Tot onze grote schrik hebben wij vorige week de wedstrijd van Heren 2 tegen het tweede van Xanthos op dinsdag 28 november over het hoofd gezien. Gelukkig kunnen we jullie mededelen dat de mannen van Veerle die wedstrijd overtuigend met 3-1 gewonnen hebben! Nieuwsgierig naar hun resultaat van deze week (en natuurlijk van alle andere groene teams), lees dan snel verder!
Op donderdag mochten vijf teams hun volleybalprestaties showen in het RSC. Heren 3 had weinig moeite met het team uit Druten, wist hen met 4-0 uit het veld te slaan en heeft zo de tweede positie in de poule verstevigd. De mannen van het vierde hadden iets meer moeite tegen Weekenders H2. De derde set wisten ze te pakken, maar de overige drie werden helaas gewonnen door de tegenstander. De meiden van Cheyenne en Anouk mochten naast de mannen aantreden tegen Volamie DS1, een directe tegenstander. In de uitslag van de wedstrijd is dit ook zeker terug te zien; het resulteerde in een vijfsetter waarin de groene ladies aan het langste eind wisten te trekken.
In de tweede speelronde mocht Dames 7 het opnemen tegen het zevende van VoCASA. Wederom was er sprake van een vijfsetter. Hoewel de vierde set met 25-8 (!) gewonnen werd, konden de dames in het groen de vijfde set helaas niet winnend afsluiten. Aan de andere kant van de zaal vond ook een battle tussen groen en paars thuis, Dames 9 tegen VoCASA DS9. Een strijd om de vijfde plek in de poule werd overtuigend gewonnen door de meiden van Sander en Roel. 4-0 was de eindstand, die natuurlijk met bitterballen gevierd werd.
Vijf teams mochten afreizen naar diverse sporthallen in de regio. De dames van Fleur en Jellina mochten richting Groesbeek voor een strijd tussen de nummer 11 en 12. De wedstrijd ging helaas verloren met 3-2, maar de setstanden bewijzen dat het een spannende strijd is geweest. DS8 is helaas nog niet van de laatste plek in de poule af. Dames 5 mocht op bezoek in de VoCASA-hal en wist met 3-1 winst weer naar huis te keren. Dames 11 en 12 mochten gezamenlijk in Gendt aantreden. De dames van Marc en Dion wisten met 4-0 te winnen, terwijl DS11 één puntje stal van de nummer 2 en die meenam naar Nijmegen. De dames van het zesde mochten hun talent in Bemmel showen en wisten met 3-2 van Kidang DS3 te winnen.
Op zaterdag mochten 5 teams aantreden in het RSC. Helaas was de wedstrijd van DS1 uitgesteld in verband met de gure weersomstandigheden. Wat betreft Heren 1 kunnen we (zoals iedere week) kort en krachtig zeggen dat ze de koppositie prima verdedigd hebben middels een keurige 4-0 overwinning tegen Xanthos H1. De mannen van Veerle mochten het opnemen tegen TiVoC H1. Wederom een vijfsetter. Waar in set 4 een aantal matchpoints niet werden benut, wisten de mannen de vijfde set naar zich toe te trekken en staan ze nu op een mooie derde plek in het klassement.
In de tweede speelronde was de wedstrijd tussen Dames 3 en Kidang DS2 te aanschouwen. De dames van Robbert en Rutger verloren de eerste set, maar hebben zich prima herpakt door in de overige drie sets de winst te pakken. De dames van het tweede hadden een lastige wedstrijd voor de boeg tegen Set Up ’69. Na een goede strijd geleverd te hebben, ging de 3-1 winst toch helaas mee met de tegenstander.
Tot slot mochten de dames van Cees in Huissen laten zien wat ze in hun mars hadden deze zaterdag tegen het eerste team van Setash. Slechts één puntje mochten ze mee terug nemen naar Nijmegen.