De temperatuur buiten was afgelopen week erg streng, maar in het RSC liepen de temperaturen hoog op. Op donderdag mochten acht groene teams met hun talentvolle mini’s aan hun zijde in actie komen tijdens de Thirsty Thursday. Aan publiek hadden de thuisspelende teams geen tekort. Vanuit het hele land waren er ouders afgereisd naar het sportcentrum om hun kroost aan te moedigen! Ook andere Heyendalers offerden hun vrije avond op om met behulp van het Liederenboek van de Klapcie de spelende teams toe te zingen. Deze avond werd afgesloten in een nog warmere sfeer in Café Daen.

In de eerste speelronde mocht Dames 10 het spits afbijten, waarbij de eerste service voor mini Robbert Huiskamp gereserveerd was. Voor de meiden van Cheyenne en Anouk stond het teamweekend in het vooruitzicht, maar hierdoor lieten de dames zich zeker niet afleiden. Het team heeft goede zaken gedaan door met 3-1 van Pegasus DS9 te winnen. De eerste winst in 2018 werd ongetwijfeld goed gevierd in Gouda.
Op papier had Dames 6 geen lastige wedstrijd voor de boeg tegen de nummer 11 van de poule, maar niets bleek minder waar. De voorbereidingen van de borrel hebben waarschijnlijk veel energie gekost en ook Elle Haisma als uitgekozen mini kon het tij niet keren. Desondanks wisten de groene meiden toch de winst naar zich toe te trekken door de vijfde set te winnen.

Dames 9 begon de wedstrijd tegen Pegasus DS8 perfect met een heuse ace van mini Gijs Kooistra. Met wellicht een promotieplaats in het vooruitzicht is het de taak aan deze meiden om alles te halen wat er te behalen valt. In de eerste drie sets ging dit ook erg succesvol, maar helaas wisten de tegenstanders in het blauw de vierde set mee te nemen naar Nijmegen-Oost. Altijd jammer om zo een wedstrijd af te moeten sluiten, maar we mogen niet vergeten dat de 3-1 winst gewoon in het RSC bleef.

Deze Thirsty Thursday werd wel extra thirsty door de derby tussen Dames 4 en Dames 3. De dames van Rutger en Robbert hebben met Jellina Huitema aan hun zijde hun eerste plaats in de poule voor deze week veilig gesteld door met 4-0 te winnen van het vierde. De ladies van Cees en Stijn hebben met support van Sanne van der Coelen veel tegenstand geboden, maar moesten toch buigen voor het team boven hen.
De dames van het zevende wilde Ivo van den Nieuwendijk bedanken voor zijn vele coachwerk door hem als mini van de week te benoemen. Het coachen werd deze wedstrijd overgelaten aan Jochem en Robin. Tegen de nummer acht Kidang DS4 werden goede zaken gedaan door met 4-0 winst te winnen, wat betekent dat Dames 7 nu de derde plek in de poule bekleedt.
Heren 5 zorgde nog voor wat testosteron in het RSC. De wedstrijd tegen Boemerang Komeet HS3 was gauw voorbij, maar met setstanden als 25-7 en 25-9 is dat ook niet heel raar. De mannen uit Druten werden zonder punten teruggestuurd naar huis. De volle bak bleef in Nijmegen en de mannen van het vijfde mogen blijven strijden om die tweede plek voor promotie te behouden!

De dames van Marc en Dion mochten het spektakel in het RSC helaas niet meemaken en mochten richting het altijd gezellige Beneden-Leeuwen om hun talenten te showen tegen Isala’77 DS3. De verre reis werd beloond door terug te keren met vijf punten én door de tweede set met 25-5 te winnen. Eenmaal terug in Nijmegen kon Dames 12 aansluiten in Café Daen, waar de borrel met als thema ‘Inside Out, Upside Down’, georganiseerd door Dames 6, in volle gang was. Welkomstshotjes en biertjes mochten op de kop genuttigd worden (hoe dan?) en resulteerden en in zeer geslaagde borrel!

Op de zaterdag mochten drie groene teams in actie komen. Dames 5 mocht vroeg hun bed verlaten om om 12:00 stipt in Bemmel te shinen! Hoewel er de vorige keer nog met 4-0 werd gewonnen door de meiden van Stef en Machiel, heeft Kidang DS2 revanche genomen door er met de winst vandoor te gaan. De dames van het vijfde moesten genoegen nemen met één gewonnen set.

In het RSC was het vrij rustig. Om 13:00 mocht Heren 1 aantreden tegen SSS H3. Na een aantal wisselvallige wedstrijden in de tweede seizoenshelft, kunnen we nu gelukkig zeggen dat de wedstrijd met een overtuigende 4-0 winst door onze groene heren gewonnen werd. De koppositie in de derde divisie is daarmee voor nu verstevigd en is het de taak aan de mannen om deze positieve lijn door te zetten.

In de tweede speelronde mochten de ladies van Derk en Thom hun volleybalkunsten laten zien aan SSS DS3. Hoewel de stand anders doet vermoeden, is gebleken dat het een lastige tegenstander is geweest de vorige wedstrijd. Na een 3-1 verlies wisten de dames van het tweede (met enige weerstand van de dames uit Barneveld) de winst in Nijmegen te behouden. Hier was wel een vijfde set voor nodig, maar hé, winst is winst!

Hoewel we er nog niet aan willen denken, loopt het seizoen langzamerhand ten einde. Voor alle groene teams is het zaak om het maximale uit de laatste wedstrijden te halen!