Vandaag is het dan eindelijk zover, de dag waar een groot deel van volleyballend Nijmegen al weken naar uit heeft gekeken. De dag die rood omcirkeld staat in menig agenda. De dag waarop de twee beste teams uit de derde divisie B tegenover elkaar zullen staan in het RSC. Kortom de dag die je niet wilt missen!
Zelf hebben onze mooie mannen er ook al weken op gewacht. Om 13.00 uur mogen ze eindelijk laten zien wat ze waard zijn tegen VoCASA H3. Wij weten dat ze prachtig kunnen volleyballen en dat maakt ze al wel onze groene kampioen. Het zou nog mooier zijn als de rest van de regio dit ook te weten komt, om te beginnen bij de paarse mannen aan de andere kant van het net. Dus mocht je ook maar een klein beetje tijd hebben, kom dan zeker naar de hal! Speciaal voor vandaag is er nog meer extra ruimte gecreëerd in de zaal, zodat je niet bang hoeft te zijn dat er geen plaats meer is.

Ondanks alle aandacht die er voor deze pot zal zijn, zullen er nog vier prachtwedstrijden plaatsvinden in het RSC. De meiden van het eerste zullen ook om 13.00 uur starten met hun strijd tegen VVH D1. Onze groene dames hebben zes punten voorsprong op het team uit Harderwijk, maar hebben ook een wedstrijd meer gespeeld. Ook dit beloofd dus een spannende partij te worden. Zal het D1 lukken om de punten in Nijmegen te houden?

De drie overgebleven teams mogen om 15.00 uur gaan schitteren. D3 krijgt vandaag ook bezoek van een team uit Neerbosch Oost, namelijk VoCASA D4. De meiden van Rutger en Robbert hebben deze keer wel echt wat goed te maken na hun laatste wedstrijd. Wanneer de kans op promotie wordt weggegeven tegen de hekkensluiter weet je dat er echt een knop om moet. Hierbij is alle mentale steun van het publiek zeker een goede hulp!
Voor de andere mooie mannen die vandaag in actie mogen komen, zou het in theorie een makkelijke pot moeten zijn. Ze zullen het namelijk opnemen tegen Xanthos H2, dat op dit moment de tiende plaats bekleedt. Kan H2 deze keer het hoofd koel houden om zo de vijf punten te pakken?
Het laatste veld zal deze ronde ingenomen worden door D2 en hun tegenstander uit Elst, Gemini D2. De afgelopen wedstrijden werd er beide keren gewonnen van hun directe concurrent, waardoor de meiden van Thom en Derk zich met recht vijfde mogen noemen. De mogelijkheid om te klimmen is nog zeker aanwezig. Zullen ze vandaag weer een extra stap ik die richting kunnen zetten?

De parels van onze vereniging, D12, hebben de eer om ook een keer op zaterdag te spelen en wel tegen de koploper! Hoewel de dames al met een been in de derde klasse staan zou het wel heel mooi zijn als ze om 12.00 uur ook nog weten te winnen van hun directe concurrent!
Voor de meiden van Stef en Machiel wordt het tijd om de trukendoos ver open te gooien en alles te geven wat ze in huis hebben. Alleen op die manier kunnen er om 14.15 uur punten worden gepakt van Pegasus D3 en is handhaving nog mogelijk!  

P.S. Mocht je na het zien van deze wedstrijden toch twijfels hebben gekregen over je eigen volleybalkunsten? Geen nood, vanaf nu is het weer mogelijk om je in te schrijven voor de techniektrainingen voor de rest van het seizoen!