Vandaag mogen maar vier groene teams zich in hun volleybaltenues hijsen. Dit doen ze helaas ook allemaal niet in het RSC. Toch is er voldoende mogelijkheid om het ‘Hup, Groen!’ te laten klinken, want alle wedstrijden vinden in (de buurt van) Nijmegen plaats.

De eerste kans om te Hup-Groenen is in de Ark van Oost om 19.30 uur. De meiden van Dion en Marc mogen daar op visite bij Pegasus D11. Bij het thuisspelende team zullen ook vanavond weer een aantal gedeserteerde Heyendalers staan. Betrouwbare bronnen hebben gemeld dat deze newbies in blauw grootse plannen hebben, maar onze Parels zullen alles geven om hun naam eer aan te doen. Hierbij is alle vocale en mentale steun natuurlijk welkom.

Ook als je vandaag meer zin hebt in een combinatie van paars en groen, kun je aan je trekken komen. Op hetzelfde tijdstip start namelijk de wedstrijd VoCASA D7 – Heyendaal D7 in Neerbosch Oost. De meiden van Robin en Jochem hebben hun eerste gewonnen vijfsetter van het seizoen al in the pocket. De prognose van de Nevobo voorspelt een 3-1 overwinning voor onze dames. Eens kijken of ze de punten inderdaad kunnen vergroenen.

De derde wedstrijd om 19.30 uur is officieel ook in Nijmegen, maar dan aan de verkeerde kant van de Waal. Volamie H2, gevestigd in Oosterhout, krijgt de equipe van Commissaris Roel op bezoek. Onze mannen van het vijfde begonnen met een onnodig setverlies aan de competitie en zijn er daarom op gebrand om vandaag de volle buit te pakken. Dat zal niet makkelijk zijn tegen het team dat tot nu toe nog geen set heeft afgestaan, maar met wat luide aanmoedigingen van de kant is het zeker mogelijk.

Om 20.30 klinkt het startschot in Nijmegen-Zuid, ook wel Malden genoemd. Dames 8 speelt daar in de Veldschuur tegen Malden D1, het team van regioscheidsrechter Toon. Waarschijnlijk willen de dames het niet zo spannend maken als aan het einde van vorig seizoen, dus ze zullen er alles aan doen om ook in de eerste wedstrijden zoveel mogelijk punten te pakken. Help jij ze een handje?

Vanavond is er geen bier- of bitterballenactie in Daen, maar dat neemt niet weg dat onze vrienden aan de Grote Markt klaar staan om een lekker drankje voor ons in te schenken.