Waar de een zich druk maakt om Facebook en de ander nog tentamenstress heeft, draait het vanavond gelukkig weer helemaal om volleybal in het RSC. Hier zullen vanavond zes teams staan te trappelen van ongeduld tot de eerste bal geserveerd wordt. Daarnaast zullen er ook nog twee teams buiten ons sportcentrum spelen. Met nog twee competitieweken voor de boeg breken ook de laatste momenten aan om punten te verdienen voor de Gouden Strippenkaart, dus zorg dat je je plekje op de tribune claimt!

Maar goed, first things first. Om 19.45 uur is het tijd voor de mannen van het derde om te laten zien dat ze hun promotieplaats waardig zijn. Dat H3 volgend seizoen in de eerste klasse mag spelen is al zeker, maar ook het kampioenschap ligt nog in het verschiet. Tenzij hun directe concurrent zaterdag punten laat liggen, mogen onze mannen in de laatste twee wedstrijden maximaal een setje afgeven. Vandaag zullen ze het opnemen tegen Switch’87 H1, dat op dit moment op de tiende plaats staat. De mannen uit Millingen zullen de trukendoos dan ook volledig open willen gooien, want dat is de enige manier om uit de degradatiezone te blijven. Is H3 hier tegen bestand?
In dezelfde competitie zal ook H4 vanavond thuis spelen. Met het balkje handhaving achter hun naam zullen ze vanavond tegen de hekkensluiter spelen, namelijk Sportclub Wychen H1. Met precies het dubbele aantal punten als dat de tegenstander heeft, zou het voor onze groene mannen appeltje eitje moeten zijn om de punten in Nijmegen te houden!
Midden tussen al dat mannelijke geweld speelt D10 vanavond tegen het team uit Neerbosch Oost dat niet in de derde klasse thuis hoort. Het hele seizoen heeft VoCASA D8 nog maar drie sets afgegeven, dus ze mogen zich al een aantal weken kampioen noemen. De meiden van het tiende kunnen vanavond dus helemaal vrijuit spelen. Hoe leuk zou het zijn als ze ervoor kunnen zorgen dat de tegenstander na deze wedstrijd minimaal vier sets tegen heeft!

In de tweede ronde zullen de meiden van Dion en Marc de strijd aangaan met Pegasus D12. Met in totaal nog twee wedstrijden mag bij de parels van het twaalfde de champagne al open, want ook zij zijn al zeker van promotie. Zal het ze vanavond ook lukken om de punten aan de goede kant van Nijmegen te houden?
Die fles champagne is voor de meiden van Roel en Sander binnen handbereik, maar openen kunnen ze hem op dit moment nog niet. Gezien de tegenstander van vanavond is de kans wel erg aanwezig dat de situatie na de wedstrijd helemaal anders is. Kan D9 hun promotie vanavond al veilig stellen tegen Kidang D6?
De mooie mannen van het vijfde krijgen in theorie geen moeilijke tegenstander voor hun kiezen deze week. VoCASA H6 staat op dit moment op de tiende plaats in de poule. Krijgt H5 het ook deze keer weer voor elkaar om de theorie in praktijk te brengen?

De twee uitspelende teams van vandaag vechten beide nog tegen degradatie. D8 mag dit relatief dichtbij huis doen, want om 19.30 uur nemen ze het op tegen VoCASA D6. De meiden van het elfde moeten iets verder reizen voor de punten. Zij spelen op dezelfde tijd tegen Boemerang Komeet D2 in Druten.

Wat er vanavond ook gebeurt, een ding is zeker. Wanneer je na de wedstrijden met minimaal vijf personen uit je team in Café Daen bent, verschijnt er vanzelf een prachtige pitcher bier voor je neus. Dus of je nu na wilt praten over de wedstrijden of alle emoties rondom de tentamens wel wilt drinken, het kan allemaal!
Succes vanavond en tot in Daen!