Deze dag kan al niet meer stuk in volleyballand, want hebben de Oranje Dames zich definitief geplaatst voor de Final Six op het WK in Japan. Er werd vanochtend overtuigend met 3-0 gewonnen van Servië. Vanavond hebben 13 van onze teams de kans om ook hun volleybaldag tot een prachtig einde te brengen, zes in het RSC en zeven daarbuiten.
Denk er ook nog even aan om de persoon op de bok in het spreekwoordelijke zonnetje te zetten!

Ondanks dat er zes teams in het RSC spelen, zijn er om 19.30 uur toch maar twee wedstrijden te bewonderen. De eerste daarvan zal gaan tussen de meiden van Stef en Stijn, zonder deze Siamese Tweeling maar met Robbert, en Atalante D1. D4 heeft deze week al een overwinning op hun naam mogen schrijven waar ze nog lang aan terug zullen denken. Zal het ze lukken om ook vanavond de meerderheid van de punten te pakken?
Naast hen mogen de mannen van het vijfde hun kunsten gaan vertonen in de wedstrijd tegen Setash H3. Hoewel H5 het seizoen vlammend is begonnen, was dat vuur vorige week in Oosterhout een stuk minder aanwezig. Zullen ze deze keer gebruik kunnen maken van het bekende thuisvoordeel en de punten in Nijmegen weten te houden?

In de tweede ronde zullen er vier groene teams mogen aantreden, oftewel er staat een Heyendaalderby op het programma. Dit is er eentje die ook vorig seizoen al tweemaal plaats heeft gevonden, het gaat namelijk om de strijd tussen D8 en D6. Beide teams zullen er vanavond weer alles aan doen om de toch al groene punten in ontvangst te mogen nemen.
Het tweede veld is om 21.30 uur voor de meiden van Jochem en Robin. Ze krijgen bezoek van Hexagon D1. De afgelopen twee wedstrijden hebben de toeschouwers van D7 wel waar voor hun geld gekregen, want beide keren is het maximale aantal sets gespeeld en is de wedstrijd uiteindelijk gewonnen. Vandaag willen de meiden meer, dus ze gaan er alles aan doen om minimaal vier punten binnen te slepen.
De parels van D12 bezetten deze ronde het derde veld en ontvangen D.O.S. D3 uit Lunteren. Hoe naar zal het voor de uitspelende ploeg zijn dat je na zo’n reis op de donderdagavond zonder punten naar huis moet? Ondanks dat D12 enigszins kreupel aan deze wedstrijd begint zullen ze er alles aan gaan doen om de terugreis van de tegenstander nog langer te maken!

Om 19.30 uur komen ook de mannen van Team Bossink in actie in Ravenstein. Deze wedstrijd zal in alle opzichten bijzonder worden. In Gendt zal op dezelfde tijd ook het startschot klinken voor de wedstrijd tussen Tweestroom D2 en onze D11. Om 21.15 uur geven zij daar het stokje over aan maar liefst twee Heyendaalteams, namelijk D5 en D10. Op datzelfde tijdstip mogen ook onze Disneyfans in Dreumel bewijzen dat zij een weekendteam zijn dat ook op donderdag kan presteren.
Een kwartiertje later maar H4 in Ravenstein plaats voor H3 en mag ook D3 aantreden in de Ark van Oost.

Nadat alle punten weer verdeeld zijn en de scheidsrechters bedankt zijn, is het de hoogste tijd op met gierende (fiets)banden naar Café Daen te gaan. Onze vrienden achter de bar hebben voor elk team dat met minimaal vijf personen aanwezig is bitterballen klaar staan.

Veel succes vanavond en tot in Daen!