Volgens de weerberichten moeten we ons opmaken voor Siberische kou en kunnen we de schaatsen alvast uit het vet halen. Vanaf zondag kunnen we een aantal ijsdagen verwachten. Kleine educatieve noot voor de studenten onder ons: ijsdagen zijn dagen waarop de temperatuur de gehele dag onder het vriespunt blijft.
Maar goed dat zien we vanaf zondag allemaal wel weer. Laten we het voor nu maar even houden bij vooruit kijken naar de wedstrijden van vanavond. Zes groene teams hebben de eer om hun mooiste outfit aan te trekken en te laten zien wat ze waard zijn. Vijf van deze wedstrijden zijn te bewonderen in het vertrouwde RSC en voor numero zes kun je terecht in de VoCASA-hal.

Onder het motto ‘knallend van start gaan’ mogen de dames van Robbert en Rutger het om 19.45 uur opnemen tegen hun directe concurrent en de huidige koploper Pegasus D4. De afgelopen wedstrijden verliepen enigszins moeizaam voor D3, maar er is licht aan de horizon. Alle wedstrijden die het team op een doordeweekse avond heeft gespeeld, hebben ze winnend af kunnen sluiten. Hieronder valt ook de eerste wedstrijd tegen de tegenstander van vanavond. Lukt het ze om deze prestatie voort te zetten?
Ook de tweede pot van deze ronde kan onder hetzelfde motto geschaard worden, want de mannen van het derde hebben het een en ander recht te zetten tegen Volamie H1. Twee weken geleden zijn ze namelijk vijf punten vergeten mee te nemen uit Oosterhout. Vanavond is het dus de hoogste tijd om dat foutje recht te zetten en het liefst natuurlijk voor een groot groen publiek!
Voor het laatste team dat in de eerste ronde mag schitteren staat er ook een heleboel op het spel. D11 mag de strijd aan gaan met Kidang D6 om de plek aan de goede kant van de degradatiestreep. Op dit moment staan de meiden van Maud en Lisanne op deze ‘veilige’ tiende plaats, maar het team uit Bemmel heeft slechts twee punten minder en loopt een wedstrijd achter. Lukt het D11 om hun veilige positie te verstevigen?

Om 21.30 uur is het de beurt aan de meiden van het achtste om revanche te nemen op Pegasus D6. Twee weken geleden werd er in de Ark van Oost met 3-1 verloren van deze tegenstander in een wedstrijd waar de dames in het groen zeker meer punten verdienden. Ze zullen er vanavond dan ook op gebrand zijn deze punten alsnog te pakken en daarmee ook hun kans op handhaving te vergroten!
De tweede wedstrijd deze ronde is voor het herenteam dat ongemerkt de top van hun poule in is geslopen. Waar Gijs er tijdens de Heyendaalslag al heilig van overtuigt was dat H5 op plaats twee zou staan, lijkt dit moment er iets meer dan een maand later ook echt aan te komen. Hiervoor is het wel zaak dat de mannen vanavond geen punten laten liggen tegen Volamie H2. Help jij ze vanavond naar de winst?

Voor de meiden van het eerste is het een rare dag. Een wedstrijd op donderdag en dan zijn ze ook nog het enige team dat niet thuis mag spelen. Toch gaan ze er om 19.30 uur alles aan doen om van hun directe concurrent, VoCASA D3, te winnen.

Na alle knallers van wedstrijden is het van belang om het verloren vocht weer goed aan te vullen. Café Daen helpt hier graag een handje bij. Voor elk team dat met minimaal vijf personen aanwezig is, zetten zij een prachtige pitcher bier klaar. Extra pluspunt hieraan is dat deze goudgele vloeistof ook de perceptie van de vrieskou schijnt te verlagen. Kortom een win-winsituatie!
Succes vanavond en tot in Daen!