Een onstuimige week was het afgelopen week. Niet alleen vanwege de storm op donderdag, waardoor er op het laatste moment spelers gebeld werden om in te vallen bij verschillende teams, maar ook door de uitslagen van onze groene teams.

Op donderdagavond mocht in de eerste ronde Dames 5 laten zien wat ze in haar mars had. Ze hebben het de Groesbeekse dames niet gemakkelijk gemaakt, maar het mocht helaas niet baten. Slechts één puntje bleef in Nijmegen. Op dezelfde tijd mochten ook de dames van het achtste aantreden tegen Voreo DS1. Een wedstrijd waarin hard geknokt werd door beide teams, maar helaas in het voordeel van de tegenstander. De wedstrijd ging met 3-1 verloren. Het laatste veld was geserveerd voor H1. De derde ronde in de beker tegen Volga H1 ging ook met 3-1 verloren, maar hadden de mannen vrijdag nog de kans zich te herpakken in de reguliere competitie.

Om 21:30 mocht Dames 4 het opnemen tegen hekkensluiter Tweestroom DS1. Een eitje, zou je denken (zelfs de Nevobo dacht het). Het tegendeel bleek waar en de dames uit Gendt gingen met 3-1 winst naar huis. De succesverhalen blijven nog even uit voor deze groene teams, maar gelukkig gold dat niet voor de mannen van Bas en Jesse. De eerste set tegen VoCASA H5 ging moeizaam verloren met 25-20, maar de overige setstanden waren overtuigend genoeg voor een snelle 3-1 overwinning. Tot slot was er sprake van een heuse Heyendaalderby tussen DS11 en DS9. De eerste ontmoeting tussen deze teams was direct een spannende die in de eerste twee sets gelijk op ging en resulteerde in 1-1. De overige twee sets ging de knop bij de dames van Sander en Roel om en ging de 3-1 winst uiteindelijk ook naar hen toe.

Buiten het RSC hadden de dames van het derde weinig moeite met VoCASA DS5 en was een 4-0 overwinning in de pocket, die de huidige koppositie zeker versterkt. Dames 6 wist middels een wisselende vijfsetter helaas niet te winnen in de Ark van Oost.
Een gezellige bedoening was het in Millingen van de Rijn, waar eerst Dames 10 hun talenten mocht laten zien. De wedstrijd tegen de nummer 2 in de competitie ging helaas met 4-0 verloren. Tegelijkertijd wisten de mannen van het vijfde de wedstrijd tegen het derde herenteam van Switch gemakkelijk te winnen (eerste setstand: 4-25!!). Om 21:30 was het de beurt aan de dames van Robin en Jochem, die het hun tegenstander niet makkelijk hebben gemaakt. Helaas was een vijfde set teveel gevraagd en ging de tegenstander er met 3-2 winst vandoor.

In Gendt wist Dames 12 succesvol te winnen met een 4-0 eindstand, waar de mannen van het vierde iets minder geluk hadden en slechts één puntje mee terugnamen naar Nijmegen.

Gewonnen of niet; het was tijd om naar Daen te vertrekken om daar de bekendmaking van het Heyendaalweekend mee te maken. Biertjes en shotjes werden snel geleegd en de muziek was al in de goede sfeer, alles in voorbereiding op het weekend met als thema ‘Back tot the 70’s’!

Op vrijdagavond kreeg Heren 1 de kans om zich te herpakken tegen de hekkensluiter Zeewolde H1. Hoewel de wedstrijd met 3-2 gewonnen werd, ging dit toch niet van harte gelet op de setstanden.
Op zaterdag werden er twee uitwedstrijden gespeeld. Dames 2 mocht het tegen hekkensluiter BSV DS1 opnemen. Je zal wederom denken: makkelijke opgave, maar niks bleek minder waar. Met een spannende vijfsetter ging de winst nét naar de thuisploeg en moesten de meiden van Derk en Thom genoegen nemen met twee punten. Om de nabeschouwing positief af te sluiten, kunnen we mededelen dat Dames 1 met 3-2 gewonnen heeft van Spiker DS1.