Waar de Oranjedames hun kansen op een medaille op het WK in Japan helaas niet hebben gepakt, is het te hopen dat de zes groene teams die vandaag in actie komen dit wel doen. Kleine sidenote: hierbij gaat het om vijf punten en de mogelijkheid om te klimmen in het klassement, niet om een bronzen medaille. Dat neemt niet weg dat het uiterst belangrijk is dat je vandaag naar het RSC komt!

Voor de mannen van Wim en Lies zou dat klimmen in het klassement geen verkeerde actie zijn. Hiervoor moeten ze om 13.00 uur wel even het tweede team van onze paarse vrienden uit Neerbosch Oost verslaan. Dit gaat ze zeker lukken als ze weer net zo goed spelen als de eerste set van hun vorige wedstrijd. Wat er daarna in hun mooie mannenkoppies gebeurde was niet helemaal duidelijk, maar het is zaak dat ze dat vandaag niet weer laten gebeuren. Een volle, groene tribune zal daar vast en zeker bij helpen!
Hetzelfde geldt eigenlijk voor Heren 2. Nadat we afgelopen woensdag van een fantastische eerste set konden genieten, lukte het ze niet om dit spel ook in de volgende sets te laten zien. Vandaag staat er een team op het menu dat een stuk minder intimiderend is, namelijk Olympia H1. Het team uit Ochten heeft in vier wedstrijden nog maar twee sets weten te pakken. Zal het de mannen van Veerle lukken om het volledige aantal punten te pakken op deze mooie zaterdag?

Om 15.00 uur gaat het groene feestje nog lekker verder. Dames 1 krijgt bezoek uit Kippendorp. SSS D2 heeft op dit moment maar een punt meer weten te pakken dan onze dames, maar ze hebben wel een wedstrijd meer gespeeld. Dat betekent dat alles dus mogelijk is vandaag. Strijdlustig als de meiden van Marinus zijn, zullen ze er alles aan doen om de punten dan ook allemaal thuis te houden!
Het tweede veld in deze ronde is voor de inmiddels gespierde dames van het tweede. Met nog maar twee wedstrijden in de benen mogen ze vanmiddag de strijd aangaan met Kidang D1. In collectief de stad onveilig maken zijn de meiden van Ivo en Niek inmiddels al erg goed, maar hebben deze leermeesters hen ook extra volleybalskills kunnen bijbrengen. Daar kun je alleen maar achter komen als je naar de tribune komt!
Wanneer je naar het klassement van Dames 3 kijkt zie je twee opmerkelijke dingen. Numero uno: de  Nevobo lijkt moeite te hebben met de puntentelling. Daarnaast zullen de meiden en hun coach vast de nodige zenuwen hebben nu D4 een behoorlijk aantal meer punten heeft weten te pakken in hetzelfde aantal wedstrijden. Het wordt dus de hoogste tijd om wakker te worden en zelf punten te gaan pakken. Met Kidang D2 op het programma behoort dat zeker tot de mogelijkheden, maar wil D3 zelf ook winnen?

Het andere team uit de eerste klasse G komt vandaag ook in actie, maar helaas niet in Nijmegen. Ze mogen om 15.30 uur op bezoek bij Ikaros D1 in Groesbeek. Hun coaches en Lies, die hen zal versterken op zowel het midden als aan de buitenkant, komen na de eerste ronde ingevlogen vanuit het RSC. Zal het de meiden lukken om hun winning mood voort te zetten?