Op deze mooie maar koude donderdag neemt het aantal gespannen mensen in Nederland met de minuut toe. De een is zenuwachtig voor carnaval, de ander voor de Olympische Spelen en een derde kan niet wachten op het oordeel van het Europees Parlement over mogelijke afschaffing van de zomer- en wintertijd. Het is ook allemaal niet niks. Voor de acht teams die vanavond om de winst mogen strijden, is het zaak om al deze spannende dingen even uit het hoofd te zetten. Alleen op die manier kan er gevlamd worden. Behoor je nu niet tot een van deze gelukkige teams, wees dan niet getreurd. Vlammen kan namelijk niet alleen in het veld, maar ook op de tribune. Zo kun je ook meteen in de gaten houden of je TOTO-voorspellingen uitkomen!

De helft van teams mag shinen in het RSC. Om 19.45 uur is het de beurt aan de meiden van het zesde om tegen VoCASA D6 te laten zien hoe goed ze dit kunnen. Nadat ze twee weken op rij alle punten hebben weten te pakken, zijn de meiden vandaag in de winning mood. De tegenstander mag nu dan wel iets hoger staan dan de afgelopen wedstrijden, maar D6 zal er alles aan doen om het thuispubliek niet teleur te stellen!
Om de man-vrouw-verhouding in balans te houden, zullen de mannen van H4 op het tweede veld spelen in deze ronde. Zij mogen het opnemen tegen Kidang H2. Vorige week waren de Gekke boyz het spoor even helemaal bijster in de VoCASA-hal. Zullen ze hier vanavond voldoende van herstelt zijn om punten te pakken van de nummer twee in hun competitie?

Ook in de tweede ronde is er een prachtig evenwicht tussen de twee geslachten. De meiden van Robin en Jochem zullen om 21.30 uur het veld betreden voor hun wedstrijd tegen Isala ‘77 D1. Aangezien het team uit Beneden-Leeuwen twee wedstrijden achterstand heeft  op D7, mogen de teams beschouwd worden als directe concurrenten. Zullen onze groene meiden hun overwinningsreeks voort kunnen zetten?
De laatste thuiswedstrijd van de avond zal gaan tussen de mannen van het vijfde en hun blauwe vrienden van Pegasus H9. Ook H5 heeft het vorige week zwaar gehad, maar vandaag krijgen ze de kans om dit goed te maken tegen de nummer negen van de competitie. Wanneer de mannen de komende weken keihard werken, is er nog vanalles mogelijk in hun poule!

De uitspelende teams hoeven dit keer niet zo ver te reizen. De, door Stijn geadopteerde, meiden van D4 kunnen het op de fiets af. Om 19.30 uur klinkt voor hen het startschot in de Ark van Oost voor hun wedstrijd tegen Pegasus D4. H3 zou hetzelfde vervoermiddel kunnen gebruiken richting Oosterhout, waar zij op dezelfde tijd zullen starten tegen Volamie H1. Een uurtje later is het ook voor D11 tijd om te beginnen aan strijd tegen Kidang D6 in Bemmely Hills. Om 21.30 uur mag dan ook D8 het veld betreden in Nijmegen-Oost om punten te pakken van Pegasus D6.

Na al die inspanning, van zowel het volleyballen als het aanmoedigen, bestaat er natuurlijk een grote kans dat menig Heyendaler hongerig en dorstig is geworden. Ook deze week is Café Daen dan weer onze beste vriend. Bier hebben ze altijd genoeg en voor elk team dat met minimaal vijf personen aanwezig is, zullen bitterballen klaarstaan!
Succes vanavond en tot in Daen!