Hoewel de trainingen op maandag helaas werden afgeblazen door het winterse weer, konden de wedstrijden deze week gelukkig wel gespeeld worden. De dames van het zevende mochten dinsdag als eerste van de week de strijd aangaan tegen hun directe concurrent in Bemmel. Helaas was D4 van Kidang net iets beter dan onze groene dames, maar hebben ze wel mooi een puntje mee terug genomen naar Nijmegen!

Op donderdag was het niet alleen tijd voor de prachtige kerstborrel, georganiseerd door D7, maar kwamen er ook 11 groene teams in actie.

Om 19:45 werd de spits afgebeten door de dames van het achtste. Zij namen het op tegen VoCASA D6, die flink wat plekken boven onze dames staat in de competitie. Toch heeft D8 er een spannende wedstrijd van weten te maken, die jammer genoeg maar één puntje heeft opgeleverd. Hoewel de dames op dit moment nog de laatste plek in de competitie bekleden, hebben wij er het volste vertrouwen in dat de dames het gaat lukken om een paar plekjes te klimmen. Ook D4 mocht in de eerste ronde het veld betreden, dit keer tegen de koploper Trivos D2. Het zat de dames van Cees mede door wat blessures niet helemaal mee en het lukte ze helaas niet om een puntje binnen te halen. Ondanks deze verloren wedstrijd staan de dames nog wel op een mooie zesde plek in de competitie.

In de tweede ronde mochten ook twee groene teams in actie komen in het RSC. Het lukte D5 helaas niet om de winst binnen te slepen tegen D1 van Setash. Wel lukte het de dames van Stef en Machiel om een puntje af te snoepen van het team dat toch flink een aantal plekken boven onze dames in de competitie staat. Ook de dames van Maud en Lisanne mochten het deze week opnemen tegen een sterk team, namelijk koploper Boemerang Komeet D2. De dames uit Druten waren toch net iets te sterk voor de dames van het elfde, waardoor ze deze week helaas geen puntjes hebben weten te behalen.

Deze donderdag werden er naast de thuiswedstrijden, maar liefst zeven uitwedstrijden gespeeld. In de Ark van Oost lukte het D3 een 3-1 overwinning te behalen op hun directe concurrent. De koppositie is donderdag helaas niet bereikt, maar alsnog mogen de dames blij zijn met een mooie tweede plek! Ook de dames van het zesde wisten in Winssen een 3-1 overwinning neer te zetten tegen de Weekenders D1 en staan nu op een mooie vierde plek.

De dames van Dion en Marc begonnen de wedstrijd tegen Isala ’77 D3 heel sterk met een overwinning in de eerste set van 25-3. Het lukte D12 niet om dit de andere sets ook te bereiken, maar wonnen de wedstrijd uiteindelijk wel met een 3-1 overwinning. De dames van Sander en Roel mochten het in Bemmel opnemen tegen de hekkensluiter. Na twee gewonnen sets liet D9 het in de derde set even liggen, maar wist zich in de vierde set te herpakken, waardoor ze met vier punten terug naar Nijmegen konden.

H3 mocht donderdag afreizen naar Millingen aan de Rijn om daar de strijd aan te gaan tegen Switch’87 H1. En met succes: de mannen van het derde wisten met gemak vijf punten binnen te slepen. H5 bleef in Nijmegen en reisde af naar de VoCASA-hal. De heren hebben een mooie overwinning weten te behalen tegen het zesde team van VoCASA. Ten slotte mochten ook de heren van het vierde een uitwedstrijd spelen tegen H1 van Sportclub Wychen. Na drie gewonnen sets, lukte het de heren helaas niet de laatste set te winnen tegen de hekkensluiter van de competitie. Na de wedstrijden was het natuurlijk tijd voor de kerstborrel in Daen. Het werd een hemelse borrel die druk werd bezocht door vele Heyendalers.

Dit weekend werden er een aantal wedstrijden gespeeld door onze groene teams. De heren van het eerste mochten de vrijdag na de borrel afreizen naar Apeldoorn om het op te nemen tegen H2 van VV Alterno om zo hun koppositie te behouden. En met succes: H1 wist met een 3-1 overwinning in Nijmegen terug te keren.

Ook zaterdag stonden er drie wedstrijden gepland, maar deze waren helaas wat minder succesvol voor Heyendaal. De dames van het tiende, die voor de verandering eens op zaterdag moest spelen, had niet veel geluk in de VoCASA-hal. De dames van achtste van VoCASA waren net een maatje te groot voor D10, en wonnen de wedstrijd met een 4-0 eindstand. Ook D1, die het mocht opnemen tegen de koploper, D2 van SV Dynamo Apeldoorn en behaalden deze wedstrijd helaas geen punten. Ten slotte is H2 afgereisd naar Doorwerth om het hier op te nemen tegen Nuovo H1. Hoewel de eerste drie sets helaas verloren werden, is het de heren wel gelukt om door winst van de laatste set een puntje van de koploper af te snoepen.