Vandaag is een speciale dag en dat heeft meerdere redenen. Allereerst is het vandaag Internationale Vrouwendag. Hoewel we hier in Nederland meestal vrij weinig van merken, schijnt het in sommige andere landen echt een feestdag te zijn. Dat het nu op een donderdag valt komt dus goed uit, want zo vormt zich de mogelijkheid om als Heyendalers een goed feestje neer te zetten!
Daarnaast kun je vandaag ook voor het eerst punten verzamelen om een Groene Held te worden, want wie wil er nou geen Gouden Strippenkaart verdienen?

Ondanks al die feestelijkheden mag er vanavond door elf teams eerst nog even gevolleybald worden. Zes van deze sterrenteams mogen stralen in het RSC. Om 19.45 uur is het tijd voor de meiden van Machiel en Stef om zwaar geschut in te zetten tijdens hun wedstrijd tegen Pegasus D4. Als D5 wil handhaven, zullen ze tijdens de laatste wedstrijden moeten stunten tegen onder andere drie teams uit de top vier. Gelukkig is niets onmogelijk, maar er zal wel hard voor gevochten moeten worden. Mentale steun van een volle tribune kan hier zeker bij helpen!
Ook D8 mag zich opmaken voor een pittige strijd. Zij zullen het opnemen tegen Trivos D3, de nummer twee van hun competitie. Twee weken geleden hebben de meiden ervaren hoe fijn het is om vijf punten te pakken. Met dit in hun achterhoofd zullen ze vanavond dan ook het veld betreden. Immers elk punt dat in deze wedstrijd gepakt wordt, telt gevoelsmatig voor twee!
Het laatste veld in deze ronde is voor de mannen van het vierde. Na vier wedstrijden de weg kwijt te zijn geweest, hebben de mannen zichzelf teruggevonden tijdens hun laatste wedstrijd. Vandaag krijgen ze bezoek van Voreo Peter Peters TSR H2 uit Ravenstein. Op papier zou H4 met gemak vier punten binnen moeten hengelen. Zal dit in de praktijk ook zo uitpakken?

Voor het gemak is de man-vrouw verdeling in de tweede ronde hetzelfde als tijdens de eerste. De mannen van Bas en Jesse ontvangen vanavond Kidang H3. Het team uit Bemmel leeft nog een beetje in spanning aangezien ze op dit moment de tiende plaats in de poule bekleden. Iedereen weet dat een kat in het nauw soms rare sprongen kan maken, maar onze mannen zullen er alles aan doen om dit niet toe te laten!
Ook D11 mag om 21.30 uur in actie komen tegen Trivos D6. Vanavond is het zaak dat de punten in Nijmegen blijven aangezien het team uit Bemmel de hekkensluiter van de poule is. Alleen dan houdt D11 op het gebied van handhaving de mogelijkheden nog open. Help jij ze met jouw aanmoediging naar de winst?
Het tegenovergestelde verhaal geldt voor de parels van D12. Zij staan op dit moment op een promotiewaardige tweede plaats. Voor vanavond staat Pegasus D12 op het menu, waarmee het puntenverschil is opgelopen naar 17. Volgens de Nevobo zal dit verschil na deze wedstrijd nog verder gestegen zijn naar 20. Zullen de meiden dit waar kunnen maken?

Er zijn ook nog vijf prachtige teams die op een kleine excursie mogen. D7 en H5 hebben het mooie Lent als bestemming, waar zij om 19.30 uur en 21.15 uur aan hun wedstrijden zullen beginnen. Ook D10 en D9 mogen naar dezelfde plaats op deze mooie aardbol. Beiden zullen vanavond na elkaar in de Ark van Oost spelen. De meiden van het zesde zullen helaas alleen moeten reizen naar Malden. Om 20.30 uur mogen zij daar laten zien wat ze in huis hebben.

Na de wedstrijden kunnen we de feestknop in onze mooie hoofdjes helemaal voluit te draaien. Waar kan dat nu beter dan in Café Daen onder het genot van een glaasje vloeibaar goud? Vanavond kan het zelfs nog mooier worden. Wanneer jouw team met minimaal vijf personen aanwezig is, krijg je er ook nog een shotje bij!
Succes vanavond en tot in Daen!