Morgen is het weer tijd voor een van de mooiste weekenden van het jaar: het Heyendaalweekend. De spanning die de nog onbekende locatie en activiteiten met zich meebrengen wordt meer en meer voelbaar. Mocht je er nu heel veel last van hebben, dan zijn er vanavond weer voldoende mogelijkheden om afleiding te zoeken. Ook als je niet tot een van de elf teams behoort die in actie zullen komen, is het dus aan te raden om naar de tribune te komen. Vandaag is de box voor de ‘Groene Held’ natuurlijk ook weer van de partij, dus zorg dat je na deze avond weer een punten bij kunt schrijven voor de Gouden Strippenkaart!

Vijf van de elf teams hebben het privilege om voor het publiek in het RSC te mogen spelen. Om 19.45 uur zullen de meiden van het tiende hier het spits afbijten. Vandaag staat Kidang D5 op het menu. De vorige ontmoeting tussen deze twee teams zullen beiden nog niet vergeten zijn, aangezien dit een spetterende vijfsetter was waar D10 uiteindelijk aan het langste eind wist te trekken. Zal het nogmaals lukken om de huidige nummer drie te verslaan?
Op het veld naast hen mag D6 aantreden tegen de koploper, Atalante D1. Deze tegenstander is vorig seizoen dan wel genadeloos gedegradeerd uit de eerste klasse, maar heeft nu nog maar vier setjes afgegeven. De meiden van Neele en Wieke staan op dit moment steady vierde en daar zal waarschijnlijk niet heel veel meer in veranderen. Er valt vanavond dus niet veel te verliezen en D6 kan dus vrijuit spelen. Zal dit ze helpen om punten weg te kapen bij de numero uno?

De tweede ronde krijgen ook de magische mannen van het vijfde de koploper op bezoek. Voor hen staat er echter nog wel het een en ander op het spel aangezien H5 op dit moment tweede staat met maar drie punten verschil met de nummer drie. Trivos H3 heeft echter wel een gat geslagen van 14 punten, dus onze mannen zullen al hun goocheltrucs vanavond in moeten zetten om de sets naar hun hand te zetten. Lukt het ze om de punten vanavond thuis te houden?
Ook voor de meiden van Roel en Sander staat veel op het spel, want de strijd om de promotieplaats zal vanavond echt losbarsten aangezien Isala ‘77 D2 op visite komt. Op dit moment is het verschil tussen beide teams slechts één miezerig puntje, maar wel in het voordeel van D9. Ze zullen er dan ook alles aan doen om dit verschil vanavond uit te breiden en hun tweede plaats te behouden!
Last but not least zal ook D7 om 21.30 uur mogen beginnen aan hun wedstrijd tegen Touché D1. Dit zal volgens de prognose ook zeker geen saaie pot worden, maar gelukkig wel een die in het voordeel van onze dames zal uitvallen!

De overige zes teams zullen allemaal een andere plek bezoeken. D3 heeft Gendt als bestemming, waar ze om 19.30 uur zullen spelen tegen Tweestroom D1. Op diezelfde tijd begint ook D11, aan de andere kant van de Waal, aan hun wedstrijd tegen D.V.O.L. D2. Om 21.00 uur mogen de mannen van het vierde nog een stukje verder aantreden tegen Volamie H1. D8 blijft vanavond lekker dicht bij huis, want ze spelen om 21.30 uur in de Ark van Oost tegen Pegasus D5. De parels van D12 zullen dan ook starten tegen Boemerang Komeet D3 in het prachtige Druten en H3 neemt het in Winssen op tegen Weekenders H2.

Na al deze broodnodige afleiding voor de spanning kun je samen met andere Heyendalers alvast sparren over wat het weekend jullie zal gaan brengen onder het genot van een voorbereidingsshotje in Café Daen. Hiervoor is het wel belangrijk dat er minimaal vijf personen van jouw team aanwezig zijn!
Succes vanavond en tot in Daen!

P.S. Mocht je vanavond in de buurt van de VoCASA-hal zijn, dan mag je iets doen wat hierna weer ten strengste verboden is. Het is namelijk eenmalig toegestaan om mentale steun te leveren aan SV Dynamo Apeldoorn H3, zodat zij punten af kunnen snoepen van de thuisploeg wat dan weer in groen voordeel resulteert!