De temperaturen hebben deze week een stijgende lijn in gezet en dit geldt ook voor onze groene teams! Maar liefst 13 van de 17 teams wisten de winst met succes naar zich toe te trekken. Het was dus een drukke week voor Heyendaal, dus we praten je snel bij hoe het de teams is vergaan.
Op donderdag werden er maar liefst elf wedstrijden gespeeld, waarvan zes in het RSC. In de eerste ronde was het de beurt aan de dames van Stef en Machiel. Ondanks de sterke concurrentie hebben de dames alles gegeven om een puntje af te snoepen van de nummer twee van de competitie. Al de eerste set liep de spanning hoog op en eindigde de set helaas met een 30-28 uitslag met winst voor Pegasus D4. Gelukkig wisten ze het niveau in de tweede set door te zetten en wisten de dames dit keer wel aan het langste eind te trekken. De laatste twee sets werden helaas verloren, waarmee de wedstrijd in een 3-1 eindigde. Ook D8 hadhet niet makkelijk met de nummer twee van de competitie op bezoek. Toch wisten de dames knap de derde set te winnen en hebben ze hun tiende positie een beetje veiliger weten te stellen. Het laatste team dat in de eerste ronde mocht aantreden, was H4. Na het succes van vorige week hebben ze dit deze week door mogen zetten met een mooie 4-0 overwinning.
Ook in de tweede ronde werden er een aantal mooie wedstrijden gespeeld. De heren van Bas en Jesse kregen de nummer tien op bezoek en wisten met gemak te winnen van Kidang H3. De vijf punten bleven met succes in Nijmegen en hiermee komt de eerste plek steeds meer in zicht! Op het andere veld speelde D11 tegen Trivos D6. Voor de dames van Lisanne en Maud was dit wedstrijd waar belangrijke punten gehaald konden worden en dit hebben de dames met succes gedaan! In vier sets wisten de dames voor het eerst dit seizoen de volle vijf punten binnen te slepen! Ook de dames van Marc en Dion hebben hun wedstrijd tegen Pegasus D12 met een 3-1 overwinning weten te winnen, waarmee hun tweede plek in de competitie voorlopig veilig is gesteld.
Niet alleen in het RSC werden wedstrijden gespeeld, maar ook daarbuiten streden onze groene teams voor de winst. Twee teams mochten zich wagen in de Ark van Oost, om het hier op te nemen tegen onze concurrenten in het blauw. Om 19:30 was het de beurt aan D10, die met een 4-0 einduitslag wisten te winnen van het tiende team van Pegasus. Twee uur later mochten de dames van Sander en Roel het opnemen tegen Pegasus D11. De dames wisten in vier sets de volle vijf punten naar zich toe te trekken, waarmee de kans op promotie steeds groter wordt. In Lent mochten zowel D7 als H5 zich van hun beste kant laten zien. De dames van het zevende wisten helaas niet te winnen en namen helaas maar één puntje mee terug naar Nijmegen. De heren van het vijfde waren gelukkig iets succesvoller en wisten na vijf sets de winst naar zich toe te trekken. Ten slotte mochten de dames van het zesde afreizen naar Malden. Hoewel het in sommige sets nog redelijk spannend werd, wonnen de dames knap met een 4-0 eindstand.
Ook op zaterdag stond er een druk programma voor de boeg. Vijf van de zes wedstrijden werden in het RSC gespeeld, genoeg redenen dus om die Gouden Strippenkaart te bemachtigen. In de eerste ronde gingen de dames van het eerst van start tegen de hekkensluiter, VV Alterno D4. Het lukte onze groene dames gelukkig om de overhand te hebben tegen de dames uit Apeldoorn, maar lieten helaas wel een setje liggen. Om 13:00 vond ook de wedstrijd tussen H1 en Scylla H2 plaats. Om de koppositie veilig te stellen moesten de mannen alles op alles zetten in de wedstrijd tegen het team uit Wageningen. In een spannende vijfsetter trokken onze mannen gelukkig aan het langste eind en zijn ze staan ze nog steeds op kop.
In de tweede ronde kregen de heren van het tweede hun directe concurrent op bezoek. Het is duidelijk dat H2 de druk laag heeft gehouden, want ze behaalden met gemak de vijf volle punten en staan hiermee op een mooie vierde plek. Ook de dames van het tweede mochten deze zaterdag aantreden tegen hun directe concurrent Arvevo D1. D2 wist het hoofd koel te houden, maar kon het succes van de vorige keer helaas niet evenaren. Desalniettemin bleven er toch vier mooie punten in Nijmegen! De dames van Robbert en Rutger kregen bezoek van Ikaros D1, de nummer elf van de poule. Hoewel D3 nu de koploperpositie bekleedt in de poule, lukte het ze niet alle punten binnen te slepen en namen hun tegenstanders toch een puntje mee terug maar Groesbeek.
Tenslotte was het de eer aan de dames van Stijn en Cees om af te reizen naar de Ark van Oost. Ook D4 had een zware strijd voor de boeg tegen een directe concurrent. Helaas was Pegasus D3 net een maatje te groot voor onze groene dames en werd de wedstrijd besloten met een 3-1 eindstand.