Deze week is Heyendaal je beste vriend wanneer je alle stress van tentamens en deadlines even wilt vergeten. Zelfs als je niet hoeft te volleyballen zijn er voldoende mogelijkheden om te ontsnappen uit de UB en je even geen sardientje in een blikje te voelen. Vanavond zijn er in het RSC zeven teams te bewonderen tijdens vijf wedstrijden. Dat de tribune helaas nog niet op magische wijze gegroeid is, betekent niet dat er onvoldoende plaats is om de teams mentaal te ondersteunen. Dat kan immers ook gewoon vanuit de zaal! Jij wilt toch ook onderdeel zijn een meesterlijke overwinning?

Na het volgende bericht is alle eventuele twijfel over een tochtje naar het RSC helemaal verdwenen. Om 19.45 uur zullen er maar liefst twee Heyendaalderby’s van start gaan. De vrouwelijke versie gaat tussen D6 en D8. Voor de vorige ontmoeting tussen deze teams waren de meiden van het achtste de underdog, maar trokken zij uiteindelijk wel aan het langste eind in een bloedstollende vijfsetter. D6 zal hen deze keer dus zeker niet onderschatten. Welk team zal vandaag de winst pakken?
In de mannelijke derby zullen de mannen van het derde het opnemen tegen de Gekke Boyz van het vierde. Ook hier gebeurden de vorige keer vreemde dingen. Hoewel de eindstand duidelijk was, had H3 wel enige mentale moeilijkheden toen er opeens geen zes maar vijf spelers tegenover hen stonden. Weet H4 ook deze keer weer een verrassingselement toe te voegen om daarmee punten te pakken?

In de tweede ronde is het de beurt aan de meiden van Robin en Jochem om het veld te betreden. Zij zullen het opnemen tegen Hexagon D1. Vorige week speelde D7 een vijfsetter die van het ene uiterste naar het andere vloog. Volgens de prognose van de Nevobo zullen ze ook vanavond weer het maximale aantal sets spelen. Dit keer zijn ze vastberaden om er wel met de winst vandoor te gaan.
Op het tweede veld is om 21.30 uur plaats voor twee teams van dezelfde verenigingen als bovengenoemde wedstrijd. De dames van Roel en Sander zullen de strijd aangaan met Hexagon D2. Volgens hun coaches is het van groot belang dat D9 geen druk voelt. Zal dit ze lukken tegen hun directe tegenstander?
De laatste wedstrijd van vanavond zal gaan tussen de enthousiaste mannen van het vijfde en Switch’87 H2. De mannen uit Millingen hebben drie wedstrijden meer gespeeld dan H5, maar toch is het verschil maar zes puntjes. Onze groene mannen willen vanavond dan ook hun klim naar boven voortzetten en de punten in Nijmegen houden.

Naast de wedstrijden in het RSC gaan er vanavond ook nog drie teams op citytrip. De eerste stop is voor de parels van D12. Zij spelen om 19.15 uur in Groesbeek tegen Ikaros D4. De meiden van Stef en Machiel mogen om 19.30 uur op bezoek bij het bijna berucht Tweestroom D1 in Gendt. Op hetzelfde tijdstip zal ook D11 aan hun wedstrijd tegen Weekenders D2 starten in Winssen. Hoeveel punten zullen er deze keer mee worden genomen naar Nijmegen?

Het belooft hoe dan ook een avond te worden waar lang over nagepraat kan worden. Hoe kan dat nou beter dan met een drankje in Café Daen. Voor elk team dat met minimaal vijf personen aanwezig is, zullen shotjes klaarstaan. Mocht je uitgepraat zijn over de wedstrijden van vandaag, dan kun je natuurlijk ook al vooruit kijken naar aankomende zaterdag. Het programma voor die dag is de titel van Super Saturday dubbel en dwars waard!
Succes vanavond en tot in Daen!