Alaaf en houdoe! In grote delen van het land barst het carnaval vandaag los. Van prachtige optochten tot het achterover tikken van liters bier en niet weten waar je bent als je ‘s ochtends wakker wordt, tijdens dit feest gebeurt het allemaal. Toch zullen vijf Heyendaalteams eerst nog even hard aan de bak moeten voor zij zich in het feestgedruis kunnen mengen. Op een H2 spelen ze allemaal lekker in het RSC. Of je nu al verkleed bent of niet, zorg dat je naar de tribune komt om ze naar de winst te helpen!

In de eerste ronde is de strijd tussen twee verenigingen groter dan ooit. De meiden van het eerste zullen het opnemen tegen Voorwaarts D1. Het team uit Twello valt weer in de categorie ‘directe concurrent’. Op dit moment hebben beide ploegen namelijk precies 30 punten, maar onze meiden hebben nog wel een extra wedstrijd te spelen. Zal het ze lukken om dit psychologische voordeel om te zetten in de winst?
Ook H1 neemt het om 13.00 uur op tegen een team uit Twello, namelijk Voorwaarts H1. Het is alsof ze het zo gepland hebben, maar ook hier wordt het een strijd tussen directe concurrenten. Het verschil in punten is wel iets groter dan bij de dames, maar ook voor onze mooie mannen is het zaak om hier geen punten te laten liggen. Hierbij kunnen ze alle steun gebruiken van een sportief thuispubliek!

Om 15.00 uur is het voor D3 tijd om te vlammen tegen Pegasus D3 en reken maar dat ze erop gebrand zijn om dat te doen. Wanneer er vandaag minimaal vier punten worden binnengeharkt, blijven de opties voor promotie namelijk nog helemaal open. Volgens de prognose van de Nevobo gaat dit ook gebeuren, maar het zou natuurlijk nog mooier zijn als de dames van Rutger en Robbert alle punten pakken! Schreeuw jij ze naar de winst?
Op het tweede veld is de spanning ook aanwezig. In de poule van D2 liggen de nummers drie tot en met zeven zo bizar dicht bij elkaar dat ook hier alles nog mogelijk is. Het betekent dus ook dat wanneer de nummer vier, D2, tegen de nummer zeven, Kidang D1, speelt er weer gesproken kan worden van een strijd tussen directe concurrenten. Zullen de meiden van Thom en Derk hier aan het langste eind trekken?

Dan is er ook nog een zielig team vol mooie Heyendaalmannen dat buitengesloten wordt uit het RSC en daarvoor in de plaats om 18.30 uur in Wageningen mag spelen. Na deze wedstrijd staat er een maand rust op het programma, dus voor vandaag bestaan er geen excuses om iets of iemand te sparen tegen Scylla H3. Na twee keer achter elkaar te hebben gewonnen met 3-1 is het dus tijd om nog iets gekker te doen dan normaal en vijf punten mee terug te nemen naar Nijmegen!