Een week vol met wedstrijden is alweer voorbij, wat (helaas) ook inhoudt dat het einde van de competitie alweer nadert. De mannen van Veerle mochten hun dinsdagavond opofferen om af te reizen naar Tiel, om daar tegen TiVoC H1 te spelen. Eén schraal puntje kwam terug naar Nijmegen, maar de heren konden hun focus op de wedstrijd van zaterdag leggen. Benieuwd wat daarvan de uitslag is? Lees dan snel deze verse nabeschouwing!

Op de oude vertrouwde donderdag mochten vijf Heyendaalteams in actie komen. Heren 3 had op papier een makkelijke wedstrijd voor de boeg tegen de hekkensluiter Sportclub Wychen H1. De tegenstander kwam niet verder dan 35 punten in totaal en daarmee hebben de mannen van Bas en Jesse hun promotie in ieder geval veiliggesteld! Het kampioenschap is in zicht! In dezelfde poule bekleedt Heren 4 nu de vijfde positie nadat er met 3-1 gewonnen werd van Kidang H3. Naast de twee mannenteams mocht ook Dames 10 shinen in de eerste ronde. Tegen Tweestroom DS3 werd gewonnen met 3-1 in setstanden. De meiden kenden in de derde set even een dipje, maar wisten zich goed te herpakken en sleepten set 4 dik binnen.

In de tweede speelronde was het alle hens aan dek! Dames 7 had de lastige opgave om tegen de nummer 1, Ikaros DS3, te spelen. Hoewel er weerstand geboden werd, gingen de eerste drie sets naar de tegenstander. In de laatste set zagen de meiden van Robin en Jochem het licht en wisten ze deze set op knappe wijze met 25-12 naar zich toe te trekken, met een nette derde plaats als resultaat. Op het veld daarnaast mocht Dames 9 aantreden. Ouders, ‘brusjes’ en vrienden waren opgetrommeld door het team, waardoor de tribune flink gevuld was. De meiden van Sander en Roel mochten het namelijk opnemen tegen directe concurrent Weekenders DS2. Hoewel de wedstrijd gelijk op ging, bleken de dames van het negende toch een betere kandidaat voor die tweede plek in de poule, er werd namelijk met 4-0 gewonnen.

Vier teams mochten het spektakel in het RSC niet meemaken. De dames van Neele wisten met vier punten terug te komen uit het pittoreske Ravenstein. Dames 11 wist helaas geen punten te pakken tegen Isala ’72 DS2, maar wisten een aantal keer gevaarlijk dichtbij te komen. De meiden van Fleur en Jellina mochten in Bemmel hun positie verdedigen tegen Kidang DS3. De wedstrijd ging helaas met 3-1 verloren. Tot slot mochten de groene meiden van het vierde in Nimma blijven en aantreden tegen VoCASA DS5. Het team uit Neerbosch-Oost wist helaas te winnen met 3-1.

Op zaterdag liep de spanning voor diverse teams hoog op, in het bijzonder voor Heren 1. Een strijd om het kampioenschap werd gestreden tegen VoCASA H3. Er werd zelfs extra ruimte gecreëerd om de mannen in het groen naar de overwinning te juichen. Een wisselende wedstrijd (25-13, 16-25, 13-25, 25-20) eindigde in een vijfsetter, waar het team in het paars uiteindelijk aan het langste eind wist te trekken. Met nog twee wedstrijden in het vooruitzicht is nog van alles mogelijk. Op het veld ernaast wisten de dames van het eerste het publiek te voorzien van nóg een vijfsetter. De setstanden tegen VVH DS1 lagen dichtbij elkaar en in een weerzinwekkende vijfde set wisten de dames in het groen de set met 15-13 naar zich toe te trekken.

Om 15:00 mocht Dames 3 het veld betreden om tegen VoCASA DS4 te spelen. Om de vorige ronde na te bootsen, besloten de meiden de dames in het paars ook maar met vijf sets te verslaan. Met 15-4 op het telbord, ging de overwinning verdiend naar de dames van Robbert en Rutger. Ook Heren 2 mocht zich herpakken na de verloren wedstrijd van dinsdag. Vandaag stond Xanthos H1 op het programma, die op de tiende plek staan. Om maar origineel te zijn; ook deze wedstrijd werd een spannende vijfsetter. Gelukkig voor de mannen van Veerle wel in hun voordeel! Tot slot mocht Dames 2 ook laten zien wat ze met die ballen kunnen tegen directe tegenstander Gemini DS2. Van het minimale verschil in punten was weinig te zien vandaag, de dames van Derk en Thom wisten met ruime cijfers de wedstrijd met 4-0 te winnen en doorbraken hiermee de ‘vijfsetter zaterdag’.

Dames 12 mocht op zaterdag vroeg hun nest uit om het op te nemen tegen Kidang DS7, de koploper van de vierde klasse. Hoewel het spannend werd, bleven de vijf punten in Bemmel. De meiden van het vijfde mochten richting de Ark van Oost om te strijden tegen Pegasus DS3. Hoewel de groene dames strijden tégen degradatie, ging de wedstrijd tegen de blauwen verloren met 3-1.