Wanneer we vanavond nog niet allemaal zijn weggewaaid of gestrand op een of ander station, zou het nog wel eens een spannende avond kunnen worden in het RSC en daar buiten. Er zullen maar liefst 14 teams in actie komen tijdens de 13 wedstrijden die op het programma staan. Dat betekent dus dat er ook vanavond weer een Heyendaalderby gespeeld zal worden.

Ondanks hun strijdlust is het D5 nog niet gelukt om uit de gevarenzone te springen, maar vanavond is er een reële kans dat ze dit wel gaat lukken. Om 19.45 uur zal het startschot klinken voor hun wedstrijd tegen Ikaros D1. Het team uit Groesbeek heeft slechts drie puntjes meer dan onze dames in het groen. Zullen de punten in Nijmegen blijven vanavond?
In dezelfde ronde zullen ook de meiden van Jellina en Fleur gaan strijden voor een plek in het veilige gedeelte van de competitie. Wanneer ze drie punten weten te pakken van Voreo D1 is de kans ook heel groot dat dit gaat lukken. Hierbij kunnen ze natuurlijk alle aanmoediging gebruiken!
Waar tot een week geleden H3 het laatste veld in de eerste ronde in beslag zou nemen, zul je vanavond de mannen van het eerste hier kunnen zien schitteren. Met heel veel mazzel en minimale moeite hebben ze de derde ronde van het Regionale Bekertoernooi bereikt. Ondanks dat ze het goed doen in hun eigen competitie, zorgt deze wedstrijd waarschijnlijk wel voor de nodige spanning in hun stoere mannenhartjes. Volga H1 is een onbekende tegenstander en op een donderdag spelen is ook niet altijd even goed bevallen. Zal het ze toch lukken om de achtste finales te halen?

Ook in de tweede ronde staat er mooi volleybal op het menu. Altijd al willen zien hoe de dames van Cees hun tegenstander van het veld slaan? Vanavond is die kans aanwezig. Zelfs de normaal zo voorzichtige voorspelling van de Nevobo heeft er vertrouwen in dat alle punten in Nijmegen zullen blijven.
Om 21.30 uur is het wel de beurt aan H3 om het veld te betreden. Zij zullen bezoek krijgen uit Neerbosch-Oost. Machiel is precies op tijd terug voor de strijd tegen het vijfde herenteam van VoCASA. Kan H3 ook vanavond alle punten in het RSC houden?
Op het laatste veld zal deze ronde de Heyendaalderby tussen D11 en D9 gespeeld worden. Waar de meiden van Sander en Roel bezig zijn met een klimmetje de top 3 in, proberen de dames van het elfde de gevarenzone te verlaten. Op deze wedstrijd is het gezegde ‘de een zijn dood is de ander zijn brood’ behoorlijk van toepassing. Welk team zal de missie kunnen volbrengen?

Buiten Nijmegen zullen dus nog zeven veldslagen plaatsvinden. Maar liefst drie daarvan staan in Millingen aan de Rijn gepland. Om 19.30 uur mogen D10 en H5 punten kapen bij Switch’87 en om 21.30 zal D7 hetzelfde gaan doen. D12 mag om 19.30 uur op bezoek in Gendt bij Tweestroom D4, waar ze kunnen zwaaien naar H4. Zij spelen om 21.15 uur tegen Hexagon H1.
De laatste twee teams zoeken het wat dichter bij huis. D3 mag gaan shinen in Neerbosch-Oost tegen VoCASA D5 en D6 kan in de Ark van Oost revanche gaan nemen op Pegasus D5

Als alle groene pareltjes weer veilig in Nijmegen zijn, kan de tocht naar het mooiste café van de stad weer beginnen. Om het allemaal nog wat mooier te maken, zal daar vanavond ook nog de bekendmaking van het thema voor het Heyendaalweekend zijn!
Succes vanavond en tot in Daen!