omgeving aanschouwd konden worden, waaronder een Heyendaalderby. Dames 4 beet hierbij het spits af tegen dat team met die prachtige gele shirtjes, Gemini DS3. Echt spannend leek het niet te worden na een 25-4 overwinning in de derde set. De dames onder leiding van Stef leken de laatste set bijna te verliezen maar wisten toch nog de dames uit Elst zonder punten naar huis te sturen. Door deze 4-0 winst staat het team nu op een gedeelde eerste plek in de poule.
Dames 12 heeft helaas niet aan de voorspelling van de Nevobo kunnen voldoen. Het werd een spannende vijfsetter waarbij de tegenstanders, SSS DS9 uit Barneveld, uiteindelijk aan het langste eind trokken. In de eerste ronde kwam ook nog Heren 5 aan bod in het RSC. Deze mannen leken onder leiding van Roel weinig moeite te hebben met de tegenstanders uit Millingen. Het is ze gelukt om de mannen zonder punten naar huis te sturen en alle sets werden onder de 20 punten gehouden.

Tijdens de tweede ronde vond de oh zo spannende Heyendaalderby tussen Dames 7 en Dames 9 plaats. Ze blijven toch altijd spannend. Zou het hogergeplaatste team de winst op zich weten te nemen? Ja, maar echt makkelijk lieten de ladies van het negende het de meiden van het zevende er niet vanaf komen. De wedstrijd werd met 3-1 door Dames 7 gewonnen.
De tweede en tevens laatste thuiswedstrijd werd gespeeld door Dames 8. Dit team nam het op tegen Isala’77 DS1 die wel iets hoger op de ranglijst staan. Ondanks dat de winst naar Isala ging, wist Dames 8 toch hun eerste puntje van het seizoen binnen te slepen. Hopelijk kunnen ze deze stijgende lijn vasthouden. Alle kleine beetjes helpen!

Ook werden er nog een aantal uitwedstrijden op 1 november gespeeld. De heren van het vierde en de dames van het vijfde hoefden niet ver te fietsen, want zij speelden tegen de blauwe aartsrivalen in de Ark van Oost. De mannen hebben voor de eerste keer dit seizoen met 4-0 mogen winnen tegen het zevende van Pegasus en staan nu op een mooie vijfde plek in de competitie. Ook Dames 5 wist met 4-0 van de nummer drie in de competitie, Pegasus DS 5 mogen winnen. Zo werd ook het vijfde van Pegasus ingemaakt en dat vonden wij helemaal niet erg om te horen. Ook kon je in Wijchen nog twee Heyendaalteams tegen het lijf lopen. Helaas kwam er maar een team terug met de winst. Zo wist Dames 3 met 4-0 te winnen en 5 mooie puntjes mee te nemen naar Nijmegen. Bij Dames 11 verliep de wedstrijd iets moeizamer. Na de winst van twee weken geleden mocht het de meiden niet baten. De wedstrijd werd met 4-0 gewonnen door de tegenstander Trivos DS 4. Als klap op de vuurpijl mocht Dames 10 alleen afreizen naar Bemmel. Ook zij mochten op donderdagavond hun eerste 4-0 overwinning vieren.

De meiden van Neele en Mies lopen een beetje achter in het wedstrijdaantal maar speelde op een ongebruikelijke vrijdag dan toch nog hun derde wedstrijd tegen de koploper in Bemmel. Ondanks dat dames 6 toch bijna wisten een puntje af te snoepen in de tweede set, liet Kidang DS 3 geen puntjes liggen en gingen de dames zonder punten naar huis.

Op zaterdag vonden er geen wedstrijden plaats in het RSC. Toch moesten 4 Heyendaalteams een stukje rijden om toch op de plek van bestemming aan te komen. Plaatsen als Barchem en Schalkhaar werden door het eerste van Heyendaal bezocht. Gelukkig kon Google Maps mij mooi laten zien waar dit ligt. Helaas werd het bezoek aan deze dorpen niet beloond en moesten beide teams weer vertrekken zonder winst. Heren 1 was dichtbij hun tweede overwinning tegen BVC’73 HS1.  Met maar 2 punten verschil in de vijfde set wisten de tegenstander de winst naar zich toe te trekken. Het lukte de dames van het eerste onder leiding van Marinus ook niet om te winnen. Nadat de eerste drie sets verloren werden konden de Dames zich toch nog herpakken en werd er een puntje mee naar huis genomen uit Schalkhaar. Ook Heren 2 leek niet helemaal hun dag te hebben. De nummer twee in de competitie, TiVoC HS 1 was toch een beetje beter en won de wedstrijd met 4-0. Als laatste wedstrijd van de week zocht Dames 2 het iets dichterbij op en speelde een wedstrijd tegen de top van de competitie, Trivos DS 2 in Wijchen. Ondanks dat de Heyendaaldames in de tweede en vierde set weinig kans maakte wisten zij nog met een puntje terug naar Nijmegen te keren. Zal er volgende week op zaterdag meer gewonnen worden?

Als laatste nog een korte update over de Piel Paal Pitchercompetitie. De strijd in café Daen moet nog een beetje opgang komen maar een aantal teams hebben al hard gestreden (zie onderstaand schema) . Kom op dorstige mensen, laat eens zien wat jullie kunnen!

Team Aantal pitchers
Heren 3 4
Dames 7 4
Heren 2 2
Heren 5 1
Geschreven door Emma