Precies een week geleden kregen we als vereniging heel triest nieuws en daarom zullen we vandaag dan ook met een heel dubbel gevoel onze eerste wedstrijden spelen. In herinnering aan de door ons allemaal geliefde speler van Heren 4, zullen we tijdens de wedstrijden rouwbanden dragen. Winnen of verliezen is dan ook niet belangrijk, want vandaag staat samen zijn en lekker volleyballen centraal.

Om 19.30 uur zal er in het RSC gestart worden met een eervolle minuut stilte. Denk hier alsjeblieft ook aan wanneer je rond die tijd de tribune op of de zaal in loopt.
Hierna zullen de wedstrijden beginnen. In de eerste ronde zal het eerste veld bezet worden door de meiden van Stijn en Stef. Met die twee mannen aan het roer weet je nooit wat je kunt verwachten. Misschien is het juist dat verrassingseffect wat D4 vanavond nodig heeft tegen Kidang D2.
Naast hen zal D12 Xanthos D2 ontvangen. Dit jaar heeft de Nevobo het onze meiden niet makkelijk gemaakt. Hun poule lijkt namelijk qua reisafstanden in niets op die van de andere teams die op donderdag spelen. Om het toch maar even van de positieve kant te bekijken, nu hebben de parels van Dion en Marc een nog groter bereik om te shinen. Zullen ze hier vanavond al mee kunnen beginnen?
Het laatste veld is deze ronde geclaimd door de mooie mannen van het vijfde. Zij krijgen bezoek van Boemerang Komeet H3. Ook voor het team uit Druten begint het seizoen vandaag. Zullen onze mannen het effect van het regime van Roel vandaag al kunnen merken?

Om 21.30 uur blijven er nog maar twee verenigingen over in de zaal. Toch zijn er ook nog twee wedstrijden te bewonderen in deze tweede ronde, want beide groene teams zullen het opnemen tegen teams uit Bemmely Hills.
D7 zal Kidang D4 aan de andere kant van het net zien staan en voor D8 zal dit Kidang D3 zijn. Waar beide teams tijdens het openingstoernooi nog alles behalve compleet waren, zullen ze vanavond wel in goede bezetting kunnen starten. De nodige aanmoediging, met de nieuwe trommel, vanaf de tribune zal ook helpen om de punten binnen te kunnen slepen.

Dan zijn er ook nog zeven teams die hun seizoen starten met een excursie. Voor D3 en D6 betekent dit een fietstripje, want zij mogen gewoon in Nijmegen blijven. Om 19:30 uur zullen beide teams namelijk aantreden in de VoCASA-hal. Ook D5 kan vandaag alvast warmdraaien op de fiets, want zij spelen op hetzelfde moment hun wedstrijd in Lent. Voor D9 en D10 staat er een iets langer reisje op het programma. D9 mag afreizen naar Millingen aan de Rijn, om daar om 19:30 uur te beginnen aan het nieuwe volleybalseizoen. D9 is afgelopen seizoen gepromoveerd, dus voor dit team betekent een nieuw seizoen ook een hogere klasse om in te laten zien wat ze kunnen. Op hetzelfde tijdstip zal D10 in Winssen tegenover de dames van Weekenders D2 komen te staan.

De laatste twee teams die vandaag in actie komen, mogen elkaar aflossen in Druten. D11 speelt daar om 19.30 uur. Zij zullen om 21:30 uur het stokje overdragen aan H3. Ook dit team is afgelopen seizoen gepromoveerd. Zullen de heren al in deze eerste wedstrijd kunnen laten zien dat ze thuis horen in de eerste klasse?

Na de wedstrijden kunnen we weer allemaal naar Café Daen om samen nog een biertje te drinken op Mark. Wanneer jouw team met minimaal vijf personen aanwezig is, staat er dan ook een pitcher voor jullie klaar.

Veel succes vanavond en geniet vooral van de wedstrijden en van elkaar!