Als een orkaan een eiland bij Hawaï van de radar kan laten verdwijnen en Ajax kan winnen van Benfica in de Champions League, dan is voor de zes teams die vanavond in actie komen ook alles mogelijk. Iedereen speelt deze keer in het RSC, dus voor de teams die vrij hebben rest de schone taak om hun vocale capaciteiten te tonen op de tribune of in de zaal. Betrouwbare bronnen melden dat de schaduwKlapcie vanavond wederom aanwezig zal zijn om alles wat groen is met hun trommelkunsten naar de overwinning te helpen. Zal de Klapcie zomaar over zich heen laten lopen of komen ook zij nu in actie?

Om 19.30 uur gaan we antwoord krijgen op die vraag. Wat nu al zeker is, is dat de meiden van Sander en Jurre de nodige steun vanaf de tribune wel kunnen gebruiken. Zij zullen namelijk bezoek krijgen van D.V.O.L. D1. Het team uit Lent, met een aantal oude bekenden, heeft in vier wedstrijden nog geen enkele set afgegeven. D9 kennende is dit juist een extra motivatie om te vechten voor de winst. Zal het ze onder leiding van Veerle lukken om minimaal een set te pakken?
Op het tweede veld mag D10 het opnemen tegen hun directe concurrent Weekenders D1. Nadat ze vorige week net niet aan het langste eind konden trekken in de vijfsetter tegen Ikaros D3, zijn ze erop gebrand om vanavond wel het merendeel van de punten in Nijmegen te houden.
Naast al dat vrouwelijk schoon komen er deze ronde ook mooie mannen in actie, namelijk de heren van het derde. Ook zij mogen de strijd aangaan met hun directe concurrent, VoCASA H4. Waar de mannen van Bas en Jesse het spoor even bijster leken tijdens hun eerste wedstrijden, werden vorige week de vijf punten gemakkelijk binnen geharkt. Gelukkig hoeven we niet bang te zijn dat H3 gisteravond te veel bier heeft gedronken, want dat doen de ultieme burgers van dit team natuurlijk niet. Zelfs niet op het teamweekend. Gelukkig hebben ze aan Stijn wel echt een man met karakter, want die heeft dit goed weten te compenseren. Zal dit vanavond ook terug te zien zijn in de prestaties in het veld?

De dames van Ivo en Niek zijn vandaag de ietwat vreemde eend in de bijt, want zij spelen normaal natuurlijk op zaterdag. Misschien is deze wisseling van dag ook wel goed voor D2, want het winnen zijn ze de afgelopen drie wedstrijden even vergeten. Wat wil je ook wanneer de prioriteiten de afgelopen week duidelijk in de stad lagen en trainers niet meer de moeite nemen om op tijd te komen. Het is dus de hoogste tijd om dat tij vandaag definitief te keren tegen Renswouw D1 en punten te pakken!
Om 21.30 uur start ook de wedstrijd tussen H4 en Weekenders H2. Deze twee ploegen hebben elkaar vorige week nog gezien in Winssen. Hier gingen onze groene mannen er natuurlijk met vier punten vandoor. Vandaag willen ze er nog een schepje bovenop doen en ook dat laatste puntje binnen hengelen. Hierbij kunnen ze alle support natuurlijk goed gebruiken!
Nadat ze twee wedstrijden zonder punten naar huis moesten, was er vorige week ook eindelijk een overwinning voor D11. In diezelfde flow zullen ze vanavond de strijd aangaan met VoCASA D11 en als we de prognose van de Nevobo mogen geloven, vallen ook hier weer punten te sprokkelen. Kunnen ze de slechte seizoenstart nu definitief achter zich laten?

Na al dat volleybalgeweld is het tijd om de levertjes de generale repetitie voor aanstaande zaterdag te geven. Café Daen is hierbij natuurlijk weer onze beste vriend. Voor elk team waarvan minimaal vijf personen een voet over de drempel zetten, zal namelijk een hele pitcher vol met vloeibaar goud klaar staan. Zonder slechte generale is een goede uitvoering niet mogelijk, dus (H3) doe hier je voordeel mee. Of niet natuurlijk!