Het is weer wintertijd. Vervelend. Want wij Heyendalers houden van gezelligheid, daarom stemmen we voor de zomertijd. Dan blijft het langer mooi weer. NEE NATUURLIJK NIET!!! Voor iedereen die nu denkt: “Hmm, waar heeft de ComCie last van?” kijk dan even Zondag met Lubach terug. Voor nu is het tijd om je op te maken voor de wedstrijden van vanavond en de kraker van morgen. Het is een drukke donderdag vandaag. En dan doelen we niet op de spits en de files, maar natuurlijk op alle groene team die vanavond mogen shinen!

Om 19.30 uur is het de beurt aan maar liefst 7 Heyendaalteams. In het RSC bijten D4, D12 en H5 de spits af. D4 gaat vandaag onder leiding van Stef en Stijn wederom voor de volle winst tegen Kidang D3. Dat moet mogelijk zijn gezien de ranglijst. D12 wordt een 3-1 winst voorspeld door de Nevobo. Ondanks dat tegenstander SSS D9 hoger op de ranglijst staat, hebben de bezoekers uit Barneveld liefst 3! wedstrijden meer gespeeld. Als laatste komt H5 in de eerste thuisronde in actie. De mooie mannen van Roel en Claudia nemen het op tegen Switch’87 H2 uit Millingen. Tijd om ze zonder punten naar huis te sturen.

Buiten het RSC worden de wedstrijden om 19.30 uur afgewerkt in de Ark en de Arcus. Onze D5 en H4 nemen het op tegen respectievelijk D5 en H7 van Pegasus in de Ark. Voor onze dames is het taak om bij de bovenste teams aan te haken. De mannen van Luuk zijn het aan hun stand verplicht om alle punten mee te nemen. Na twee spannende wedstrijden tegen de koploper kunnen ze vandaag een mooi stap zetten naar boven. In de Arcus mogen D3 en D11 aantreden. De meiden van Gerwin willen zeker alle punten pakken om in het spoor van hun concurrenten te blijven. D11 heeft inmiddels wat meer hun draai gevonden. Kunnen ze de stijgende lijn van de laatste weken doorzetten?
Om 19.45 uur vindt nog een wedstrijd plaats buiten de deuren van het sportcentrum. D10 mag onder leiding van Anouk en Cheyenne weer om de winst strijden. Tegen de nummer laatst moet dit op papier wel lukken, maar dat is het papier. Tijd om te shinen!

Om 21.30 komen nog 4 teams in actie. Het mooiste affiche is natuurlijk de Heyendaalderby D7 – D9. Een derby roept altijd bijzondere krachten op. Lukt het D7 om de favorietenrol waar te maken? Of snoept D9 weer punten af van een hoger geplaatst team? Ook D8 speelt de tweede ronde thuis. D8 neemt het op tegen Isala’77 D1. Isala staat wat hoger op de ranglijst, maar D8 zal ook vanavond volle bak proberen om de eerste punten te pakken. De tweede ronde krijgt Pegasus wederom bezoek van Heyendaal. Onze mannen van H3 gaan daar de strijd aan met de plaatselijke H4. Tijd voor de heren om de rode lantaarn lekker bij Pegasus te laten.

Ook vandaag vast een korte vooruitblik op de wedstrijd van morgen. Dit keer mag D6 niet op de gebruikelijke donderdag aantreden. Om 21.00 uur gaan ze de strijd aan tegen Kidang D3. De koploper in de 2e klasse zal een zware kluif hebben aan de meiden van Neele en Mies, want D6 heeft al vaker bewezen extra gemotiveerd te zijn tegen de koploper.

Na alle wedstrijden vanavond is het tijd om de winsten en verliezen te evalueren in Daen. Vergeet niet dat de Piel Paal Pitchercompetitie al begonnen is. Dat is de beste manier om je winst te vieren of het verlies te vergeten. Want naast de beloning van een portie bitterballen voor elk team dat met minimaal 5 spelers aanwezig is, kun je als team ook ervoor zorgen dat jullie de enige echte Piel Paal Pitchercompetitie winnen aan het eind van deze maand! Meer info via https://nsvvheyendaal.nl/2018/10/28/piel-paal-pitcher-competitiemaand/.