Nu het schaatsseizoen weer officieel begonnen is en de klok weer een uurtje terug staat, komt de winter echt in zicht. Voor veel diersoorten betekent dit dat ze zich voor moeten bereiden op een winterslaap. Ze vreten zich nu helemaal vol, zodat ze voldoende vetreserves hebben tijdens het slapen. Dat eerste hebben veel Heyendalers vorige week ook gedaan. Bij sommigen bleef het alleen niet lang genoeg binnen om überhaupt de stofwisseling te bereiken. Geluk voor hen, want mensen houden geen winterslaap en zeker de vier teams niet die vandaag in actie komen. Het is te hopen dat zij precies in een tegenovergestelde staat zijn!

Om 13.00 uur klinkt in Wijchen het eerste fluitsignaal voor de dames van Niek en Ivo. Zij nemen het op tegen het tweede team van onze goede vrienden van Trivos. Na drie wedstrijden met wat opstartproblemen heeft D2 vorige week donderdag het licht gezien. Nu is het maar te hopen dat dat lampje de afgelopen week niet is uitgegaan. Als we de prognose van de Nevobo moeten geloven, zullen ze namelijk nog hard aan het werk moeten. Gelukkig kunnen ze ook altijd nog hun vocale capaciteiten inzetten om de tegenstanders in te pakken. Zal dit genoeg zijn om de overwinning binnen te slepen?

In Tiel mogen de mannen van het tweede om 15.00 uur aan de bak. Tivoc H1 is weer een team in de categorie ‘directe concurrent’, oftewel H2 zal ook hard aan het werk moeten. Dat laatste zal dit keer met negen man moeten gebeuren, al kunnen we er ook nog aan twijfelen of sommige mensen zich niet als halve moeten rekenen na afgelopen zaterdag.  De snelle rekenaars onder ons zullen al wel doorhebben dat ze deze keer niet door Veerle aan het werk gezet kunnen worden, maar gelukkig hebben ze goede vervanging gevonden. Zal de spanningsboog van onze mannen vandaag groot genoeg zijn om de punten mee te nemen uit Tiel?

Anderhalf uur later mag D1 aantreden in Schalkhaar. Tijdens de wedstrijd tegen Avior D1 hebben de meiden van Marinus de kans om de top 3 van het klassement binnen te dringen. De thuisspelende ploeg staat momenteel op de tiende plaats, maar het verschil tussen beide teams is maar miezerige drie puntjes. De Nevobo voorspelt dan ook een prachtige vijfsetter, waarin de meerderheid van de punten natuurlijk wel naar Nijmegen zal worden vervoerd.

Voor de lange, en korte, mannen van het eerste duurt de dag waarschijnlijk eindeloos. Zij mogen pas om 19.00 uur hun kunsten vertonen tegen BVC’73 H1 in het bekende Barchem. In plaats van de pre-Batazenuwplasjes zal H1 vandaag hun wedstrijdspanningsplasjes doen in de sporthal daar. Van spanning hebben ze de laatste tijd namelijk veel last, al zullen ze dat waarschijnlijk niet snel toegeven. Dus mannen, ga vandaag gewoon een lekker als een team volleyballen, dan volgen die punten vanzelf wel!