Met het mooie Heyendaalweekend in het vooruitzicht, moest er deze week ook nog gevolleybald worden. Maar liefst 13 teams speelde deze week een wedstrijd en hierbij kan het alvast benoemd worden dat het spannend gaat worden in de competitie!

Allereerst werden er deze week twee wedstrijden gespeeld op de ongebruikelijke woensdag. Zo bleef de winst in Nijmegen voor de heren van het eerste. Zij wonnen met 3-1 tegen de nummer 5 van de competitie. Hiermee staan deze Heren op de koploperspositie. Maar volgende week gaat het pas echt spannend worden als zij tegen de directe concurrent moeten spelen.
Ook Heren 2 ging er met de winst vandoor tegen de nummer 10 in de competitie, Gemini HS2. Ondanks dat het nog spannend werd in de laatste twee sets, trokken de mannen van Veerle toch aan het langste eind. Deze heren blijven laten zien dat zij zeker in de bovenste helft van de competitie thuishoren. Zelfs een tweede plek is nog mogelijk! Wij hebben er in ieder geval het grootste vertrouwen in.

Op donderdag werden er maar liefst 5 wedstrijden in het RSC gespeeld. In de eerste ronde speelde Dames 10 een uitdagende wedstrijd tegen de directe concurrente. Na een uiteenlopende gewonnen tweede set (30-28) lukte het de meiden van Cheyenne en Anouk om 2 sets binnen te halen tegen Kidang DS5. De laatste set konden de Heyendalers nog maar weinig inbrengen, waardoor er met 3-2 werd verloren.
Dames 6 speelde een wedstrijd tegen de koploper in de positie. De meiden hadden niks te verliezen met een stevige vierde positie in de competie, maar een puntje pakken is toch altijd wel lekker. De meiden in het groen hebben er hard voor gevochten, maar uiteindelijk gingen de dames uit Horssen er met de volle winst vandoor.

Met de promotie in zicht en een spannende wedstrijd voor de boeg lukte het de dames van het negende om weer een stapje dichter naar de promotieplek te klimmen en de concurrent Isala’77 DS2 achter zich te laten. Dit deden de meiden door geen één setje te laten liggen.
Heren 5 had ook een belangrijke wedstrijd op het spel staan. Deze mannen zijn momenteel ook nog in de running voor een promotieplek. Dat betekent dat elke set telt en daarom lukte het ook deze heren om een set te winnen van de nummer 1, Trivos HS3 in de competitie. De setstanden liegen er niet om dat dit team een sterke tegenstander was. Ook houden deze mannen zeer zeker van een feestje en mogen we niet vergeten te vermelden dat ze met maar liefst 10 teamgenoten aanwezig waren op het Heyendaalweekend.
Oo kal speelde Dames 7 niet de beste wedstrijd van het seizoen, lukte het de Dames van Robin en Jochem om toch nog de vijfsetter te winnen tegen de dames van Touché.

Verder waren er nog 6 andere wedstrijden te aanschouwen in Nijmegen en omgeving.
Dames 8 liet onze hartjes sneller kloppen in de Ark van Oost door toch nog met 2 sets te winnen van de nummer drie in de competitie. Met twee extra puntjes staan deze Dames net wat steviger uit de degradatie.
Ook Heren 3 mag weer trots zijn op de resultaten van afgelopen wedstrijd. Zij hebben ervoor gezorgd dat de nummer 3 in de competitie, Weekenders HS2, niet zo gauw in de buurt komt van de tweede plek waar de mannen nu staan, door met 4-0 te winnen.
Ook Dames 12 staat op een stevige tweede plek in de competitie. Zij wisten met 3-1 te winnen van Boemerang Komeet in Druten en hierdoor werd deze plek nog meer versterkt.
Ook de mannen van het vierde lukte het om met 5 punten terug naar huis te gaan door met 4-0 te winnen van de directe concurrent, Volamie HS1, die net één plekje boven de heren staan. Deze mannen staan momenteel op een stabiele vijfde plek in de competitie.
Beide damesteams DS3 en DS11 wisten de 3-2 winst op zich te nemen tijdens de uitwedstrijd. Ook voor deze teams staat er nog flink wat op het spel. Er kan nog van alles gebeuren. Zo is Dames 3 nog steeds in de running voor de 1ste, 2de of 3de plek in de competitie. Ook Dames 11 lijkt met deze winst net wat meer uit de degradatiezone te stijgen.