Aan al het leuks komt helaas een einde, dat geldt uiteraard ook voor de volleybalcompetitie (en de nabeschouwingen voor dit seizoen). Afgelopen week mochten welgeteld 14 groene teams het veld voor de laatste keer dit seizoen betreden. Voor sommigen hing er niks meer vanaf, maar voor een aantal teams was het toch nog heel spannend..

Op een warme, zomerse donderdag hadden een aantal teams het geluk om het seizoen in een (nog warmer) RSC af te sluiten. Na een wisselvallig seizoen voor dames 8, lieten zij zien dat zij tweede klasse-waardig zijn door met 3-1 te winnen van Malden DS1. Door deze succesvolle wedstrijd was de handhaving in de tweede klasse een feit en wat is nou leuker dan een seizoen winnend af te sluiten? De meiden van het vijfde hadden een fenomenale start door de eerste set te winnen van de geworden kampioen Trivos DS2. Hoewel er hard gestreden werd, bleek de tegenstander een maatje te groot en ging de wedstrijd met 3-1 verloren. Het was afwachten op andere teams of er nog gespeeld moest worden om P/D wedstrijden, maar helaas voor onze groene ladies eindigden zij deze avond op de elfde plek, wat directe degradatie naar de tweede klasse inhoudt.

Dames 12 was al een aantal weken zeker van een tweede plek in de poule, waarmee directe promotie naar de derde klasse is behaald. Tegen Boemerang Komeet DS3 wisten de meiden te winnen met 3-1 in setstanden. Minder zeker van handhaving waren de meiden van Lisanne en Maud. Hoewel ze de wedstrijd van hun leven hebben gespeeld (3-1 winst tegen Pegasus DS8), waren ze afhankelijk van de uitslag in Wijchen. Hoe dat is geëindigd, lees je verderop in deze nabeschouwing.

Dames 6 en 7 mochten gezellig afreizen naar de Ark van Oost. Voor beide teams was een plek in de tweede klasse al zekerheid. Dames 7 wist middels een vijfsetter te winnen van Pegasus DS7. Ook de meiden van Neele besloten er een lange pot van te maken, maar moesten in de vijfde set buigen voor Pegasus DS6. Heren 4 wist in Druten het seizoen succesvol af te sluiten door met 3-1 te winnen van Boemerang Komeet H2 en in Wijchen mocht dames 10 aantreden tegen Trivos DS4. Dit eindigde in een zwaarbeladen vijfsetter, maar wisten de ladies van Anouk en Cheyenne aan het langste eind te trekken. In de tweede ronde in Wijchen besloten de mannen van het vijfde dit schouwspel te imiteren en wisten zo met 3-2 te winnen van Trivos H4. Dames 9 mocht het opnemen tegen Trivos DS6, maar tot hun grote verbazing stond er een compleet ander team dan de vorige keer. De onsportieve wedstrijd ging verloren met 4-0. Voor de dames van het negende stond er niks meer op het spel, maar dit betekende helaas wel degradatie voor dames 11..

Dan nog een aparte alinea voor heren 3. Want wat is er nou leuker dan kampioen worden in Gendt? Dat dachten deze groene mannen ook en besloten ze met 4-0 te winnen van Hexagon H1. Door dit ‘Hexagonnetje’ was het kampioenschap definitief, dat uiteraard uitbundig werd gevierd in Café Daen en elders in de stad! Gefeliciteerd mannen!

Op zaterdag stonden nog drie wedstrijden op het programma. Dames 2 mocht in Duiven aantreden tegen LIVO DS2. Een spannende wedstrijd waarin de eerste set dik werd gewonnen, maar de overige drie sets helaas nipt werden verloren. De dames konden daarna op de tribune aanschuiven om de ‘kampioenswedstrijd’ van de mannen van het eerste te aanschouwen. Hoewel het eigenlijk al zeker was, moest er toch echt eerst een punt gespeeld worden voordat de Nevobo het kampioenschap wilde verifiëren. Dit punt werd uiteraard gespeeld, waarna het kampioenschap én promotie naar de Tweede Divisie officieel werd! Heren, van harte gefeliciteerd!

Na alle vreugde, mochten de dames van het eerste nog spelen in Dieren tegen Auto van Oort/Rebelle DS1. Door een 3-1 winst van de ladies in green, kwam de tegenstander op de elfde plek terecht en mag dames 1 het seizoen op een prima zesde plaats afsluiten.

Namens de Promotiecommissie willen we alle lezers bedanken voor het lezen van de nabeschouwingen van het afgelopen seizoen!

Wij sluiten deze nabeschouwing af met een overzichtelijke eindstand van alle groene Heyendaalteams:

 

H1 H2 H3 H4 H5 D1 D2 D3 D4 D5 D6 D7 D8 D9 D10 D11 D12
1 4 1 5 3 6 5 3 8 11 4 4 10 2 6 11 2