Na een rustige week zonder wedstrijden, was het na het paasweekend weer tijd voor de meeste van onze groene teams om in actie te komen! Afgelopen donderdag werden er maar liefst 13 wedstrijden gespeeld, waarvan zes in het RSC. In de eerste ronden mochten de dames van Machiel en Stef het opnemen tegen VoCASA D5. Met degradatie op de loer, hebben de dames alles op alles gezet om de winst binnen te slepen. En met succes: de dames van het vijfde wisten maar liefst vier punten te behalen. Hoewel dit nog niet genoeg is om uit de gevarenzone te komen, zijn de dames op de goede weg. Om 19:45 traden ook de dames van het zesde aan tegen Kidang D3, hun directe concurrent. Na de spannende eerste vier sets, wisten de dames in de vijfde set de winst naar zich toe te trekken en staan hiermee op een mooie vierde plek in de competitie. Op ditzelfde tijdstip kregen de dames van het achtste hun directe concurrent Kidang D2 op bezoek. De dames uit Groesbeek staan al op degradatie, maar onze groene dames moeten er nog voor strijden om hun plekje in de tweede klasse te behouden. Uiteindelijk werd de wedstrijd besloten in een vijfsetter, maar helaas niet in het voordeel van D8.

In de tweede ronde was het tijd voor de parels van D12 om te laten zien wat ze in huis hadden tegen Tweestroom D4. De dames van Marc en Dion wisten de winst in vier sets naar zich toe te trekken, waarmee de vijf punten in Nijmegen bleven. Op het veld daarnaast kregen de dames van Stijn en Cees bezoek van Setash D1. Helaas wisten de dames van het vierde niet te winnen van het team uit Huissen en werd de wedstrijd besloten met een 3-1 eindstand. Ook voor de dames van het elfde zijn de komende weken erg belangrijk om degradatie te voorkomen. Helaas wisten ze niet te winnen van hun tegenstanders Hexagon D2 en bleven er geen puntjes in Nijmegen.

Ook buiten het RSC werden er volop wedstrijden gespeeld. Zowel D7 als D9 mochten afreizen naar Neerbosch-Oost om op bezoek te gaan bij VoCASA. De dames van het zevende wisten in een spannende vijfsetter helaas net niet te winnen van hun directe concurrent VoCASA D7. De dames van Sander en Roel lukte dit gelukkig wel. De wedstrijd tegen VoCASA D9 werd met een 3-1 stand gewonnen, waarmee promotie steeds meer in zicht komt.

De dames van het tiende mochten afreizen naar Oosterhout om het op te nemen tegen Volamie D1. De dames uit Oosterhout waren net iets te sterk voor onze groene dames, waardoor er maar een puntje mee terug kwam naar Nijmegen. De heren van het vijfde speelden een ronde later ook in Oosterhout, waar ze in vier sets met gemak wonnen van hun tegenstanders Volamie H2. H5 sleepte hiermee vijf punten binnen, waardoor ze nu op een hele mooie tweede plek staan.

De mannen van Bas en Jesse mochten deze week afreizen naar Druten, om de promotie veilig te stellen. Dit lukte de mannen door vier sets te winnen van Boemerang Komeet H2, waarmee H3 officieel promoveert. D3 mocht in Bemmel op bezoek bij Kidang D2, waar de groene dames de volle vijf punten wist binnen te slepen. De dames staan nu op een tweede plek in de competitie en met een beetje geluk weten ze die te behouden de komende weken. Tenslotte reisden de heren van het vierde af naar Winssen. Helaas lukte het de heren niet te winnen van de Weekenders H2, maar wisten ze wel een puntje mee naar Nijmegen te nemen.

Op de zaterdag was in tegenstelling tot donderdag een rustige dag voor onze groene teams. Drie teams mochten hun best doen om de winst binnen te slepen, dit keer alle drie buiten het RSC. Om 16.00 traden de mannen van het eerste aan tegen Xanthos H1 in Zetten. Het lukte onze groene heren om de winst naar zich toe te trekken en met de vier bepaalde punten staan ze nog steeds op de eerste plek. De dames van het eerste mochten afreizen naar Epe om hier aan te treden tegen Jumbo Van Andel-Ormi D1. Helaas waren de dames uit Epe net iets te sterk voor onze groene dames, en ging er helaas geen puntje mee terug naar Nijmegen. De dames van het tweede hadden zaterdag een lastige wedstrijd op het programma staan in Scherpenzeel, namelijk tegen de koploper Set Up ’60 D1. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een spannende vijfsetter, waar onze groene dames de winst naar zich hebben weten toe te trekken!