Nadat iedereen het platteland afgelopen zaterdag weer heeft verlaten, al dan niet op de hooizolder van iemand anders, kan niet elk team rustig trainen vanavond. Er staat namelijk een heuse Heyendaalderby op het programma en Dames 1 wil graag verder bekeren.

Om 19.00 uur klinkt het startschot voor de eerste Heyendaalderby in de 1e klasse. Dames 3 ‘ontvangt’ Dames 4. De dames van Gerwin zijn het seizoen goed begonnen met een klinkende 4-0 overwinning. Ze willen zich vanavond zeker weten bovenin de ranglijst nestelen en uit voorgaande jaren bleek al dat de dames weinig genade kenden met andere groene teams. Lukt het de dames om hun favorietenrol waar te maken?

Aan andere kant van het net in het RSC maken de dames van Stef en Stijn hun opwachting. Ze begonnen het seizoen met een kleinst mogelijke nederlaag tegen het altijd sterkte Kidang D2, dus ze zetten vanavond alles op alles om wel aan het langste eind te trekken. Bij beide teams zijn weinig wijzigingen in de samenstelling ten opzichte van vorig jaar, dus alle ingrediënten voor een goede revanche van Dames 4 zijn aanwezig. Lukt het de meiden om de spanningen onder controle te houden?

Om 19.30 uur start Dames 1 het bekerseizoen in Doorwerth tegen Nuovo D1. Op papier zou dit geen probleem moeten zijn, want de tegenstander komt uit in de 2e klasse. Maar de bal is rond, zei een wijs man ooit. In de beker gelden andere wetten. Daar zijn papier en praktijk ver van elkaar verwijderd. Dat hebben beide eerste teams vorig jaar al mogen ervaren in hun bekeraspiraties. De dames van Marinus hebben wel een goede, klinkende overwinning van zaterdag in de benen, dus als ze ook maar een sprankje van die motivatie meenemen naar Doorwerth, moet het goed komen met de overwinning. Maar dat dacht Goliath ook over David, dus de dames zijn gewaarschuwd.

Kom vanavond wat eerder naar de hal of blijf hangen als je vroeg hebt getraind om het groene geweld te aanschouwen. Als je fan bent (geworden na zaterdag) van Dames 1 kun je natuurlijk ook de auto of bus naar Doorwerth pakken. De trommel is in ieder geval goed ingeluid zaterdag.