De afgelopen wedstrijddagen waren zoals altijd weer spannend. Na het lezen van deze nabeschouwing ben je weer helemaal op de hoogte hoe het met onze groene teams is gesteld!
Om 19:45 afgelopen donderdag leek het of er sprake was van een déjà vu, maar niks is minder waar. Dames 4 en 5 mochten het wederom tegen elkaar opnemen. De dames van het vierde waren natuurlijk gebrand op een revanche, terwijl de meiden van Stef en Machiel hoopten dat ze de winnende lijn van vorige week steady konden houden. Dit keer trok Dames 4 aan het langste eind door met 3-1 winst het veld te verlaten. Ook dames 8 mocht eindelijk weer een thuiswedstrijd spelen. Het was geen gemakkelijke wedstrijd tegen Pegasus DS5, die helaas ook met 4-0 verloren ging. Tot slot mocht Heren 3 aantreden in de eerste ronde tegen de directe concurrent Weekenders H2. De mannen wisten met 3-1 te winnen en staan op de tweede plek en zijn gefocust om nog een plekje te stijgen. Die mogelijkheid is zeker aanwezig, volgende week mogen ze spelen tegen de hekkensluiter.
In de tweede ronde mocht Dames 11 laten zien wat ze in hun mars hebben tegen D.V.O.L. DS2. Na een 2-0 achterstand terugkomen op 2-2 is al een prestatie op zich, maar helaas ging de laatste set nipt verloren met 15-13. Ook Dames 12 mocht in actie komen tegen het derde damesteam van Boemerang. De parels hebben 1 puntje laten liggen, maar staan nog wel eerste, hoewel de tweede plaats hen op de hielen zit. Tot slot had ook Heren 4 een spannende wedstrijd voor de boeg tegen Volamie H1. Ondanks hetzelfde puntenaantal ging de 3-1 winst naar onze groene mannen.
Vijf teams mochten afreizen naar hun tegenstanders. Dames 6 mocht het opnemen tegen Atalante DS1. De meiden wisten slechts één puntje van de tegenstander af te snoepen. Dames 10 mocht naar het altijd mooie Bemmel om te knallen. Na een 2-0 achterstand hebben de meiden van Cheyenne en Anouk de wedstrijd naar zich toegedraaid en wisten ze heel knap met 3-2 te winnen. Heren 5 had een lastige opgave in Wijchen; een wedstrijd tegen de koploper. Hoewel die verloren ging met 3-1, is het altijd lekker om een punt van de tegenstander te winnen! Dames 7 leek een beetje een off-day te hebben door met 3-1 te verliezen van de hekkensluiter Touché. In het pittoreske Beneden-Leeuwen mochten de dames van het negende aantreden tegen Isala’77 D2. Na een toeristische wandeling naar de sporthal eindigde de wedstrijd in een vijfsetter, waarbij de winst helaas naar de tegenstander ging.
Op zaterdag mochten de eerste drie damesteams aantreden in het RSC. Zonder afleiding van de zware mannenstemmen zou winst toch moeten lukken zou je zeggen. Dat gold helaas niet voor de dames van het eerste, die met 3-2 verloren van VoCASA DS3. De dames van Thom en Derk wisten het verlies van vorige week goed te maken en hun vierde plek te behouden door 3-1 winst tegen Renswouw DS1. De tegenstander van de dames van het derde, Tweestroom DS1, had niks in te brengen tegen onze groene ladies. Dames 3 wist hen op 0 punten te houden door met 4-0 te winnen.