Vandaag staan er weer eens vijf wedstrijden op het programma in het RSC. Afwisseling is belangrijk op veel gebieden, dus vandaar dat er deze keer een 2:3 verhouding tussen de rondes is in plaats van een 3:2 verhouding.
Ook de teams die vandaag niet in actie hoeven te komen, kunnen punten pakken. Door vandaag een plekje in het publiek te bemachtigen, vallen er weer de nodige stappen te zetten naar de titel ‘Groene Held’. Laten we eerlijk zijn, zo’n Gouden Strippenkaart willen we allemaal!

Om 13.00 uur zal het eerste fluitsignaal klinken voor de meiden van het eerste. Zij ontvangen vandaag de hekkensluiter, VV Alterno D4. Toch zegt dat op dit moment  nog niet zoveel in hun poule. Hoewel de top drie al wel bekend is, kan er aan de onderkant nog veel gebeuren. Zal het de D1 lukken om revanche te nemen op het team uit Apeldoorn?
Op dat zelfde tijdstip zal ook de wedstrijd tussen H1 en Scylla H2 starten. Vorige week hebben onze mooie mannen weer kunnen ervaren hoe fijn het voelt om vijf prachtige punten te pakken. Mogelijk heeft dit het zelfvertrouwen ook weer een goede boost gegeven, zodat ze de huidige nummer zeven vandaag ook geen rare dingen laten doen!

Het dagschema van de mooie mannen van het tweede ziet er vandaag iets anders uit dan op een gebruikelijke zaterdag, want vandaag mogen ze schitteren in de tweede ronde. Om 15.00 uur zullen beginnen aan hun pot tegen Renswouw H3. Na een maandje rust mogen ze gelijk hard aan de bak, want het team uit Renswoude is er eentje uit de categorie ‘directe concurrent’. Kan H2 ook onder die druk presteren?
Voor D2 geldt vrijwel hetzelfde verhaal, want ook zij spelen vandaag tegen hun directe concurrent. Het puntenverschil met Arvevo D1 is op dit moment negen punten, maar de dames van Thom en Derk hebben al wel twee wedstrijden meer gespeeld. Tijdens de vorige ontmoeting tussen deze twee teams, gingen er vier punten mee naar Nijmegen. Zal dit vandaag ook het minimale aantal punten zijn dat aan de goede kant van de Waal blijft?
De meiden van Robbert en Rutger kunnen vandaag goede zaken doen voor D5, want de nummer elf van de poule, Ikaros D1, komt op visite in het RSC. Zoals we allemaal weten, is het vrij gebruikelijk om cadeautjes mee te nemen in zo’n geval. Dus laten we hopen dat het bezoek uit Groesbeek de vijf punten al heeft voorzien van een verpakking met een mooie strik!

In de Ark van Oost staat vandaag ook een strijd tussen twee directe concurrenten op het programma. Om 18.15 uur is het voor de meiden van Stijn en Cees tijd om te gaan shinen tegen Pegasus D3. DIt lukt natuurlijk pas echt wanneer een normaal blauwe tribune voor even deels groen kleurt. Dus pak na de wedstrijden in het RSC je boeltje bij elkaar en verplaats je langzaam naar de Ark!