Wanneer zelfs het weer aangeeft dat het weer tijd is om te gaan beachvolleyballen, is het de hoogste tijd om het seizoen echt af te sluiten. Deze week staan dan ook de voor iedereen de laatste competitiewedstrijden op het programma en op deze zonovergoten donderdag geldt dit al voor elf van onze groene teams! Vanavond zal er ook voor de de laatste keer dit collegejaar gespeeld worden in het RSC. Dit betekend dus ook dat je voor de laatste keer punten kunt halen voor de Gouden Strippenkaart. Dus schop jezelf  van het terras of het waalstrandje en maak een feestje op de tribune!

Met dat feestje sla je dan twee vliegen in één klap: plezier voor jezelf en mentale steun voor de spelende teams. Deze support kunnen drie van de vier teams die vanavond in het RSC spelen goed gebruiken, want zij zijn nog niet officieel veilig van degradatie.
De dames van Machiel en Stef staan, door de punten die ze vorige week gepakt hebben, een puntje buiten de degradatiezone en met de wedstrijdplanning van vanavond is de spanning om te snijden in hun poule. D5 speelt om 19.45 uur tegen de huidige nummer 1, Trivos D2. Hun directe concurrent, Ikaros D1, speelt om 21.30 uur tegen de nummer twee, Pegasus D4. In deze wedstrijden wordt zowel het kampioenschap bepaald, als wie er PD-wedstrijden mag spelen. Hoe mooi zou het zijn als de beide Nijmeegse verenigingen elkaar vanavond kunnen helpen?
Ook voor D8 is handhaving nog niet bevestigd, aangezien het verschil met de de nummer elf maar twee punten is. Het zou in groen voordeel kunnen werken dat de meiden van het achtste vanavond tegen de nummer 8 spelen, Malden D1. De nummer elf daarentegen krijgt de nummer 5 voorgeschoteld. Zal dit theoretische voordeel ook in de praktijk uitgevoerd worden?

Voor D11 is de situatie nog net iets minder gunstig. Zij staan op dit moment elfde met twee punten achterstand op hun directe concurrent. Ze zullen om 21.30 uur dus alles in de strijd moeten gooien om punten te pakken van Pegasus D8. Daarnaast is het ook van belang dat de meiden van Sander geen punten laten liggen in Wijchen, aangezien zij in dezelfde poule tegen de nummer tien spelen. Kortom alle punten moeten aan het einde van de avond in handen van Heyendaal zijn!
Voor de parels van het twaalfde staat er vanavond niets meer op het spel. Ze zijn en blijven de nummer twee van hun poule en promoveren daarmee naar de derde klasse! Hun laatste wedstrijd in de vierde klasse zullen ze spelen tegen Boemerang Komeet D3. Tijd om nog een keer vijf punten binnen te tikken, want afscheid nemen moet je immers in stijl doen!

Voor de overige zeven teams eindigt het seizoen buiten de deur. D7 en D6 mogen wel lekker in Nijmegen blijven, want zij spelen beiden om 19.30 uur in de Ark van Oost. Op dezelfde tijd, maar een stukje verderop, speelt D10 tegen Trivos D4 en H4 mag op bezoek bij Boemerang Komeet H2. De mannen van het derde spelen, zoals ze zelf al aangekondigd hebben, om het kampioenschap tegen Hexagon H1. Schroom vooral niet om hierbij aanwezig te zijn! Onder het mom van eigen promotie is altijd het beste, zullen er hier niet veel woorden vuil gemaakt worden aan deze wedstrijd. Maar mannen, de omslagfoto is alvast van jullie! Last but zeker not least spelen D9 en H5 in Wijchen tegen Trivos D6 en Trivos H4.

Ook in Daen zal vanavond het einde van het seizoen uitbundig gevierd worden, zeker wanneer er hopelijk een aantal kampioenen in ons midden zijn! De teams die met minimaal vijf personen zijn zullen weer voorzien worden van heerlijke bitterballen. Kortom deze avond wil je niet missen!
Succes vanavond en tot in Daen!

 

P.S. Hier volgt nog een klein promotiebericht van de SUSA beach games:
Op zaterdag 12 mei is het onderdeel beachvolleybal van de SUSA student beach games in Scheveningen. Het toernooi is dit jaar voor iedereen! Er is een NSK en een open toernooi, dus heb je interesse kun je jezelf aanmelden via: http://www.susastudentbeachgames.nl/inschrijven/
Aanmelden kan tot 3 mei.