Terwijl een aantal van onze groene hartjes nog fysiek en mentaal herstellen van het afgelopen weekend, staat het nieuwe, nu al bloedstollende, weekend alweer voor de deur. Zoals iedereen weet begint het weekend eigenlijk al op donderdag in het RSC, dus er zijn vanavond al mogelijkheden om te zorgen dat dit goed start! Het programma hiervoor is ook zeker niet mis, gezien de wedstrijden die gespeeld gaan worden. Negen teams komen vandaag in actie, waarvan er vijf thuis spelen.
Dus ben je naast de wedstrijden ook geïnteresseerd in alle nieuwe ‘verhalen’ en wil je punten verdienen voor de Gouden Strippenkaart? Kom dan zeker naar de tribune!

Als je daar om 19.45 uur al bent, kun je drie wedstrijden zien starten. Allereerst zullen de mannen van Bas en Jesse Sportclub Wychen H1 ontvangen, de rode lantaarndrager van de tweede klasse H. Voor H3 ziet het er zonnig uit nu promotie binnen handbereik is, maar toch is het zaak dat ze zich niet van de wijs laten brengen door deze gedachte. Zullen ze het voor elkaar kunnen krijgen om voor de vierde keer op rij alle punten te pakken?
In dezelfde poule zal op dat tijdstip nog een wedstrijd gespeeld worden, namelijk die tussen H4 en Kidang H3. Nadat ze een paar mindere weken kenden, lijken de heren van het vierde zichzelf weer helemaal terug te hebben gevonden. Vorige wedstrijd speelden ze zelfs zo steady dat er drie sets achter elkaar met dezelfde stand werd gewonnen van de directe concurrent. Ook vanavond zullen ze er alles aan doen om deze stabiliteit in het leven vast te houden!
Te midden van al dat mannelijke geweld zal D10 proberen om hun laatste set van vorige week dubbel en dwars goed te maken. Theoretische gezien moet dat te doen zijn tegen Tweestroom D3, dat 24 punten achterstand heeft op onze groene meiden. In de praktijk weten we dat dit nog wel eens anders wil lopen, vandaar dat alle mentale en vocale steun vanaf de tribune welkom is!

Ook vandaag is vijf min drie nog steeds twee, dus dat is precies het aantal wedstrijden dat nog over is voor de tweede ronde. Toch zou het best wel eens zo kunnen zijn dat de spanning hoger oploopt dan tijdens de ronde daarvoor. Voor de meiden van Roel en Sander is het vandaag namelijk D-day. Wanneer het ze lukt om hun directe concurrent om de tweede plaats, Weekenders D2, te verslaan, is ook voor hen promotie naar de tweede klasse in zicht! De afgelopen weken heeft D9 al laten zien dat ze beter met spanning om kunnen gaan dan menige andere (mannelijke) Heyendalers. Zullen ze dit vanavond ook weer weten te bewijzen?
De avond zou natuurlijk niet compleet zijn als er geen team was dat het tegen de koploper op zou moeten nemen. Gelukkig heeft D7 deze keer de eer om die rol te vervullen, want Ikaros D3 komt op bezoek in het RSC. Reken maar dat de meiden van Jochem en Robin er vanavond vol voor gaan, want wat is er nu mooier dan dat je tijdens je laatste thuiswedstrijd van het seizoen de nummer één verslaat?

De overgebleven vier teams mogen de punten vanavond ergens anders gaan ophalen. Om 19.30 uur kan D6 zich gaan opstellen tegenover Voreo D1 in Ravenstein. Een kwartiertje later en een stukje verder weg is het ook de beurt aan D11 om te beginnen aan hun wedstrijd tegen Isala ‘77 D2. D8 gaat om 20.30 uur proberen om zichzelf nog verder te verwijderen van de gevarenzone tijdens hun pot tegen Kidang D3 in Bemmely Hills. De dames van Stijn en Cees zoeken het geluk vanavond dichter bij huis. Om 21.30 uur zullen zij in Neerbosch Oost aantreden tegen VoCASA D5.

Dat er vanavond over een aantal dingen nagepraat zal worden staat vast en dat dit niet alleen over de wedstrijden zal gaan ook! Café Daen wil ook graag bijdragen aan deze goede gesprekken en stelt voor elk team dat met minimaal vijf personen aanwezig is een prachtige pitcher vol vloeibaar goud beschikbaar. Het schijnt ook dat deze vloeistof goed werkt om moed in te drinken. De gelegenheid waarvoor dat gedaan wordt, mag je zelf invullen!
Succes vanavond en tot in Daen!