Het einde komt in zicht en de op een na laatste nabeschouwing lees je nu!

Maar liefst 8 wedstrijden werden donderdag gespeeld, waarvan 6 teams in het RSC mochten shinen. Het spits werd afgebeten door HS3 die een wedstrijd tegen het eerste van Switch’87 speelde. De spanning liep niet echt hoog op, want de heren van Switch maakten geen kans tegen onze groene mannen. De mannen zijn al verzekerd van een promotieplek, maar ook het kampioenschap is nog mogelijk. Dit gaat ons aankomende week duidelijk worden.
Op het tweede veld speelde HS4 tegen het degradatieteam van de poule: Wychen HS1. Ondanks dat het in de eerste set nog spannend werd, lukte het de heren om met 4-0 te winnen. Dit hebben zemooi kunnen vieren in café Daen na afloop van de wedstrijd.
Daarentegen werd op het derde veld een wedstrijd gespeeld van DS10 tegen de kampioenen van de poule: VoCASA DS8. De Dames van Cheyenne en Anouk hebben het ze zeer zeker niet makkelijk gemaakt. Met een overduidelijke overwinning in de derde set lukte het de dames om één set te winnen. En dat van een tegenstander die dit seizoen slechts 4 sets heeft laten liggen.

Tijdens de tweede ronde werd er een spannende wedstrijd door DS9 gespeeld. De meiden van Sander hadden een doel voor ogen: promoveren. Er lag toch iets te veel druk op de dames in het groen, waardoor het niet lukte om met de volle vijf punten van de nummer 10 in de competitie, Kidang DS6, te winnen. Na afloop van de wedstrijd kregen de dames van het negende toch nog te horen dat zij zijn gepromoveerd, omdat de directe concurrent punten had laten liggen. Wat een feest!
Ook voor de mannen van het vijfde is promoveren nog mogelijk. Met de overduidelijke 4-0 winst van HS4 tegen VoCASA laten zij zien dat ook zij deze promotie verdienen.
Als laatste speelde DS12 een spannende wedstrijd tegen onze paarse rivalen. Uiteindelijk trokken de dames van Dion en Marc toch aan langste eind en wonnen zij de wedstrijd met 3-1. DS12 staat hiermee op een mooie tweede plek met nog een wedstrijd te gaan.

Op deze mooie donderdagavond werden er ook nog twee uitwedstrijden gespeeld die niet vergeten mogen worden.
DS8 doet er namelijk alles aan om uit de degradatie te blijven. De dames hadden een wedstrijd op het programma staan tegen één van de directe concurrenten: VoCASA DS6. Na een goede start liep de spanning hoog op. Uiteindelijk lukte het de ladies in green om aan het langste eind te trekken. Een 3-2 overwinning voor groen! Hiermee zijn de dames van Jellina en Fleur weer een stapje verwijderd uit de degradatie.
Ook DS11 moet hard aan de bak om uit de degradatie te blijven. Zij speelde helaas een wedstrijd tegen de kampioenen Boemerang Komeet DS2. Het lukte ze helaas niet om een puntje te pakken, waardoor zij zonder punten naar huis terugkeerden.

Ook op zaterdag stond veel op het spel.
Zo doet net als de bovengenoemde teams, DS5 er alles aan om uit de degradatie te blijven en het lijkt alsof deze druk invloed uitoefent op het team. Ondanks dat het de meiden nét niet lukte om te winnen, hebben ze toch nog 2 puntjes tegen Setash DS1 kunnen winnen in Huissen. Dames 4 speelde tegen de nummer 1 in de poule. Het lukte de dames van Cees niet om een puntje uit Wijchen mee naar huis te nemen. Zij verloren met 4-0 tegen Trivos DS2.
Als laatste wedstrijd reisde HS2 af naar Wageningen om te spelen tegen het degradatieteam Invicta. Deze wedstrijd werd natuurlijk met een dikke 4-0 gewonnen.

Wat we niet moeten vergeten te benoemen is dat HS1 officieel kampioen is geworden in de derde divisie. Ondanks dat zij deze week geen wedstrijd hebben gespeeld heeft de directe concurrent onverwacht 5 punten laten liggen. Gefeliciteerd aan onze heren!