Het is weer zover. Half studerend Nijmegen leeft in de UB en ademt tentamens. Een deel van de andere helft mag al vieren dat deze tijd voor hen al voorbij is. Het deel dat nu nog overblijft, zijn de mensen die dagenlang doen alsof ze weten waar ze mee bezig zijn, de co-assistenten en de stagiairs. Er is een ding wat al deze mensen met elkaar verbindt, namelijk dat ze ontspanning en beweging nodig hebben. Het kan voorkomen dat je door de stress even niet meer weet hoe je dat voor elkaar moet krijgen. Gelukkig fungeert Heyendaal ook vandaag weer als reddende engel, want maar liefst 13 van onze 17 prachtige teams komen vanavond in actie. Mocht je nou niet tot die gelukkigen behoren, fietsen naar het RSC valt in de categorie ‘beweging’ en volleybal kijken in de categorie ‘ontspanning’. Wanneer je dan ook nog een ingevuld biljet in de box voor de Groene Held deponeert, win je zelfs drie keer op een avond!

Winnen is ook wat de dames van Machiel en Stef vanavond willen en moeten. Gelukkig is die mogelijkheid vanavond ook zeker aanwezig, want VoCASA D5 komt of bezoek in het RSC. Om 19.45 uur onze groene meiden moeten vechten voor wat ze waard zijn, want alleen op die manier kan directe degradatie vermeden worden. Kunnen ze op jouw mentale steun rekenen?
Op dezelfde tijd mag ook D6 aantreden. Wanneer je een snelle blik op de stand zou werpen, zou je denken dat zij tegen hun directe concurrent spelen vanavond. Als je beter zou kijken, zou je zien dat er vrij groot puntenverschil is met Kidang D3. Theoretisch gezien zouden de punten dus in Nijmegen moeten blijven, maar zal dit in de praktijk ook zo uitpakken?
Het laatste veld wordt deze ronde ingenomen door de meiden van het achtste en hun tegenstanders uit Groesbeek, Ikaros D2. Op dit moment staat D8 op een veilige tiende plaats, maar om daar ook te blijven is het nog wel belangrijk dat er vanavond gewonnen wordt van de hekkensluiter. Ze zullen dan ook alles uit de kast halen om dit waar te maken!

Om 21.30 uur zullen de parels van Marc en Dion Tweestroom D4 ontvangen. Dit team uit Gendt heeft precies ⅓ deel van het aantal punten dat D12 dit seizoen al heeft weten te verzamelen, waardoor er een gat van maar liefst 44 punten is ontstaan tussen deze beide teams. Het doel van vanavond is dan ook om deze voorsprong nog verder uit te breiden!
Ook D4 mag vanavond weer aan de bak, want het altijd gezellige Setash D1 komt op visite. Waar het team uit Huissen het balkje ‘handhaving’ al achter hun naam heeft staan in het klassement, ontbreekt dit nog bij de meiden van Stijn en Cees. Zullen ze dit morgen wel kunnen bewonderen?
Waar in sommige poules de beslissing al lijkt te zijn gevallen, is dit bij D11 zeker niet het geval. Waar je het ene moment een veilige negende plaats hebt, kun je het volgende moment in de degradatiezone belanden. Het is dus van het grootste belang dat de meiden van het elfde vanavond tegen Hexagon D2 alles geven wat ze in zich hebben. Alleen op die manier blijven ze safe!

Aangezien er in het RSC maar plaats is voor zes teams, zullen de overige zeven teams het geluk daarbuiten moeten zoeken. Zowel D7 als D9 zullen om 19.30 uur starten aan hun wedstrijd in de VoCASA-hal. Ook de meiden van het tiende mogen op die tijd starten aan hun wedstrijd tegen Volamie D1 in Oosterhout en de mannen van Bas en Jesse betreden dan het veld in Druten. Een uurtje later mag ook D3 laten zien wat ze in huis hebben tegen Kidang D2 en om 21.00 uur mogen de heren van het vijfde aan de bak tegen Volamie H2. Last but not least is het om 21.30 uur ook tijd voor H4 om in Winssen te laten zien de ze de titel ‘Team van de maand’ verdient hebben.

Nadat Daen het een weekje rustig heeft gehad op de donderdagavond is het vandaag weer tijd om ze te laten zien hoe leuk wij zijn! Wanneer je dit met minimaal vijf mensen van je team doet, krijg je hier een gratis shotje voor terug. Laat je tentamens vooral geen reden zijn om niet te gaan, want ontspanning is immers belangrijk voor een goede prestatie!
Succes vanavond en tot in Daen!

Side note: Meld je hier nog snel even aan voor de wedstrijd Nederland-Brazilië van het Nederlands dames volleybalteam op 31 mei in het Omnisportcentrum in Apeldoorn!