De eerste maand van het jaar is alweer voorbij, dus het zou kunnen dat je Dry January vandaag achter je kunt laten. Wanneer je dan ook nog je laatste tentamens erop hebt zitten, kan niets je meer tegenhouden om er vanavond een ouderwets avondje Heyendaal van te maken. Mocht je nou niet in een van de 13 teams zitten die vanavond in actie komen, dan kun je natuurlijk ook alvast in de stemming komen op de tribune!

Vanavond wordt het spits afgebeten door niemand minder dan D5. De meiden van Machiel en Stef zullen VoCASA D4 ontvangen, ook wel bekend als het team van Linda de Vries. Het wordt langzamerhand wel zaak dat onze groene meiden meer punten gaan pakken, want alleen op die manier kunnen ze uit de gevarenzone ontsnappen. Zal deze ontsnappingspoging vandaag ingezet worden?
D5 zal het vanavond wel weer zonder Machiel moeten doen, want H3 speelt ook om 19.45 uur. Zij mogen het dit keer opnemen tegen Voreo Peter Peters TSR H2. Ondanks dat onze mooie groene mannen een wedstrijd minder hebben gespeeld dan de ploeg uit Ravenstein, hebben ze wel meer dan het dubbele aantal punten en mogen ze zich met recht koploper noemen. Zullen ze deze positie vanavond vast weten te houden?
Voor het laatste team dat in deze ronde speelt geldt helaas hetzelfde als voor het eerstgenoemde team, want ook D8 moet hard aan de bak om degradatie te voorkomen. Laten ze daar vandaag nou de ideale kans voor hebben. Ze mogen namelijk de strijd aangaan met Weekenders D1, oftewel hun directe concurrent om de tiende plaats. Ze zullen dan ook alles op alles gaan zetten om de punten in Nijmegen te houden!

Om 21.30 uur is het de beurt aan drie nieuwe teams, waarvan er twee ook bezoek zullen krijgen van purple ladies uit Neerbosch-Oost. D11 zal het opnemen tegen VoCASA D9. De meiden van Lisanne en Maud staan op dit moment op een tiende plaats en hun tegenstander is de nummer zes van de competitie. Het is dus ook hier van belang dat er zoveel mogelijk punten in het goede deel van Nijmegen blijven. Hiervoor kunnen ze alle steun vanaf de tribune natuurlijk goed gebruiken!
De Parels van Marc en Dion mogen zich klaar maken voor hun wedstrijd tegen VoCASA D12. Het groene D12 heeft precies drie keer zoveel punten als het team in het paars. Kunnen ze deze voorsprong nog verder uitbouwen?
Het derde team van de tweede ronde verdient vandaag een speciale vermelding. Het meest verschrikkelijke dat je als Heyendaalteam kan overkomen, hebben zij zaterdag moeten ervaren. Door een ongelukkige twist van het lot was D4 niet opgenomen in de voorbeschouwing voor hun wedstrijd bij VoCASA. Aan de uitslag is af te lezen dat ze hier behoorlijk van slag door waren. Dit mag tijdens hun wedstrijd tegen Kidang D2 vanavond natuurlijk niet het geval zijn. Alle extra aanmoediging zal ze vast en zeker goed doen!

De overige zeven teams die vanavond aan de bak mogen, moeten daarvoor eerst op expeditie in Nijmegen en omstreken. Om 19.30 uur is voor D9 tijd om te beginnen aan hun duel met Boemerang Komeet D2 in Druten. H5 mag op diezelfde tijd aantreden tegen Tweestroom H1 in Gendt en H4 mag hetzelfde doen tegen VoCASA H5 in Neerbosch-Oost. Om 21.00 uur Stopt D2 buiten hun comfortzone door op donderdag een wedstrijd te spelen. Voor deze speciale gelegenheid mogen ze naar Barneveld om punten te gaan pakken tegen SSS D3. Een kwartiertje later mag ook D7 beginnen aan hun wedstrijd tegen Tweestroom D2 en D6 zal dan starten tegen Ikaros D2. Last but zeker not least zal D10 om 21.30 uur de strijd aangaan met VoCASA D10.

Om dat ouderwetse avondje Heyendaal tot een goed einde te brengen, is het wel de bedoeling dat er na de wedstrijd een bezoekje gebracht wordt aan Café Daen. Voor elk team dat met minimaal vijf personen aanwezig is, zal er ook nog een prachtige pitcher bier klaar staan!
Succes vanavond en tot in Daen!