Daar is ie dan alweer: de allerlaatste voorbeschouwing van dit volleybalseizoen. Wat was het weer een fantastisch jaar! Pieken en dalen, bloed, zweet en tranen, maar vooral ook een jaar met nu al veel goede feestjes, sappige roddels met af en toe een vleugje Heyendaaldrama. Kortom, het was een heerlijk seizoen! Maar goed, laten we nog niet te sentimenteel worden, want er moet ook vandaag gewoon nog gestreden worden. Drie teams zullen zich nog eenmaal in hun volleybaltenues hijsen om de punten naar Nijmegen te kunnen vervoeren.

De meiden van Derk en Thom mogen het seizoen afsluiten met een prachtige pot tegen hun directe concurrent, LIVO D2. Om 13.30 uur zal het figuurlijke startschot klinken voor deze wedstrijd. Op dit moment staan onze dames op drie punten naast het podium, maar nu dit zo dichtbij is zullen ze ook alles in de strijd gooien om die derde plaats wel binnen te slepen!

Om 15.45 uur is het op dezelfde locatie de hoogste tijd voor de wedstrijd waar we allemaal al het hele seizoen naar uit hebben gekeken: de kampioenswedstrijd van de mooie mannen van het eerste. Wanneer het ze lukt om aanwezig te zijn en één punt te spelen, is het kampioenschap officieel een feit! Dan hebben ze, onder leiding van Wim en Lies, toch maar mooi geflikt waar niemand begin september rekening mee had gehouden. Een beetje bizar is het ook wel, het jaar nadat je gepromoveerd bent naar de Derde divisie daar ook gelijk het hoogst haalbare op je naam te mogen zetten en te promoveren naar de Tweede Divisie! Mannen jullie hebben het verdient! Geniet ervan tot in de puntjes van jullie groene hartjes

Wanneer de rust in Duiven langzaam wederkeert, barst de strijd in Dieren los. Om 18.30 uur mogen de meiden van Marinus proberen om nog één maal vijf punten binnen te slepen en mogelijk nog een plaatsje te stijgen in het eindklassement. Geen onmogelijke opgave, want de thuisploeg, Auto van Oort/Rebelle D1, staat op de elfde plek en is nog in gevecht tegen degradatie. Zal het D1 lukken om nog een keer de trukendoos open te gooien?

Laten we ook vooral die andere strijders die vandaag in actie komen/gekomen zijn niet vergeten, want ook de Batavierenrace is op dit moment in volle gang. Voor de mensen die onder een steen hebben geleefd en waar bij deze naam geen lampje gaat branden: In 25 etappes wordt er van Nijmegen naar Enschede gerend. Daar aangekomen wacht onze lopers en tentenbouwers een van de meest fantastische feesten die je je kunt voorstellen! Ook voor deze Heyendalers: geniet ervan tot je erbij neervalt!

Ondanks dat we vanavond over twee steden verdeeld zullen zijn bij het feesten, zijn we allemaal met elkaar verbonden. Dat groene hart raak je immers niet zomaar kwijt!