Alaaf! Sommige Heyendalers zullen momenteel hun Carnavalskater aan het uitslapen zijn, terwijl anderen vrolijk door aan het feesten zijn. Voor het feestgedruis kon losbarsten, mochten een aantal groene teams hun volleybaltalenten in en rondom Knotsenburg showen. Met Carnaval gebeuren soms gekke en onvoorspelbare dingen, was dit ook het geval voor de spelende Heyendaalteams?
Op donderdag stonden vier wedstrijden in het RSC op de agenda. De mannen van het vierde kenden in de tweede set een dipje, maar wisten zich knap te herpakken in de sets erna. Het mocht helaas niet baten, de wedstrijd tegen Kidang H2 ging met 0-4 verloren. Dames 6 daarentegen is still on fire! Ook de wedstrijd tegen VoCASA DS6 werd overtuigend gewonnen en zodoende bleven de vijf punten in het RSC. De heren van het vijfde wisten onder leiding van Bart en Gijs een 4-0 overwinning binnen te slepen tegen Pegasus H9. Tot slot mochten ook de meiden van Robin en Jochem aantreden tegen Isala DS1 en dat deden zij niet zonder succes! Keurige setwinsten bezorgden hen een welverdiende overwinning, die hen vijf punten opleverde.
Heren 3 mocht het opnemen tegen Volamie H1. Hoewel de mannen de afgelopen tijd als een speer gingen, gingen de mannen helaas zonder punten weer naar huis. Gelukkig is hen nu een weekje rust gegund om zich op te laden voor de revanche 22 februari. Ook de dames van het vierde konden het verschil niet maken tegen Pegasus DS4. Af en toe kwamen ze dichtbij, maar de strijdlust was niet voldoende. De wedstrijd eindigde dan ook in 4-0 voor de tegenstanders in het blauw. Vanuit Bemmel kwamen gelukkig betere berichten! Er was sprake van een zenuwslopende wedstrijd tussen Kidang DS6 en de meiden van Maud en Lisanne. Met setstanden als 24-26 en 26-24 was duidelijk dat de teams aan elkaar gewaagd waren. Uiteindelijk kwam Heyendaal in de vijfde set als beste uit de verf en keerden zij met een 3-2 overwinning terug naar Nijmegen. Tot slot mochten de meiden van Fleur en Jellina in de Ark van Oost hun capaciteiten tonen. De dames wisten één setje van Pegasus DS6 te winnen, maar daar bleef het bij.
Op zaterdag waren er ook een aantal mooie wedstrijden te bewonderen in het RSC en daarbuiten. Dames 1 wist directe concurrent Voorwaarts DS1 te verslaan met een 3-1 winst in setstanden. Na een verloren eerste set, konden de dames zich herpakken en sleepten ze de volgende drie sets binnen. Op het veld daarnaast mocht Heren 1 aantreden tegen het eerste uit Twello. Een wisselende wedstrijd moest uiteindelijk beslist worden in een vijfde set. Tegenstand werd uiteraard geboden, maar het mocht niet baten. De winst ging mee met de mannen van Voorwaarts H1.
De tweede ronde was de ronde van de vijfsetters. De dames van Derk en Thom mochten het opnemen tegen Kidang DS1. In een uiterst spannende wedstrijd wisten beide teams precies 105 punten te behalen, maar werd deze helaas gewonnen met 2-3 door de dames uit Bemmel. De ladies van het derde mochten aantreden tegen Pegasus DS3 en voor hen pakte de wedstrijd wel goed uit. In de vijfde set bleken de groene meiden het sterkst en wisten ze drie punten te behouden.
Hoe gezellig het ook was in het RSC, de mannen van Veerle mochten het opnemen tegen Scylla HS3 in het altijd mooie Wageningen. Na twee gewonnen wedstrijden werd deze lijn doorgezet middels een overtuigende 4-0 winst. Heren 2 mag ‘even’ op adem komen, om vervolgens pas op 10 maart weer vol gas te geven.